tirsdag 13. april 2010

Sykdom og atter sykdom

Lesere!

Det har vært noen røffe dager med den ene sykehusinnleggelsen efter den andre. Frøken Hildegun ble innlagt på sykehuset mandag morgen - dog utskrevet samme dag - efter å ha blitt påkjørt av en sykkel ved et bakeri i nærheten av sykehuset. Hun ble revet over ende og slo seg stygt, men later til å ha kommet fra opplevelsen med det lille vettet hun har i behold. Det eneste sporet nu er store plaster på den ene armen og noen mindre pene merker i ansiktet. Frøken Jarlfrid har også oppholdt seg en del på sykehuset i helgen fordi hennes psykisk utviklingshemmede sønn fikk et alvorlig anfall i forbindelse med sukkersyke lørdag formiddag. Han skal visstnok ha vært døden nær en stakket stund, men det hele gikk seg til og han ble utskrevet mandag formiddag. Selv har jeg også vært inne på sykehuset til en aldri så liten operasjon. Det hadde seg nemlig slik at det gikk betennelse i en liktorn under min venstre fot i helgen. Jeg har jo hatt vondt der i lange tider, men siden jeg har vært plaget med forblemmer siden 1990-tallet gikk jeg ut i fra at det var det som var i sving igjen nu også, men så var det altså hakket alvorligere, denne gangen.

Jeg var bare inne noen timer på mandag, men det var ubehagelig nok, kjære lesere. Selv om man nu har gjennomgått den sedvanlige prosedyre ved betennelser under foten har jeg fremdeles meget vondt og er sykemeldt i tre dager, dvs. til og med onsdag. At en liktorn kan bli så vond og ubehagelig hadde jeg aldri kunnet gjette meg frem til. Slik en elendighet. Jeg håper foten blir helt bra igjen og det brennkvikt.

På lørdag hadde vi en rolig feiring av naboens 65-års dag. Det var bare mor, naboen, Frits, Turid og undertegnede som var til stede og det ble ingen bytur, men vi hadde det koselig likevel. Mor og jeg hadde ordnet med en noget spennende gave til den skallede, nemlig en fest-tupé til nesten 500 kroner. Den ser meget ekte ut og er beregnet til bruk kun i kortere perioder, derav navnet, men om han kommer til å bruke den er jo en ganske annen sak. Turid hadde kjøpt med en halvflaske med brandy, mens Frits hadde gått til innkjøp av 10 flotte kjøleskapsmagneter. Naboen hadde ordnet seg med sjokoladekake fra en av byens bakerier, efter ordne fra undertegnede, men så ordnet da jeg med både kaffe, gjester og lokaler. Skål for det!

Dessverre satte smertene i foten en viss demper på festlighetene for mitt vedkommende, selv om søndagen var ennu hakket verre, dog ble det til at vi avsluttet omkring klokken 02.30. Da var jeg også sliten og fornøyd, noe jeg også tror de andre var. Vi koste oss meget så lenge det varte i alle fall og mor satt til nærmere 23.00. Nu skal jeg følge legens ordre og ta meg et realt fotbad i grønnsåpe- og kamfervann. Håper bloggens lesere har hatt en feiende flott helg og en god start på uken.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter