søndag 23. mai 2010

Eunice Bowman (111) nu Storbritannias eldste person

God søndag!

Enkefru Eunice Bowman, født 23. august i det herrens år 1898, er nu offisielt Storbritannias eldste person efter Florrie Baldwins bortgang. Nevnte quinde er Europas 5. eldste person, mens hun "bare" er på 25. plass på verdensbasis.

Bildet til venstre er fra 111-års dagen i fjor og som man ser er hun fremdeles oppegående, både fysisk og mentalt. Der i gården er det intet tull. Bildet i midten ble tatt i 1980 da Eunice fremdeles var en "ungdom" på 82 år, på besøk hos eldstedatteren Doris Sheperdson. Det siste bildet skal være det siste som ble tatt av datteren, kort tid før hun gikk bort.

Det er faktisk 91 år siden Eunice, viss pikenavn var Crook, giftet seg. Ektemannen døde allerede i 1928, men Eunice visste råd og giftet seg nok en gang, men da også han tok en tidlig død (i 1950) bestemte hun seg for å leve resten av sitt liv som enkefru. I sitt første ekteskap fikk hun to døtre samt to sønner. Det er dessverre ikke bare Doris som har forlatt denne verden. Så sent som i år døde den yngste datteren, Connie Thompson (83). I 2007 døde Thomas, da i 80-års alderen, og også Norman er nu død. Av de to døtrene fra ekteskap nummer to lever bare Ann (65) igjen. En søster var 100 år da hun døde i 2005 og moren, som Eunice tok seg av de siste årene, gikk bort i 1970, 92 år gammel.

Til slutt noen få ord om dagen. Mor og jeg har hatt en meget stille og fredelig søndag i villaen og det eneste besøket vi hadde i dag var av naboen, som var invitert til middag. Man serverte biff med godt tilbehør ved siden av klokken 16.30 i dag. På slike deilige dager får man tid til å gjøre det man ellers ikke tar seg tid til, blant annet lesing. I dag har jeg lest i en kriminalbok av Agatha Christie, som heter "N eller M?" I den romanen er det Tommy og Tuppence som spionerer og efterforsker mystiske hendelser. Meget spennende så langt, men jeg har ennu bare kommet halveis. Jeg har også lest noget i dronning Wilhelminas selvbiografi fra 1960; en meget god og detaljert beskrivelse av et 80-årig liv som prinsesse og dronning i Nederland. I aften har man også tittet på fjernsynet og kost seg med kaffe og kaker og man har hjulpet mor med å vaske håret hennes. Nu skal jeg ta meg et velfortjent fotbad i grønnsåpe- og kamfervann.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter