fredag 7. mai 2010

Den lærde quinde atter på internett

God aften!

Efter en computer-kollaps av de sjeldne, som endte med at hele sulamitten ble erklært ødelagt, har man nu i alt for mange dager vært uten computer og således også uten mulighet til å få forfattet de (nesten) daglige rapporter fra dagliglivet og festelivet i villaen. I går aften ble jeg dog så forbannet at jeg gikk i banken og fikk tatt ut 5000 kroner - naboen kjørte forøvrig på meg hele aftenen - før ferden gikk til Siba på Kvadrat. Der kastet jeg 5000 kroner på disken og beordret herren i butiken til å finne en computer til meg - og det sporenstreks. Jeg sa at jeg ga en blanke i hva slags computer det ble bare jeg fikk tilbake muligheten til å komme på internett igjen i løpet av få dager. Det ble til at man kjøpte seg en Packard Bell-computer til under 5000 kroner, bærbar sådan, dog måtte man også ha mus og minnepenn; det betalte jeg med visakort.

Det irriterer meg noget at man var dum nok til å leve i den tro i disse dagene at computeren man hadde fra før skulle kunne la seg reparere efter kortslutningen. På grunn av det lot jeg altså være å kjøpe ny, før i går. Nu er ting i alle fall i orden; man har koblet seg på internett igjen og computerens mus later til å virke. Livet er atter verdt å leve. Dessuten har man tatt helg. Eder lesere har sikkert savnet meg til den grad at landets nervesanatorier er fylt opp til randen nu. (Neppe!)

I Nederland ble det meget dramatisk for kongefamilien denne uken efter at en herremann gikk amok under en minneseremoni i Amsterdam i forbindelse med den 2. verdenskrigen. Midt under arrangementet brøt det ut fullstendig panikk blant de tusener av mennesker som hadde samlet seg for å delta i seremonien, som kalles "Dodenherdenking". Dronning Beatrix (72), hennes søster prinsesse Irene (70), kronprinsesse Maxima (38) og andre medlemmer av kongefamilien måtte flykte i sikkerhet mens folk løp i alle retninger. Klikk her for å se de kongelige løpe for helsen: http://www.youtube.com/watch?v=Gbdg57ULCg8&feature=related

Dessverre orker jeg ikke å referere fra det som har skjedd siden tirsdag 27. april fordi det ville tatt så alt for lang tid. Det har i grunnen ikke skjedd noe utenom det vanlige, heller. Pliktene i skoleverket, noget moro i helgen og ellers de sedvanlige gjøremål og plikter i villaen og ansvaret med mor har preget de siste dagene. Kan nevne at en kollega av meg, en quinde omkring de 60, er sykemeldt efter å ha fått en blodpropp på den ene lungen. Sykdommen kom ganske uventet, men hun blir nok frisk igjen, selv om det var alvorlig da hendelsen inntraff sist helg. I morgen har man planer om å holde drikkegilde i villaen i forkant av LLHs sammenkomst på Hot Open Mind.

En god aften bedes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter