fredag 2. april 2010

Noen få ord på langfredag aften

God aften og signe påskehøytiden!

I formiddag var min senile mor og min søster Bente på gudstjeneste i Klepp sammen med min yngste søster, Anne-Grethe. Sissel, Kjell og undertegnede har stort sett brukt dagen til avslapping, fjernsynstitting, lesing, en spasertur samt forberedelser til aftenens middag med hele familien. Da de gudstroende kom tilbake (med unntak av Anne-Grethe, som kom sammen med sin ektemann og datteren til middagen klokken 18.30) gikk vi 5 på kirkegården for å se til gravsteinene til far, morfar og mormor. Jeg synes gravsteinen til far er virkelig flott. Den har følgende skrift på steinen: "Her hviler lege Kjetil Johannessen, født 1917 - død 1984. Hos Jesus til evig tid." På gravsteinen til morfar og mormor står bare navnene og årstallene: "Halvdan Zachariassen født 6. mai 1883 - død 17. september 1955 og Alvhilde L. Zachariassen født 25. desember 1901 - død 25. september 2003." Det er alltid noget vemodig å traske rundt på kirkegården for da faller alltid tankene tilbake på de som ei lenger er til stede. Dog er det nu engang livets runddans dette med døden.

Sissel og Kjell har tatt med seg halvannen liter med brennevin og har store planer om å smake litt på godsakene allerede i aften, men drikkegilde blir det først i morgen aften. I aften har man altså spist middag og drukket kaffe med tilbehør til sammen med alle ens søstre. Anne-Grethe bor, som sagt, bare på Klepp, men jeg har likevel bedre kontakt med de to andre, føler jeg. Bente og Sissel telefonerer ukentlig, i tillegg telefonerer mor til østlandet på egenhånd også. Anne-Grethe ringer sjelden, men stikker kanskje innom et par ganger i måneden, men sjelden oftere. En sjelden gang avlaster hun meg også ved å ha mor hos seg en helg, men det skjer nok ikke oftere enn 2-3 ganger i året. Sistnevnte er bondekone og arbeider ikke utenom gårdsdriften, men i tillegg til å holde kyr driver hun og ektemannen også med dyrking av både poteter, gulrøtter og noget salat. Det krever nok sin quinde det. Sissel er tannlegeassistent i Oppland, mens Bente er adjunkt ved Ellingsrudåsen skole i Alna bydel, Oslo. Skål for det!

Siden sist jeg skrev i bloggen har det vært flere togproblemer på østlandet. Sagaen om Jernbaneverket og NSB fortsetter i det uendelige... I går sporet nemlig et passasjertog av ved Bryn i hovedstaden og hendelsen førte til forsinkelser like inn i dagen i dag. Slik en elendighet. Man tror gamle jernbaneskinner kan være årsaken til denne hendelsen og ingen kom til skade, men hvor lenge går det før togene står igjen? Jeg tviler på at resten av påsken (på tre dager) forløper knirkefritt for tog-Norge. I så fall skal jeg gladelig gi Hildegunn en viril jurmassasje ut i uken. Skål!

Nu må jeg ned til de andre igjen, men det var godt med 20 minutters pause fra alt maset, dessuten fikk jeg tygget noget skråtobakk nu og det gjorde godt.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter