onsdag 24. mars 2010

Rapport fra en hektisk uke

God onsdag!

Det har vært noen hektiske dager i lærergjerningen fordi både undervisningsinspektøren samt en fagkollega har vært borte i tre dager nu, noe som for mitt vedkommende har gjort at jeg har måttet ta på meg 4 vikartimer disse tre dagene. I tillegg hadde vi allmøte i går eftermiddag fra klokken 14.30 til 16.00, hvor rektor gikk igjennom en hel mengde med saker, inkludert en undersøkelse om arbeidsmiljøet vårt. På mandag eftermiddag ble jeg også sittende i møter til langt utpå eftermiddagen fordi det skal være foreldresamtaler for et av skolens klassetrinn i morgen og fredag og da ville klassestyrerene at vi andre også skulle si vårt om elevenes nivå og oppførsel i de timene hvor klassestyrerene ikke er til stede. Denne dagen var jeg ikke hjemme før klokken var nesten 18.00, men jeg var da også en tur innom vinmonopolet på Straensenteret for å handle inn alkohol til påskehøytiden på veien hjem. Jeg kjøpte inn to flasker vin - en av hver farge - en flaske med "Hot and Sweet" og en halvflaske med eggelikør. Nu trenger jeg ikke handle mer alkohol før efter påskehøytiden er over, håper jeg. Skål for det!

På lørdag ble det en rolig og dannet aften, uten verken tull eller tøys. Ikke engang min skallede nabo kom på visitt, men det var faktisk godt for både mor og meg med en lørdagsaften uten besøk. Mor og jeg vet å kose oss med kaffe og kaker når vi er alene, så vi har det godt i vår tosomhet på alle måter. NRK og TV2 har jo litt å by på en gjengs lørdagsaften, men vi har jo også litteratur vi kan kose oss med når det er kjedelige programmer på fjernsynet. Jeg telefonerte min søster Sissel i løpet av aftenen for å høre hvorledes de tilbrakte helgen og hun fortalte meg at hun var alene hjemme og nøt rødvin med kryssordet foran seg. Kjell var visst akkurat en tur over hos en nabo for å nyte pils samt å se på en fotballkamp. Før jeg la meg denne aftenen var jeg på internett og oppdaterte meg på siste nytt om de kongelige. Dog var det intet nytt å berette om fra den kanten.

På søndag skjedde det heller ikke noe særlig spennende. Min mor ble hentet av en venninne og var i kirken med påfølgende kirkekaffe et par timers tid. Selv tilberedte jeg en bedre søndagsmiddag og inviterte like så godt naboen over også. På menyen sto medisterkaker med mandelpoteter, hjemmelaget saus, hjemmelaget makaronistuing og surkål på menyen. Med unntak av surkålen smakte middagen fortreffelig, men surkålen hadde nok ikke hatt godt av at den gikk ut på dato i januar 2009, for den hadde blitt usedvanlig mørk og smakte noget stramt. Jeg hadde nemlig glemt å kjøpe inn surkål og fant igjen en pakke langt inne i et skap, som jeg nok burde kastet rett i søpla, men pytt sann. Ingen ble syke av det og jeg spiste faktisk en del av den også. Naboen og jeg tok den påfølgende kaffekoppen inne i stuen fordi han hadde lyst til å berette fra sitt besøk ved Ullandhaugtårnet lørdagsaftenen. Det er visstnok en og annen som benytter dette området til cruising, noe jeg ikke vet helt hva jeg synes om, dog hadde naboen påtruffet en herremann ved tårnet, viss alder han anslår til å ha vært rundt 45. De hadde tatt følge et stykke inn i skogen og hygget seg stort omkring klokken 21.00. Man hever glasset for de mange virile herremann her i oljehovedstaden!

På lørdag er det forresten 30 år siden oljeplattformen Alexander Kielland gikk under og tok med seg langt over 100 personer i døden. Undertegnede mistet ingen slektninger i ulykken, til tross for at store deler av min slekt er fra Rogaland, men en av mine naboer i min daværende leilighet mistet sin bror i ulykken, husker jeg. Min da 62 år gamle far var en av legene som hjalp skadede personer i det de ankom Sola med helikopter. Han fortalte om stygge scener med sjokkskadede oljearbeidere. Det hjelper ikke å være røff oljemann når moder natur viser krefter... Det skal med rette sies. I morgen, torsdag, skal det visstnok være en høytidelig minneseremoni i anledning ulykken med opplegg både ved minnemonumentet ute i Kvernevik, i domkirken og ved et av byens hotell. Man lover å tenne et lys til minne om ulykken ved lørdagens kalas i villaen.

Efter dagens lærergjerning var naboen og jeg på handel på Madla Amfi, akkurat som sist uke. Denne uken har Mega 40% rabatt på all ost fra Norwegia. Jeg kjøpte inn halvannen kilo med hvitost. Det ble jo en del annen handling også, så jeg måtte punge ut med 266,50 alt i alt. Jeg kjøpte blant annet en pose med chips også, som jeg tenkte å by mine gjester på kommende lørdag. LLH arrangerer fest på Hot Open Mind førstkommende lørdag og undertegnede har store planer om å holde kalas for gjengen i forkant av festen i Kirkegaten. Jeg tror dog ikke jeg annonserer åpen villa denne gangen, om ikke av andre årsaker så av respekt for de pårørende i Alexander Kielland-ulykken.

Enkefru Florence Poe fra Missouri, USA, døde nylig, 112 år gammel. Blant hennes efterkommere finner man en 91 år gammel datter. Den slags står det respekt av. Mary McGowan, USA - trolig Illinois -, rundet 110 år nylig. Albert Plummer fra Florida, USA, vil kunne feire sin 110-års dag på lørdag. Hanna Wilkins fra Michigan, USA, passerte de 109 sist uke. Man gratulerer alle tre! Fra et sykehjem i hovedstaden har det kommet beskjed om at prinsesse Ragnhild, fru Lorentzens svoger, herr Erik Finn Lorentzen, døde sist uke, 89 år gammel. Avdødes far og prinsesse Ragnhilds svigerfar, var 98 år da han døde i 1980. Man taler her om en sterk slekt. Farmoren (død 1941) ble 91 år og prinsessegemalens oldefar, Hans Ludvig Lorentzen, var 92 ved sin død på 1890-tallet. Kondolansetelegram er avsendt Rio de Janeiro.

Med disse ord avsluttes dagens innlegg.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter