fredag 21. mai 2010

Man ønsker ens lesere en god pinsehøytid!

Godtfolk!

Så var det helg og attpåtil langhelg med meget tid til å ta vare på seg selv, nyte sterkere saker og kose seg sammen med gode venner, god litteratur og foran fjernsynet. Det skal bli godt å få slappe av i helgen, men i aften skal man altså på besøk til Hildegunn på Saxemarken for å hygge seg. Dit kommer også Anki, Turid, Jarlfrid samt min skallede nabo på 65 år. Det ryktes også at det skal finne sted en annen sammenkomst i en av naboblokkene i regi av en viril herremann, som også er en fast gjest på Hot Open Mind. Vi får se hvem som klarer å spille høyest musikk, ikke det at det er en konkurranse, dog. Hildegunn omgås ikke de andre skeive i sitt nabolag uansett, men hilser raskt de få gangene hun påtreffer de på Prix-butikken i nabolaget. Skål!

Det blir ikke noe langt innlegg i dag, men et kort et er vitterlig bedre enn intet innlegg i det hele tatt. Man var med naboen innom vinmonopolet på Straensenteret efter endt lærergjerning i dag og mens han fant seg to flasker med konjakk gikk jeg og plukket med meg en flaske hvitvin samt en halvflaske med nederlandsk eggelikør. Nina og Grethe var også en tur på vinmonopolet og handlet inn til grillfest i morgen, men de skulle visst ta det rolig og nyte hverandre nu i aften. For min egen helses skyld samt av økonomiske årsaker har jeg besluttet ikke å gå på byen i dag, men heller fortsette festlighetene i villaen efter kalasets slutt hvis man ikke er fornøyd med inntaket av sterkere saker så langt. Egentlig tenkte jeg å drikke moderat også mens jeg er hos Hildegunn, slik at jeg slipper å ligge til sengs hele formiddagen i morgen. Man må også huske på at handlingen til helgen må skje før klokken 16.00 i morgen, hvis ikke er det for sent.

I aften skal også første del av en dokumentar om Bernadotte-slekten vises på fjernsynet, men jeg får vel sett den i reprise, formoder jeg. Jeg er jo en ihuga monarkist og kan det som kunnes bør om de kongelige i Europa, men nye dokumentarer kan jo alltids komme med ny informasjon likevel. Det skal også ha kommet en ny biografi om den britiske Dronningmoren, som døde 30. mars 2002, og den håper jeg blir å finne i bokhandelen innen sommeren er omme. Får jeg fatt på den akter jeg å lese ut hele biografien på en og samme dag samt å studere den mer i detalj efterhvert. En morsom detalj om Dronningmoren er at hun døde nesten 110 år etter at den eldste søsteren gikk bort. (Søsteren var født i 1882 og døde i 1893.) Det er nesten rekord! Ingen av Dronningmorens 8 søsken levde lenger enn 77 år, som er noget underlig, men hun lignet nok ut av slekten. Engelsk radio (visstnok BBC) kunngjorde forøvrig at dronningen var død før de satte på nasjonalsangen her forleden dag, men det hele viste seg å være en spøk, som ikke falt i særlig god jord hos den gjengse brite.

Det var dagens innlegg. Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter