tirsdag 16. mars 2010

Skrantende helse preger Stavangers skeive befolkning

God aften!

Det har vært en noget røff start på uken for to lesbiske quinder her i byen. Frøken Jarlfrid ble innlagt på sykehus natt til mandag efter å ha besvimt under et besøk på toalettet midt på natten. Heldigvis var hennes datter til stede i huset og fikk ambulansen til å hente den reduserte moren. I følge dagens telefonsamtale med frøken Hildegunn skal hjerteprøver ha vist at det ikke er noe galt med hjertet, i alle fall, ei heller er det noe som tyder på drypp. Legene tror at Jarlfrid enten ble rammet av et plutselig og midlertidig blodtrykksfall, som trolig er ufarlig, eller at hun kan ha fått et slags "panikkanfall", en slags psykisk lidelse som kan gi både hjerteklapp og kortvarig bevisstløshet, men som er mer ubehagelig enn farlig. Den lærde quinde har fått Hildegunn til å ordne med blomster fra meg. Det ingen ønsker å tro er at helgens herjinger og inntak av sterkere saker kan ha spilt en viss rolle. Det håper jeg i alle fall ikke. Det ville vært trist om vi måtte slutte å holde ville sammenkomster fordi vi ikke lenger har skrotter til å takle den slags. (Jeg tok selv en sykedag i går, mandag, men det var mest fordi nervene var noget i ulage.)

Det er visst hakket verre med en annen bekjentskap av Hildegunn, en quinde omkring de 40, som visstnok ble innlagt i huj og hast denne helgen med blodpropp og ustabil hjerterytme. Enden på visen ble visst at nevnte quinde måtte amputere den ene foten, eller i alle fall deler av den, fordi blodproppen ikke ville løse seg opp. Jeg har selv påtruffet denne quinden ved enkelte anledninger, men siden hun visstnok ikke går så godt sammen med Turid og Anki, som jo ofte er hos meg, så har hun aldri vært i villaen. Ryktene om hennes appetitt på sex har dog de færreste i vårt skeive miljø unngått å få med seg, vil jeg tro. Jeg synes det er både urovekkende og ganske dramatisk at to lesbiske quinder under 50 år blir såpass reduserte på en og samme tid. At de begge vet å nyte sine sigaretter er jo ikke heldig, men undertegnede har da også røykt i en årrekke og lever da vitterlig ennu i en alder av 62. Nei, det er ikke det minste hyggelig med slike triste nyheter. Og nok dødsfall har det vært i vårt skeive miljø for resten av året nu, synes jeg, så jeg håper de begge blir friske igjen - og helst så fort som mulig.

Undertegnede har hatt en lang dag i skoleverkets tjeneste. En undervisningstime i norsk, tre timer i kokkesalen, forberedelser til seksjonsmøte samt seksjonsmøte fylte hele arbeidsdagen. Det var mengder med papirer å lese igjennom før dagens møte, blant annet papirer fra Språkrådet, Utdanningsdirektoratet, byens skolekontor og fra det forlaget, som står bak bøkene man bruker i norskundervisningen. Mest irritert ble jeg av et tåpelig pålegg man fikk skriftlig i dette brevet fra byens skolekontor. Jeg tør ikke gå i detaljer her i og med at dette var et internt brev, men den som tror at den lærde quinde lar seg diktere til å forfatte tullete vurderingsrapporter i utide, tar rett og slett grundig feil. Basta bom! Jeg har ikke tenkt å bruke mer tid enn høyst nødvendig på papirarbeid den resterende tiden av mitt arbeidsliv. Jeg har sløst bort nok tid på omstillinger, møter, papirarbeide og den slags i forbindelse med de mange skolereformene f.o.m. 1994. Hver gang vi har fått ny regjering har det kommet nye og unødvendige forandringer, som dessverre har ført til store mender med unødvendig tidsbruk for oss lærerene. Det sier seg jo selv at alle disse reformene ikke har vært av det gode, for hvis det så var at disse reformene var så fantastiske så burde jo dagens ungdommer ha vært meget skoleflinke, men vi ligger ikke spesielt høyt oppe på listen hvis man sammenligner seg med resten av Europa. Det er et fakta.

Min skallede nabo kjørte oss til Madla Amfi efter dagens plikter i skoleverket. Der var vi innom Mega og handlet matvarer i store kvanta. Det er 40% på fiskevarer fra Findus der denne uken, så jeg kjøpte like så godt tre fiskegratenger samt en pakke med fiskepinner. Jeg kjøpte også gulrøtter samt mandelpoteter og det ble fiskegrateng, fransk sådan, med kokte mandelpoteter og raspede gulrøtter til middag for mor og meg i dag. Forøvrig handlet man en del andre matvarer også, alt i alt til en pris for knappe 400 kroner. Man hadde dessverre ikke tid til å se om "Over there" var på jobb i herrens ringe butikk i dag, men vit at man sendte en tanke dit i det man tok rullerappen oppover med handleposene i hendene. Til kaffen man kastet innpå efter å ha inntatt den meget gode fiskegratengen ble det brownies, som også var på tilbud hos Mega.

Forøvrig har man nu fått to slektninger av super-hundreåringer på sin venneliste på Facebook. Herr Mornet er ingen ringere enn sønnesønnen til Marie Mornet fra Frankrike, som gikk i sitt 113. år da hun omsider vandret hen i 2007. (Ironisk nok ble hans foreldre bare 48 og 81 år gamle.) Herr Meilleur, som er den andre personen, er en slektning av canadiske Madam Meilleur, som ble 117 år gammel, og som man t.o.m. ved en tidligere anledning har lagt ut slektstreet til. Man hever kaffekoppen i ekstase over å ha slike prominente personer på sin ydmyke venneliste!

Vennlig hilsen Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter