tirsdag 6. april 2010

Tilbake på post

Godtfolk!

Så var man tilbake i det vante gjenge igjen som norsk- og heimkunnskapslærerinde ved en av byens ungdomsskoler. Jeg kjørte sammen med min skallede nabo både til og fra skolen i dag. På grunn av møtevirksomhet ble det en meget lang dag. Jeg var ikke innenfor villaens dørstokk igjen før klokken var omkring 16.00 i eftermiddag. Det ble teori i heimkunnskapstimene i dag på grunn av problemer med strømmen i den fløyen hvor kokkesalen ligger, men på mange måter var det greit med teori også, selv om jeg naturligvis helst hadde sett at jeg var forberedt på det. Jeg gikk igjennom en del teori om kosthold også lot jeg elevene jobbe med noen oppgaver, som vi så gikk igjennom mot slutten av den siste timen. I norsktimen var temaet rettskriving.

Min mor hadde telefonert begge mine søstre i dag og hadde fått bekreftelse på at hjemturen hadde forløpt uten problemer. Mor var frekk nok til å telefonere skolen hvor Bente arbeider, selv om det kun skal skje hvis det er nød i villaen, men det får bli en sak mellom Bente og mor. På den andre kanten var det visst Kjell som hadde tatt telefonen fordi Sissel ennu ikke hadde kommet hjem fra sitt arbeide og Kjell fortalte at han hadde holdt seg på sofaen i dag fordi han ikke følte seg helt vel efter inntaket av all den gode maten og de sterke drikkevarene i løpet av påskehøytiden samt at han sov dårlig i natt. Bente vet jeg skulle ha halv dag med undervisning og halv dag med planlegging sammen med kollegene i dag.

Min skallede nabo humret forøvrig godt på lærerværelset i formiddag da han diskré fortalte om sin spasertur gjennom Bjergstedparken i går aften omkring klokken 21.30. På et sted i parken hadde det stått en ensom asiat og tatt seg utenpå buksen, trolig et tegn på at han hadde løpetid, mens det bak noen busker på toppen hadde vært full rulle mellom en gammel mann på den skallede og undertegnedes alder og en herremann omkring de 40. Jeg vet jo at naboen også har litt lyst til å delta om det skulle dukke opp noe spennende, men inntil det skjer er det åpenbart verdt å ta seg en tur i parken selv bare for å beskue galskapen som andre sørger for. Frøken Hildegunn og undertegnede har forøvrig store planer om å ta oss en "tilfeldig" spasertur enten gjennom nevnte park eller omkring Ullandhaugtårnet en aften med det første. Kanskje overrasker vi noen virile herremenn bak noen busker? Hvem vet. Det hadde vært festlig om vi så noen vi kjenner ute på en sen tokt...

I aften skal jeg bruke noget tid på å forberede norskundervisningen, som man skal ha utover i uken. Dessuten må jeg få med meg en nyhetssending efterhvert. Det har visst vært krisemøte for Magnhild Meltveit Kleppa og Jernbaneverket i dag. Det later visst til at Hjelmelands-quinden Meltveit Kleppa, som er 60 år, leder det mest trøblete departementet for tiden. All honnør for at hun nu prøver å riste noget vett og forstand inn i de inkompetente menneskene som leder tog-Norge. Dog er det neppe en lett jobb, for ledelsen i både NSB og dette såkalte Jernbaneverket er meget dyktige på byråkrati og taskenspill.

Ydmykt, Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter