mandag 17. mai 2010

Feiring av 16. mai, dog ikke av 17. mai

Ærede lesere!

Dagens bilde i min ringe blogg er av det engang så avholdte fyrsteparet av Liechtenstein, Franz Joseph og Gina.

Fyrst Franz Joseph kom til makten i 1938 ved sin 85 år gamle grandonkels død. Hans foreldre var prins Aloys av Liechtenstein (1869-1955) og prinsesse Elisabeth av Østerrike (1878-1960). Gleden var særdeles stor i Vaduz da den 36-årige fyrsten i mars 1943 giftet seg med den 21 år gamle Gina av Wilczeck, som kom fra Graz i Østerrike. Paret fikk 5 barn, blant annet den senere fyrst Hans Adam.

I september 1989 ble Gina innlagt på et sykehus i Grabs i Sveits efter en tids skrantende helse. Det viste seg at hun led av kreft, men folket var optimistiske. Den 16 oktober tilstøtte en plutselig og uforutsett forverring av helsetilstanden og folket holdt pusten. To dager senere kom nyheten om at landets fyrstinne siden 1943 hadde avgått ved døden, bare dager før sin 68-års dag. Tapet av hustruen ble for meget for den skrantende 83-årige fyrsten, som fulgte efter henne i graven den 13. november.

(Forøvrig feiret nylig dagens fyrstinne av Liechtenstein sin 70-års dag.)

Fra Thailand kom det i dag melding om at selv om situasjonen er ute av kontroll enkelte steder i Bangkok skal det være full kontroll i resten av landet. Rødskjørte-lederen, som ble skutt for noen dager siden, gikk hjem til Jesus i natt, hørte man på dagsnytt. Herr Oldboy mener de styrende har full kontroll også i hovedstaden, men at de forsøker å holde en lav profil for ikke å lage et blodbad der nede. Hadde det vært den lærde quinde som styrte hadde man nok slått meget hardt ned på urolighetene, som ødelegger for landets turisme og bringer skam over hele regionen. Disse taskenspillerene, som reker gatelangs og skaper oppstyr hver eneste dag nu for tiden, har en så diffus sak de kjemper for at undertegnede aldri hører mediene her i landet engang prøve å gå inn på detaljene. Hva er det egentlig de er misfornøyde med?

I går aften var det 16. mai-kalas i villaen med følgende gjester tilstede; den skallede, Hildegunn, Turid, Nina, Oda, Frits og Gunnar. Oda har aldri vært i villaen før og er en venninne av Nina. Gunnar er en herremann i slutten av 40-års alderen, som visstnok var sammen med Frits på 90-tallet. Han berettet forøvrig at han begravet sin 78-årige mor sist uke og at Frits driver og hjelper han med å rydde ut av leiligheten for tiden. Jeg skal ikke detaljere alt som skjedde og ble sagt i løpet av kalaset, men jeg må skryte litt av fingermaten jeg serverte. Man hadde nemlig tatt seg flid med å kutte opp grønnsaker av mange slag, som gjestene kunne nyte med eller uten rømmedip til. Man serverte også Nachos, biter av kald makrell surret rundt tannstikkere, kjøttboller samt salte kjeks med aprikos-smøreost. Gjestene i min villa får fingermat en konge verdig. Håper ryktene om min flotte villa, min gjestfrihet og alt det gode mine gjester får går på byen.

Min 90 år gamle mor var med i stuen en stund hun også, men trakk seg tilbake før kalaset nådde ville høyder en eller annen gang mellom klokken 22 og 23. Klokken 00.20 kom det to drosjer og kjørte oss ned til sentrum, hvor vi så delte oss i to grupper. Min skallede nabo, Frits, Gunnar, Turid og bloggforfatterinden gikk til Hot Open Mind, dog via 7 Eleven-kiosken ved torget, hvor vi kjøpte oss tobakk. Hildegunn, Nina og Oda ville til Taket. Det var ikke så mange ute på byen i går som jeg hadde trodd på forhånd, men kanskje mange valgte å prioritere innsats på 17. mai fremfor å konsumere alkohol den 16. Gunnar og Frits ble ikke værende så all verdens lenge på Hot Open Mind, neppe mer enn en 45 minutter i alle fall. Vi andre hygget oss der inne til klokken passerte 02.30, men da gikk også vi hjem.

Den lærde quinde talte blant annet med lederen av fylkets Skeiv Ungdom-gruppe samt med en viril quinde ved navn Rebekka, som var ute på byen sammen med en bifil kamerat. Ja, hun var visst bifil hun med. Hildegunn, som efterhvert dukket opp, ble så klam i hakket av å se på fylkeslederen at jeg ble rent flau på hennes vegne. Man sier da vitterlig ikke at man må på toalettet for å tørke seg i skrittet rett foran flotte ungjenter. Ærlig talt! Jeg tror jeg kan sette meget penger på at Hildegunn ikke sto øverst på ønskelisten til den unge frøkenen. Man observerte en del andre kjente fjes der inne også, blant annet Alexander, Hugo, Kjell, Bitten og Elisabeth. Herren med bart var dog ikke til stede, visstnok fordi han skulle tidlig opp i dag for å spille på et eller annet instrument. Ei heller observerte man Oldboys kamerat Øystein, men ryktene sa at han var opptatt med å gjenvinne helsen efter et eller annet heftig kalas dagen før. Min skallede nabo kom i snakks med en hyggelig herremann på omkring 40 år og da vi skulle hjem ble han med - til naboen. Skål for det!

I villaen hadde Hildegunn, Turid og jeg et kort nashspiel før vi gikk hver til vårt. Vi orket ikke engang å sitte oppe en hel time, men jeg satt nu engang oppe lenge nok til å innta noget hjemmebrent. I dag har jeg vært plaget av redusert helse og hodepine efter nattens inntak av diverse brennevin. Således har man ikke feiret nasjonaldagen. Nu holder det heldigvis på å bedre seg noget. I morgen er det atter plikter i skoleverket.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter