lørdag 24. april 2010

Turid i mopedulykke

God lørdag!

I serien av bilder av mine bekjentskapers boliger har vi i dag kommet til frøken Jarlfrids hus på Storhaug. Riktignok okkuperer hun bare en etasje og knapt nok det, men nabolaget er sentralt og flott. Så lenge jeg har visst om Jarlfrid har hun holdt til der.

Man har avlyst aftenens planlagte sammenkomst efter at man klokken 13.35 ble informert om at min gode venninne Turid har blitt innlagt på sykehuset efter å ha veltet med mopeden sin utenfor kjøpesenteret Kvadrat på Forus. I følge frøken Hildegunn skal Turid ha unngått å bli påkjørt av en østeuropeisk bil ved å krenge mopeden brått til den ene siden, dog med det resultat at mopeden veltet. Helsetilstanden skal være noget alvorlig, dog skal det verken stå om livet eller vettet.

Den lærde quinde har planer om å besøke Turid på sykehuset i aften. Min skallede nabo har lovet å kjøre meg omkring klokken 18.00 - 19.00. Jeg kommer til å kjøpe med noe godt til henne, kanskje en melkesjokolade og en flaske med mozell. Han hadde forøvrig nyheter han med. Hans kamerat Frits skal ha blitt banket opp utenfor Hot Open Mind i natt efter å ha kommet i klemmeri med en gjeng med ungdommer. Man kjenner ikke til detaljene i saken, men det skal ha vært en heftig slåsskamp rett ved inngangsdøren og både en vakt samt en herremann ved navn Espen skal ha vært involvert i et forsøk på å få Frits ut av elendigheten med helsen i behold. Dessverre har man ennu ikke talt med øyenvitner til hendelsen siden både Turid, Jarlfrid, Hildegunn og naboen var hjemme i natt, men naboen har dette direkte fra Frits. Til tross for et blått øye samt en sprukket leppe trengte han ikke legetilsyn, men planen er visstnok å ta seg en tur på samme utested i natt i håp om å tale med vitner til hendelsen. Slik en elendighet.

Man er i grunnen noget arg for tiden fordi man mener den røffe tilværelsen i byens skeive miljøer begynner å gå på helsen løs. Får man ikke et slag i siden fra en hissig lesbisk quinde så kan man banne på at Hildegunns fiende nummer en pønsker ut et ondsinnet rykte å sette ut på byen. Og kommer man vel i fra begge delene så risikerer man altså å bli banket opp i Kirkegaten. Overfladiske quinder, som kun er ute efter en ungjente for natten, har dessverre blitt en alt for dominerende del av det skeive utelivet nu for tiden. Det er skammelig - intet mindre - at en lærd quinde ikke klarer å finne et eneste menneske på byen som man kan tale om kongelige eller diktkritikk med. Når man ikke tenker lenger enn å danse med en lesbe på dansegulvet på Hot Open Mind da burde man rett og slett skamme seg. Skål for det!

I skrivende stund fikk man en telefon fra en av Norges fremste konge-eksperter, forøvrig en god venn, med informasjon om at det svenske hoffet i løpet av eftermiddagen kommer til å kunngjøre at prinsesse Madeleine og hennes forlovede har brutt forlovelsen. Det gikk ut en pre-melding til noen ytterst få journalister, den nære krets og lærde ellers klokken 13.10. Det later visst ikke til å bli en ende på dårlige nyheter i dag. Min gamle mor, som også er en meget ihuga royalist og monarkist, kommer til å ta nyheten med sorg og sinne, vil jeg tror. Det beste er nok at jeg går ned til henne på kammerset og informerer henne om det triste budskapet før hun får det på radioen. Aftenen skal forøvrig tilbringes i sorte klær og med tente lys foran fjernsynet. Det går ikke an å holde kalas på slik en sorgens dag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter