lørdag 8. mai 2010

Kalas i aften

God lørdag!

Dagens bilde tilhører de mer sjeldne av de britiske kongelige og viser 5 generasjoner på et brett. Bildet ble tatt i anledning Peter Philips dåp i det herrens år 1977 og viser 4 generasjoner kongelige med mor prinsesse Anne, bestemor dronning Elizabeth II og Dronningmoren, stolt oldemor til sitt første oldebarn. Herren ved dronningens side er Lord Mountbatten, prins Philips onkel. Den ennu eldre generasjonen er representert ved 94 år gamle prinsesse Alice, som var gift med dronning Marys bror. Dronning Mary var, som eder kongelig interessert nok vet, Dronningmorens svigermor, så prinsesse Alice tilhørte tippoldeforeldre-generasjonen til dåpsbarnet.

Prinsesse Alice, som hadde tittelen grevinne av Athlone, var datter av dronning Victorias sønn, prins Leopold (1853-1884), og hans hustru, prinsesse Helena av Waldeck-Pyrmont (1861-1922). Helena var forøvrig søster av dronning Emma av Nederland (1858-1934). Prinsesse Alice var nesten 98 år gammel da hun gikk bort i januar 1981 og hadde da levd lenger enn noen annen kongelig person gjennom historien, dog ble den rekorden grundig slått av Dronningmoren selv, som skulle bli 101 1/2 år før hun døde. En annen prinsesse Alice, som var Dronningmorens svigerinne og hertuginne av Gloucester, skulle igjen vise seg å bli 102 1/2 år før hun døde i 2004 og det er denne Alice som er den lengstlevende kongelige person gjennom tidene, per i dag.

Det er godt, trofaste lesere, atter å være på nett igjen og kunne forfatte mine små skriverier i bloggen. Alt er forøvrig vel med oss alle, både med den skallede, mor og ellers de man omgås. I hovedstaden er mors 100 år gamle moster fra og med sist uke nu pasient ved et sykehjem, men hun har egen telefon på sykehjemmet og har allerede telefonert til min mor en gang. Det er neppe mange 90-åringer som har en tante i live, ærede lesere, men i min slekt blir man som regel meget gammel. I dag er det 12 varmegrader i skyggen her oppe på Eiganes, men med den solen som er i dag og lite vind er det meget behagelig utendørs. Jeg var en tur på Prix og handlet inn matvarer for 444,50 tidligere i dag og det var rett og slett for varmt å gå med jakke. Ganske herlig i grunnen, men så har det da også vært en usedvanlig kald vår så langt, så det skulle bare mangle at det ikke snudde om. Hvorvidt dette vedvarer er kanskje tvilsomt. Min søster Sissel fikk i alle fall igjen vannet sist uke, efter mer enn en uke uten vann i brønnen. Vannmangel har det heldigvis ikke vært i Stavanger.

Jeg har invitert til kalas her i villaen i aften og alle de tre faste quindene samt naboen har meldt sin ankomst. Man antar at det blir en bytur mot midnatt, men tar ingen bestemmelse på det før omkring klokken 22-23. Det blir i alle fall hyggelig med en sammenkomst igjen. Sist helg satt nemlig naboen og jeg alene og kastet innpå sterkere saker, ei heller ble det bytur sist helg. Det er jo hyggelig nok å nyte alkohol med naboen, men av og til trenger den lærde quinde å ta festlighetene helt ut med hele gjengen samlet.

Nu skal mor og jeg ta med oss hver vår kopp med svart kaffe og sette oss ut på altanen en liten stund. Jeg håper det er varmt nok for mor der ute. Solen kommer til å gjøre oss begge godt.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter