torsdag 1. april 2010

Kortfattet rapport fra påskefeiringen i villaen

Riktig god påske, høyst ærede lesere av denne ringe blogg!

I anledning at Europas eldste person, britiske Florrie Baldwin, feirer sin 114-års dag nu midt i påskehøytiden beærer jeg eder lesere med et bilde tatt av nevnte quinde i går. I følge datteren Mazie på 89 år lider moren av demens og er tidvis langt på vei helt borte vekk, men fysisk er det lite i veien med 1896-modellen. (Bildet er lånt fra The Daily Mail: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1262506/Florrie-Baldwin-Oldest-woman-Europe-celebrates-114th-birthday.html)

Hennes pikenavn er Davis og hun ble gift med Clifford Baldwin i 1919. Han vandret hen i 1973, men det var først som 105-åring at Florrie måtte flytte hjemmefra for å få noget pleie og stell. Den lærde quinde gratulerer så meget med dagen!

Ved midnatt ankom villaens tre påskegjester, efter en umenneskelig lang biltur fra østlandet; herr og fru Kjell Haugen samt enkefru Bente Guttormsen, mine to søstre samt min svoger. Det ble rett til sengs efter ankomsten, men i formiddag klokken 09.30 var alle 5 samlet til påskefrokost i villaen. Det er så utrolig hyggelig med besøk at jeg dessverre ikke kan gi meg selv lov til å skrive så alt for meget her i bloggen nu i dag, men noen ord fortjener naturligvis eder lesere.

Man har brukt dagen i dag til å legge planer for det meste av påsken. I aften har vi bestemt oss for å slappe av innendørs, tale om det som har skjedd siden sist og kanskje gå en kveldstur, om været tillater det, naturligvis. (Det er noget uggent vær i dag.) I morgen, fredag, skal Bente og mor i kirken for å minnes Jesu' lidelser. I morgen aften, nærmere bestemt klokken 18.30, er min søster med familie på Klepp invitert på middag og kaffe her i villaen. Det blir hyggelig å få samlet hele slekten her og spesielt hyggelig er det jo at mor er såpass oppegående at hun klarer å ta del i det hele. På lørdag har Sissel og jeg fått innvilget vår søknad til Bente og mor om å holde drikkegilde for mine nærmeste venner. På dagtid den dagen blir det handletur, trolig til Helgøs matsenter eller til Kvadrat. På søndag har jeg invitert Tove Johs-Castell på eftermiddagskaffe. Resten av den dagen samt mandagen er uten noen spesielle planer. Skål for det!

Nu skal man snart ta fatt på forberedelsene i forbindelse med middagsmaten, som i dag er kylling med godt tilbehør. Med disse ord vil jeg ønske eder alle en fredelig påskehøytid her fra villaen!

Ydmykt, Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter