lørdag 17. april 2010

Rolig sammenkomst i villaen i aften

God helg!

I dag sto dødsannonsen til NRK-medarbeider Lars-Jacob Krogh på trykk i de store avisene. Avdøde var i en årrekke journalist og reporter i statskanalen og hans kunnskaper om norsk politikk og samfunnsliv var nærmest som en bærebjelke å regne for kanalen. Med unntak av få år var NRK hans arbeidsplass fra 1965 og frem til 2001. I 2008 mottok han Kongens Fotjenestemedalje i gull. Den senere tid led Lars-Jacob av skrantende helse og hans bortgang tidligere denne uken, 71 år gammel, kom bare 5 måneder efter hans mors bortgang, 96 år gammel. Faren, Christian Krogh, gikk bort i 1991. Han skal bisettes i Vinger kirke torsdag neste uke. Hvil i fred.

Den britiske politikeren Winston Spencer Churchill døde i England nylig, 69 år gammel. Avdøde hadde i lang tid kjempet tappert mot kreftsykdommen, et slag han dessverre tapte. Han var barnebarn av statsminister Winston Churchill (1874-1965) og sønn av Randolph Churchill (født i 1911 - død av hjerteinfarkt i 1968) og Pamela Digby (født i 1920 - død av hjerneblødning i 1997). Hans bestemor, Clementine Churchill, levde helt til 1977. Av Winston og Clementine Churchills 5 barn lever nu bare 87 år gamle Mary Soames igjen.

Det var dagens elendighet. (Det er utrolig hvor meget man kan skrive om døde personer.) Undertegnede har i dag gjort fint lite, dog har man vært en tur på kjøpesenteret Kilden i Hillevåg sammen med den skallede. I parkeringshuset på nevnte kjøpesenter hadde det trolig inntruffet en eller annen hendelse rett før man ankom for køen sto nærmest bom fast i 10-15 minutter før man omsider fikk kjørt inn. Naboen klarte også å kvele motoren i oppoverbakken i den skarpe svingen inn i parkeringshuset og således holdt vi på å bli kilde til kaos vi med. Vi handlet matvarene våre i Ica-butikken på Kilden, tittet innom 2-3 andre butikker og var en tur innom polet slik at naboen fikk kjøpt seg en flaske med konjakk. Det var i grunnen hele handleturen. Vi reiste såpass langt rett og slett fordi vi hadde lyst på en kjøretur i det elendige været.

Vi nøt en kopp kaffe med kaker til da vi kom tilbake til Eiganes. Mor fortalte oss at det hadde vært en dame på døren mens vi var ute, som solgte billetter til en danseoppvisning på en eller annen skole, men hun hadde takket høffelig nei. Om ikke så alt for lenge skal man lage middag. I dag har jeg tenk å koke ris og servere kylling med god saus til. Det var nemlig tilbud på kylling på Ica i dag og man kjøpte like så godt 2,5 kilo av godsakene. Det var forøvrig fest i et eller annet nabohus i natt fordi en hissig nabo av oss fortalte oss om bråket da vi skulle reise i dag. Hun hadde t.o.m. vært på døren og klaget og dette påsto hun var i 4-tiden i morges. La nu ungdommen herje, tenkte jeg, men jeg holdt munn og sa at det var en udannet tid å herje på.

Naboen og jeg har tenkt å drikke i villaen i aften. Det kan hende det dukker opp flere også, men i skrivende stund er det ennu ingen som har bekreftet sitt nærvær 100% sikkert. Trolig kommer i alle fall Turid. Hvorvidt man anser det for forsvarlig å ta seg en tur til Hot Open Mind i natt eller ikke får man ta stilling til senere i aften. Både naboen og undertegnede har tenkt å takke nei til å hjelpe til med flyttingen av alle tingene til LLH. Begge skal skylde på helsen, om noen spør oss direkte. Skål for det!

Da gjestår det bare å ønske alle en festens aften!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter