onsdag 14. april 2010

Foten er vond, men livet går nu engang sin vante gang

God aften, godtfolk!

Først og fremst vil jeg takke eder alle for mange varmende hilsener i anledning den elendigheten man nu opplever med den vonde foten. Jeg har fått tre meget hyggelige hilsener siden gårsdagens innlegg i dagboken:

"Man ønsker god bedring til den Lærde Quinde og Hildegunn, samt at man sender en tanke til Jarlfrid fra hovedstaden nu i natten. Selv har jeg vært i London i helgen, hvis tur var fødselsdagsgave til samboeren.

Ser frem til neste blogginnlegg!"

"Trist å høre at du har vært syk. Håper du blir frisk igjen til helga. Elsker jo dine innlegg."

"Fort deg å bli bra igjen så kan vi treffes på hot i helga."

To av disse innleggene kom fra hyggelige unggutter, mens det tredje var fra en flott quinde fra Sør-Trøndelag. Det varmer en giktbrudden quinde på 62 å få slik respons nu da man har vondt i foten og ting kunne vært bedre. Forøvrig kan jeg informere om at frøken Hildegunn har det bra, men at hun er øm og vond der hun har slått seg hardest. Jeg har ikke hørt mer fra Jarlfrid, men intet nytt regner jeg som godt nytt. Heldigvis står det bra til med min gamle mor, det samme kan også sies om min skallede nabo, som forøvrig kunne informere om at det (meg inkludert) manglet tre lærere på skolen nu i dag. Jeg skal gå på jobb i morgen, har jeg tenkt, fordi jeg vil prøve hvorledes det oppleves å bruke foten normalt igjen, men blir det for vondt utover dagen blir det nok en tur til legen igjen.

Naboen tok med seg noget lesestoff til meg i dag, blant annet siste nytt fra språkrådet. Dette rådet driver alltid og forandrer på reglene for hvorledes nynorsken og bokmålet skal skrives. Tidvis blir selv en seksjonsleder for norskundervisning forvirret. I siste utgave står blant annet følgende: "Arbeidet med å revidere nynorskrettskrivinga er i gang. Den nye norma skal erstatte dagens norm. Rettskrivingsnemnda har kome med det første førebelse vedtaket når det gjeld bruken av y og ø i ein del ord. Kortversjonen er at det alltid skal kunne brukast ø, men at y vert ståande som jamstelt form i mykje brukte ord som til dømes fylgje, fyrst, syster og sysken." Man kan også lese referat fra "Språkmøtet 2010" samt regler for stedsnavn i dette heftet. Det kunne vært morsomt å være med i dette rådet for å få en viss innflytelse over språkets retning, men det er nok ikke særlig enkelt å komme inn i varmen der i gården, tenker jeg. Dog er uansett jeg mest opptatt av riksmålet, så da så.

Dagen i dag har ikke bydd på særlig meget av det spennende. Mor og jeg har stort sett oppholdt oss innendørs, selv om solen skinner utenfor og temperaturen i skyggen er 10-11 grader. Dagens eneste utflukt var en tur bort på Prix. På veg tilbake fra butikken påtraff jeg en quinde ved navn Inga, som bor lenger vest på Eiganes og som man kjenner fra tidligere tider. Hun kunne berette om et branntilløp i en garasje i en villa mellom Helgøs matsenter og gamle Stavanger stadion i dag, bare noen hus unna der hun selv bor. Man mente visstnok det hadde tatt fyr i et bilbatteri, som sto til lading der inne, men takket være en årvåken nabo fikk man kontroll over flammene før det var for sent. Det kunne fort gått meget verre.

Det var dagens innlegg. Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter