onsdag 19. mai 2010

Flott mai-vær i Stavanger

Riktig god aften!

I dag har man for annen dag på rad strålende sol her i Stavanger, dog er det meget varmere på østlandet enn hva det er her, men at solen skinner er i alle fall meget bedre enn at det regner. I skrivende stund viser gradestokken 12 grader i skyggen, men hos mine søstre er det henholdsvis 14 grader (hos Bente) og 15,5 grader (hos Sissel). Også i morgen skal det bli godt vær, men i helgen tror jeg det blir overskyet igjen.

Fra Thailand kommer det rapporter om at regjeringen nu skal ha kontroll over situasjonen, selv om det fremdeles er uroligheter enkelte steder i hovedstaden. Aftenposten skriver følgende om saken nu i aften:

"Den thailandske statsministeren Abhisit Vejjajiva sier i en tale på lokalt fjernsyn at han er overbevist at roen vil bli gjennopprettet. Samtidig truer myndighetene med å skyte plyndrere og brannstiftere, melder nyhetsbyrået Reuters.

- De kan bli tiltalt for terrorisme, sier statsministeren.

Det er en tiltale som i verste fall kan medføre dødsstraff. Store deler av Bangkok er røyklagt etter de kraftige opptøyene onsdag."

Også i dag ble det en hektisk dag på Tasta-skolen, selv om man kun hadde to undervisningstimer. Den lærde quinde mottok i dag eksamen, som skal deles ut til enkelte av skolens norskelever i morgen. Jeg skal ikke tabbe meg ut ved å referere til oppgavene her i min ringe blogg, men jeg brukte en times tid av dagen til å sette meg inn i oppgavene, slik at jeg kan bistå elevene om de måtte lure på et eller annet i forbindelse med en eller flere av oppgavene. I tillegg måtte jeg ta på meg en vikartime for en fagkollega av meg i eftermiddag, som dessverre ble syk og måtte reise hjem efter lunsj. Vi mangler fremdeles vikarer ved skolen fordi en kollega er sykemeldt 100%, uten at vi har fått noen inn utenfra.

Det kom også til munnhuggeri mellom enkelte av mine kolleger på lærerværelset i formiddag. Det var visst en av quindene i 50-års alderen som kom med en eller annen unødvendig kommentar ovenfor en mannlig kollega i begynnelsen av 30-års alderen; et eller annet med at han så trøtt ut og at han sikkert hadde festet i helgen eller noe i den duren. Jeg kan forstå at han ble sint og satte henne på plass for det er ikke hennes sak om andre tar seg en fest eller ei, dessuten så vet jeg (efter å ha talt med han i går) at han bare er meget sliten for tiden og at han gleder seg til sommerferien osv. Han studerer nemlig ved siden av at han underviser 80% her hos oss. Jeg synes herren er meget sympatisk jeg og at han har vært borte 2-3 dager denne terminen, trolig efter røffe helger, betyr mindre enn det faktum at han er meget flink med sine elever. Jeg synes det er dumt at han ikke blir med oss efter sommerferien, men men...

I dag laget jeg pannekaker til middag, som mor og jeg spiste med stekt kjøtt og syltetøy på. Jeg synes det er meget godt å spise to pannekaker med kjøtt for så å avslutte med to pannekaker med noget søtt på. Således blir det nærmest som å avslutte middagen med dessert. Jeg drakk to glass med melk til. Halvannen time senere drakk vi svart kaffe med sjokolade og kjeks til. Akkurat da vi satt og hygget oss ved kjøkkenbordet med kaffekoppene våre gikk strømmen, men bare for en stakket stund på rundt 5-10 sekunder og det var det hele. Ikke vet jeg hva som tilstøtte, men uansett hva det nu enn var så gikk det fort over. Skål for det!

I går aften telefonerte frøken Hildegunn og hun var glad for at moren nu er tilbake på sykehjemmet, efter å ha vært sengeliggende på sykehuset i flere dager. Jeg tror moren hennes er 74 år eller der omkring, men hun lider av Alzheimers og er meget rørete. Den frivole quinde hadde også sladder å by på fra lesbemiljøet. Jarlfrid skal ha tilbrakt helgen med en meget yngre quinde ved navn Anita. Og det stopper ikke der. Elin skal ha kastet kjæresten Eva på dør efter at sistnevnte skal ha rotet med en tredjeperson på en eller annen fest i helgen som var. Hildegunn godter seg meget over sistnevnte hendelse, men personlig synes jeg det er dumt at det er så meget bruk og kast, krangling og kortvarige affærer i lesbemiljøet, men det er visst slik de vil ha det, de som er unge nok til å være med på det. Ikke skjønner jeg at det skal være så stort poeng i å bytte dame hver helg, men vi født før 1960 skal kanskje ikke forstå.

Ydmykt, Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter