fredag 16. april 2010

Nok et uinteressant innlegg i bloggen

Endelig helg!

For anledningen viser jeg i dag et bilde av Grace Thaxton tatt på hennes 112-års dag i 2003. Sønnen Robert på 87 titter på et bursdagskort sammen med moren. Hun var født i den amerikanske delstaten New-York og døde i delstaten Kentucky sommeren 2005, 114 år gammel. Ektemannen gjennom 45 år gikk bort i 1959, 68 år gammel. Sønnen Robert er i dag 94 år.

Grace var et skoleeksempel på hvor meget genene har å si for et langt liv. Moren, Harriet Menges, var 109 år da hun døde i 1969. Morfaren ble 80, mens mormoren (som gikk bort i 1936) ble 97. Faren, Peter Menges, døde i 1931, 72 år gammel, men også på denne siden av slektstreet lå det gode gener. Farfaren, også han het Peter Menges, ble nemlig 98 år gammel. (Farmoren ble 74.) Grace Thaxton kjørte bil til hun var langt opp i 90-års alderen og først i sitt 105. år flyttet hun inn på et gamlehjem, men var sprek til hun var omkring 110 år. (Da sønnen var innlagt på sykehuset, 86 år gammel, fikk han besøk av sin 110 år gamle mor!)

Alle de norske mediene later til å være usedvanlig opptatte av vulkanutbruddet på Island nu i dag. (Kan det være agurktid?) Riktignok står alle fly i Skandinavia på bakken, delvis også i Europa ellers, men livet går dog videre, godtfolk. Man er visstnok redd for at flyene kan ta skade av å fly i de områdene hvor det finnes partikler fra vulkanutbruddet, men jeg tror nok at man tar vel hardt i når man kanselerer tusenvis av avganger i Europa, bare i dag. Om det er verst å være strandet i syden eller ikke å komme seg ned til syden, kan vel diskuteres, men her i villaen er man i alle fall ikke berørt av hendelsene på Island. Flere lærere i regionen skulle egentlig ha herjet i et eller annet varmt land i helgen, men de kom seg ikke avgårde, jmf. dagens lokalaviser. I stedet ble det en lang trøste-lunsj ved Ostehuset i sentrum. Akk ja, det er synd på oss stakkars lærerene. Siri Kalvig følger spent med på det som skjer og har faktisk inntil videre lagt vekk doktorgradsarbeidet sitt for å glo på diverse pc-skjermer i forbindelse med denne "skumle" skyen av aske, som på grunn av vindretningen blåser innover vestlandet i skrivende stund. Skulle man plutselig stoppe å videreføre blogg-skriveriene skyldes nok det at man har omkommet av giftig aske-regn. Skål!

Tross smerter i foten (ja, jeg har klaget før) klarte man også i dag å gjennomføre de pålagte undervisningstimer, og for å være snill tok jeg på meg en vikartime i eftermiddag siden alle mine tre undervisningstimer var før lunsj. Også i dag var nemlig to av mine kolleger fraværende, i tillegg var rektor borte på møte eller kurs i hele dag og kunne således ikke steppe inn. Tross utfordringene tror jeg alle klasser hadde noen til å sitte i klasserommet hver time i dag. For en halvannen times tid siden spiste mor og jeg middag. I dag var det hjemmelaget grønnsakssuppe med pølsebiter i på menyen. Vi drakk bare vann til, så det ble ganske sunt. En kaffekopp har vi også rukket å kaste innpå efter maten. Jeg tok nok en sjokoladebit for meget til kaffekoppen for jeg føler meg noget uggen i magen akkurat nu. Dog blir jeg vel bedre i aften, for jeg tenkte å kaste innpå noget eggelikør senere. Alkohol hjelper på magen.

Hva angår i morgen har jeg hørt at både naboens kamerat Einar samt Anki skal holde sammenkomster i sine respektive leiligheter. Hvorvidt det blir noe her eller ei bestemmes først i morgen. Skål for det!

Til slutt vil jeg gratulere hennes majestet dronning Margrethe II av Danmark med 70-års dagen i dag. Hurra, hurra, hurra!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter