lørdag 27. mars 2010

Skål!

Man hever kaffekoppen til en skål!

Ja, undertegnede sitter i skrivende stund og nyter en kopp med oppspritet kaffe og varmer opp skrotten til aftenens drikkegilde i villaen. Vi blir visst mange i aften. Følgende har meldt sin ankomst fra omkring klokken 19.30 og utover: frøken Hildegunn med en ny venninne, frøken Jarlfrid, frøken Turid, frøken Nina, min skallede nabo, Frits samt en bekjent av den skallede og Frits. Man gleder seg som en unge til å nyte sterkere saker igjen - og det til det beste selskap som tenkes kan, nemlig de flotteste homofile og lesbiske denne byen har å by på. Skål og atter skål!

Først skal dog mor og jeg nyte kokte poteter med kjøttkaker, brun saus og surkål til. Denne gangen har jeg til og med kjøpt inn ny surkål, i motsetning til sist helg da vi spiste gammel og utrangert surkål, som smakte noget bittert. Jeg har ennu ikke tatt fatt på middagsforberedelsene, men det haster heller ikke på stående fot fordi jeg tenkte at vi kunne spise omkring klokken 17.30 slik at jeg slipper å spise noe mer før kalset setter i gang. Nu nærmer klokken seg 16.00. Forøvrig har jeg vært på Prix og handlet inn matvarer for 397,50 i dag, så nu er alt klappet og klart. Ut i neste uke blir det nok storhandel på Helgøs matsenter slik at man blir godt skodd til påskegjestene inntar villaen sent onsdag. Til i aften har jeg i grunnen bare kjøpt potetskruer til å ha på bordet. Det er de medbrakte drikkevarene gjestene pleier å vie oppmerksomheten, således behøves ikke mengder av tilbehør på bordet.

I går aften stakk enkefru Tove Johs-Castell overraskende innom og lurte på om jeg ville bli med henne på en spasertur i retning Stokka mot den milde marsnatten. Vi spaserte i 45-50 minutter og det var rett og slett nydelig vær og sikkert meget helsebringende. I dag er det 8 varmegrader, overskyet og noget vind, men i går var det 9-10 varmegrader og lite vind; perfekt spasertur-vær med andre ord. Hun takket ydmykt nei til en kaffekopp da vi hadde gått tur, men var så vidt med innenfor for å si hei til mor, dessuten lovet hun å gjenta turen i løpet av påskehøytiden og da med tid til en kaffekopp. Nu er det nesten ikke is igjen på byens vann, men litt kunne ennu skimtes. Bredevannet i sentrum har også fremdeles noget is her og der, men det flyter mest søppel der. Kanskje Siri Kalvig skulle tatt seg en økt med rydding der, som en slags innsats for miljøet?

Mor og jeg har brukt litt tid på å vaske og rydde inne på kammerset i dag. Jeg skiftet på sengen hennes, støvsugde madrassen, gulvet og vinduskarmen og jeg vasket over gulvet. Mor tok seg av støvtørkingen ellers med en bøtte vann samt en vaskefille. Hun er ganske strikt med renholdet og vasket over hvert eneste bildet på veggen der inne, kommoden, hyllen og skapene lige så. Jeg tror hun tørket over radioen også. Også kom jeg på at jeg kunne skifte batteri på ringeapparatet oppe i annen etasje, det som mor bruker hvis hun blir dårlig nattestid. Hun har en knapp på veggen ved siden av sengen sin som hun kan trykke på ved akutt sykdom slik at det ringer i gangen utenfor soverommet mitt i annen etasje. Det er lettere det enn at hun må rope på meg. Fungerer på mange måter efter samme prinsipp som ringesystemene på mange sykehjem.

En god aften bedes eder!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter