søndag 18. april 2010

Baluba, håndgemeng, fall på ovn og virile quinder

God søndag!

Som tidligere nevnt har jeg lekt med tanken om å presentere bilder av mine bekjentskapers respektive boliger her i min ringe blogg. Nu har jeg gjort alvor av trusselen og først ut er blokken hvor frøken Anki holder til, i det noget simple Kvernevik. Som man ser er det ikke verdens vakreste blokk som huser hennes leilighet, men innvendig er det så absolutt beboelig. Bildet ble tatt under en kjøretur sammen med den skallede nu i eftermiddag.

Som eder ærede lesere kanskje har gjettet ut i fra blogginnleggets overskrift ble det ville tilstander på Hot Open Mind og i villaen i natt. Dog må man starte med begynnelsen. Min skallede nabo, Turid og undertegnede fikk en rolig start på aftenen. Både Jarlfrid og Hildegunn (som egentlig ikke skulle ut i det hele tatt) gikk på en sammenkomst nede ved Badedammen i stedet for å herje i villaen før midnatt, slik at vi bare ble tre stykker her. Dog er det nu engang kvaliteten og ikke kvantiteten det kommer an på og vi hygget oss stort sammen vi tre. Naboen nøt sin konjakk, Turid drakk cider og gin, mens undertegnede vekslet mellom 50/50 kaffe/hjemmebrent og eggelikør. Vi slarvet om de siste ryktene fra det skeive miljøet, spilte spørrespill, prøvde oss på en drikkelek, som forøvrig involverte en kortstokk, og vi lyttet til Tammy Wynette, Tina Turner og Abba. Det var noen hyggelige timer, rett og slett. Siste nytt nu er visstnok at Kim og Espen har forlovet seg. Ikke det at jeg kjenner til nevnte herrer, men min skallede nabo later til å ha full kontroll på hvem de homofile herrer er. Man gratulerer.

Siden det ble så rolig her oppe på Eiganes fikk vi ekstra lyst til å ta oss en bytur for å bivåne utelivets gleder og for å hilse på likesinnede. Fordi det småregnet akkurat omkring midnatt bestilte vi drosje, men den var så forsinket at vi ikke ankom sentrum før klokken var 00.40. Vi gikk fra torget og gjennom Kirkegaten. Utenfor Hot Open Mind sto det flere personer og nøt sine sigaretter, men vi var for ivrige på å komme oss innenfor til å slå av en prat med herrene og quindemenneskene. Vi måtte betale 50 kroner hver, men det er en kurant pris på alle måter, synes jeg. Ganske raskt påtraff vi Heidi og noen andre quinder, som satt ved vinduene og nøt livet og den gode samtalen. Vi ble enige om å finne oss en plass vi også og heller kjøpe oss noe å drikke efterhvert. Vi ble sittende i rommet i nærheten av toalettene. Der satt forøvrig også naboens kamerat Frits og en eller annen Hansemann. Turid prøvde å få Heidi til å sette seg ned ved siden av oss også, men hun ville absolutt sitte der ute ved baren og ba heller oss om å komme dit, men på grunn av min giktbrudne skrott samt at det trakk en del fra inngangsdøren i det rommet insisterte jeg på å bli sittende der vi satt. Og slik ble det, men drikkevarer fikk vi jo kjøpt oss efterhvert. Jeg fikk naboen til å kjøpe med et glass med rødvin til meg.

På grunn av LLH-festen i annen etasje denne helgen var det usedvanlig folksomt i lokalene. Alle rommene var fulle av folk og de som var innom i annen etasje kom med rapporter om at det var mange folk der oppe også. Jeg ruslet meg en tur ut i bakgården for å rulle meg en rød mikstur efter en halvtimes tid og da dukket plutselig Hildegunn opp og det overrasket meg fordi hun skulle jo holde seg innendørs og skamme seg over at hun måtte gå med plaster, men slik hadde det altså ikke gått til. Det viste seg at både hun og Jarlfrid hadde oppholdt seg i annen etasje en god stund - trolig for å legge an på ungjentene der oppe - men nu som vi traff hverandre fikk hun lyst til å bli med meg ned igjen efter at jeg hadde røykt ferdig sigaretten. Hun gikk og sa i fra til Jarlfrid og de to kom ned en stund senere, heldigvis alene. De fortalte om sammenkomsten de hadde vært på ved Badedammen og om hvem som hadde vært der, men jeg husker ikke hvem som arrangerte opplegget. (Navnet var ukjent for meg.)

Det var mange kjente på Hot Open Mind i natt. Morten lusket til stadighet frem og tilbake, det samme gjorde innehaveren, men han kysset også på de fleste av gjestene, lot det til, noe førstnevnte ikke gjorde. Naboens kamerat Einar dukket også opp sammen med en god gjeng, som i følge min skallede nabo hadde vært hos Einar på vorspiel. Unni, Anne-Britt, Nina, Elisabeth og Kine dukket også opp utpå natten, skjønt en del folk hadde visstnok startet i annen etasje, selv om vi der og da trodde disse menneskene nettopp ankom utestedet. Man observerte også Fred Anton, Roar, Alexander, Øyvind, Joachim, Inge, Olav, Steffen, Glen, Tore og Kristian, for å nevne noen. Det skal sies at det var mange lesber i 20-års alderen tilstede i natt. De fleste av dem oppholdt seg i rommet ved siden av ekstra-baren eller på dansegulvet.

Efter å ha kjøpt et nytt glass med rødvin, som jeg forøvrig kastet innpå i løpet av en 5-10 minutters tid, fant naboen og jeg ut at nu var det tid for en sigarett igjen. Akkurat i det vi gikk opp trappen fra dansegulvet ble vi vitne til en episode mellom en svartkledt herremann i 20-års alderen og en illsint lesbe omkring de 25-30, som demonstrerte hvorledes håndgemeng kan foregå. På få sekunder utartet knuffingen seg til lugging og sparking og herren ble observert i det han tok strupetak på den ville lesben, som til tross for dette tidvis farlige håndgrepet, så ut til å ha full kontroll på situasjonen. Det var umulig å gå forbi de to slåsskjempene og verre ble det da enkelte andre også begynte å blande seg inn. Naboens kamerat Einar satt klokelig i ro og bivånet det hele, observerte man. Jeg rådet også naboen til å holde seg unna, i alle fall hvis han ville beholde helsen. Et spark fra en lesbe kan jo ta knekken på den røffeste mann. At det går an å være så dumme at man slåss åpenlyst rett foran en bar hvor det står en ansatt og bevitner det hele, er for meg ganske uforståelig. Kort tid derefter ankom intet mindre enn to vakter, men da ga naboen og jeg en blanke i galskapen og fortsatte opp og ut i røykebakgården. Man kjente ikke til noen av de involverte.

Hildegunn og Jarlfrid gikk veldig ofte til og fra bordet vårt fordi de danset en del samt at de var innom annen etasje fra tid til annet for å teste fiskelykken. Turid, naboen og undertegnede satt dog ganske så i ro, med unntak av disse efterhvert 3-4 turene i bakgården samt en liten runde for å se efter kjentfolk omkring klokken to. Man fant efterhvert ut at man skulle fortsette festlighetene i villaen. Hildegunn og Jarlfrid plukket med seg to quindemennesker på henholdsvis 24 og 40 år, i tillegg ble naboen, Frits og Turid med undertegnede hjem. Klokken var omkring 02.45 da man forlot lokalene og ute på gaten sto den fremdeles like illsinte lesben og bar seg over hvor dårlig hun hadde blitt behandlet. Detaljene er noget uklare, men Turid mente å ha oppfattet at de som laget baluba ved ekstra-baren var ute efter samme jente. (I så fall må jo hun ha vært bifil, hvis det skulle være noe poeng i å lage bråk ut av det.) Akk ja...

Vi kom oss til slutt hjem i to forskjellige drosjer og da var det ikke lenge før hjemmebrentsdunken sto på bordet heller. Kaffekjelen satte jeg også sporenstreks over. En stakket stund var vi usikre på om kanskje de 4 andre hadde lagt nye planer fordi vi (altså naboen, Turid, Frits og bloggforfatterinden) ankom villaen i drosje omkring en 10 minutters tid før de andre, men så kom de omsider rekende. Det ble temmelig heftige tilstander utover natten og morgenkvisten med dansing, inntak av sterkere saker, jurmassasje og intime historier fra Hildegunn, Jarlfrid og den 24 år gamle lesbens tidligere sexliv. Jarlfrid klarte t.o.m. å falle sidelengs inn i parafinkaminen i stuen under en dans med Hildegunn og 40-åringen. Heldigvis røsket hun ikke kaminen fra veggen, men hun ble ganske blå i siden utover morgenkvisten og hadde litt vondt og var øm så lenge hun var oppe. Efter at Hildegunn hadde kastet både bh-en og blusen og hadde mottatt jurmassasje fra en av gjestene en liten stund foreslo jeg at alle 4 kunne sove over i annen etasje, men at jeg ikke ville blande meg inn i hvem som skulle sove hvor. Enden på visen ble at Hildegunn og 24-åringen lå på gjesterommet rett over kammerset, mens de to andre fikk rommet vegg-i-vegg med soverommet mitt. Heller det enn at det skulle bli full rulle på sofaen i stuen, altså...

Klokken var omkring 06.15 da alle gikk hver til sitt. Amen for det. Jeg telefonerte Turid i eftermiddag for å få bekreftet at hun kom seg vel hjem på mopeden. "Sovegjestene" i annen etasje takket for seg en eller annen gang mellom klokken 9 og 10 i formiddag. Selv sov jeg til klokken var 11.10 før jeg sto opp og satte meg ved kjøkkenbordet med en skive grovbrød med smør og kokt skinke på og en kopp med kulturmelk ved siden av. Mor kom ruslende inn for å ta en kopp kaffe sammen med meg og lurte på hvem som hadde vært her i natt. Mer talte vi ikke om natten.

Det var dagens innlegg. Håper alle bloggens lesere har lagt en god helg bak seg nu.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter