mandag 26. april 2010

Livet går sin vante gang

Riktig god mandag, ærede lesere fra Thailand i sør til Finnmark i nord!

I dag har jeg den store glede og ære å vise eder alle slik det ser ut der min gode venninne frøken Hildegunn bor. Hun bor i en leilighet i denne blokken, som ligger i Saxemarken i Stavanger. Saxemarken er et blokk- og rekkehusområde i Hillevåg bydel og ligger nedenfor Ullandhaug. Navnet kommer av at en herremann ved navn Peder Saxe eide en stor gård i området omkring år 1700. Innenfor denne gårdens grenser lå en myr, som man kalte Saxemyren. Man fant seg torv til brensel i denne myren i hine hårde dager. Saxemarken ligger der denne myren en gang lå.

I dag kom jeg noget sent på jobb fordi jeg kun hadde undervisning på eftermiddagen og heldigvis ble jeg heller ikke oppringt med ordre om å komme tidligere for å steppe inn for syke kolleger. Kun en kollega var fraværende i dag. Bank i bordet! Jeg underviste om diverse grammatiske regler nu i dag, blant annet forsøkte jeg å banke inn i elevenes hoder hvorledes man korrekt skal bøye sterke verb på bokmål. Før jeg gikk hjem satte jeg meg ned for å forberede morgendagens meget viktige seksjonsmøte, som jeg skal lede ene og alene. I morgen skal man fastsette datoer for alle terminens eksamener og tentamener. Når eksamenene skal avholdes har vi liten innflytelse på, men rektor skal gi oss seksjonslederene datoene i morgen også skal seksjonene bestemme datoer for når de forskjellige tentamenene skal avholdes. Det er allerede slutten på april nu og ting begynner å haste. Dessuten er det 2-3 andre ting man også må ta opp på møtet i morgen.

En annen ting jeg oppdaget i dag var at kaffetrakteren for tredje gang på en uke nu sto på uten at det var verken kaffe eller vann på den. Hvem det er som aldri slår av kaffetrakteren på lærerværelset efter lunsjen nu for tiden, vites ei, men jeg gikk en runde til de største kaffedrikkerene i dag for å si fra om at det nu var på tide å skjerpe seg. Ingen ville innrømme å ha hatt noe med saken å gjøre - man vet ikke engang hvem som satte på kaffen før lunsj i dag - men det er jo en av oss, så det blir latterlig å late som ingenting. Jeg var også innom kokkesalen før jeg gikk hjem og kunne konstatere at jeg må handle inn en del ting før morgendagens heimkunnskapstimer. Det blir med andre ord en meget hektisk dag i morgen. Jeg har nemlig også norskundervisning da.

Da jeg kom hjem i dag laget jeg grønnsakssuppe fra bunnen av, som jeg serverte med brødskiver til. Mor fortalte meg at hun føler seg i usedvanlig god form i dag. Hun hadde til og med tatt seg en tur bort på gravlunden for å komme seg ut en liten tur. Det rareste var, fortalte hun, at hun ikke kjente giktsmerter i det hele tatt da hun sto opp i morges. Det var akkurat som om hun fikk et pust fra ungdommen over seg igjen. Og mor er 90 år gammel!

Selv føler jeg meg som en 100-åring i dag, men det står dog ikke verre til enn at jeg humrer godt av å lese om at hun som hadde en het natt med prinsesse Madeleines forlovede nu angrer på at hun fortalte sin historie. Herregud! Når du er så udannet og billig at du går til sladderpressen for 12.500 kroner og skryter av at du har tilbrakt natten med forloveden til den svenske kongen, da er du så tragisk og skammelig at du burde ligge i skjul minst ut året. Denne quinden, som visstnok kommer fra en eller annen kommune i trøndelagsdistriktet, burde skamme seg i stedet for å "angre på at hun sto frem". Ikke bare har hun ødelagt sitt eget rykte, hun har også sørget for å dra et totalt uskyldig kongepar inn i en skandale man ikke har sett maken til på mange år. Skal man ligge med noen som er opptatt fra før av bør man i alle fall ha dannelse nok til å holde dette innenfor en ytterst begrenset krets. Jeg kunne skrevet så meget mer om dette, men jeg merker at jeg bare blir forbannet av å tenke på det. Man ønsker i alle fall prinsesse Madeleine alt godt for fremtiden og med hennes skjønnhet vil nok den rette dukke opp innen alt for lang tid har forløpt.

Man er noget bekymret for sikkerheten til Oldboy i dag. Man hører om opptøyer og demonstrasjoner der nede i Thailand på nyhetene. Man taler om rødskjorter og gulskjorter, uten at undertegnede vet hva de står for, men det er visst voldeligheter i hovedstaden med fare for at det skal spre seg også utenfor hovedstaden. Gulskjortene mener man må slå hardt ned på det rødskjortene nu sysler med og på sykehuset ligger visstnok kongen med helseproblemer og prøver å mane til fred. Slik en elendighet. Håper det er fredelig i Chiang Mai i alle fall.

Nu er det på tide å sette seg ned for å lage noen stiloppgaver til elevene. Også skal jeg ha meg en rød mikstur snart.

Toril

1 kommentar:

0ldboy sa...

Man takker for omtanken. Det er ikke videre hyggelig å være i Thailand for tiden, selv om det foreløpig er fredelig her i Chiang Mai. Man tar en dag om gangen og ser hva som skjer. Og så håper man det beste.

Site Meter