fredag 18. juni 2010

Den lærde quinde gjør seg klar til bryllup

God aften!

I morgen, lørdag, klokken 15.30 gifter kronprinsesse Victoria og herr Daniel Westling seg i Storkyrkan i Stockholm. Den lærde quinde skal sammen med sin moder på 90 år og sin skallede nabo holde "bryllups-vake" fra fjernsynssendingene starter klokken 14.00. I.o.m at denne begivenheten er av såpass viktighet blir det ingen festligheter i form av drikking med gjengen denne helgen. Varsel om dette ble sendt ut til den faste gjengen torsdag aften. I anledning bryllupet kommer både mor og bloggforfatterinden til å ikle seg staselige klær i morgen. Det vil bli servert nybakt kringle med kaffe til samt en dram eller tre.

Gjestelisten til bryllupet har nu blitt lagt ut for menigmann i gaten. Man skal naturligvis ikke gjengi hele listen her i denne ringe blogg, men de viktigste gjestene sømmer det seg å nevne:

- Fra Norge kommer kongeparet med barn og svigerbarn samt prinsesse Ingrid Alexandra, som skal være en av brudepikene.
- Fra Sverige kommer naturligvis hele kongefamilien, inkludert kongens 4 søstre; prinsessene Margaretha (75), Birgitta (73), Désirée (71) og Christina (66) med efterkommere. To viktige forandringer på gjestelisten i forhold til slik den så ut i vinter er at herr Jonas Bergström ikke lenger er invitert og således ei kommer til å dukke opp samt at 94 år gamle prinsesse Lillian uteblir grunnet senilitet og generelt sterkt svekket helse.
- Fra Belgia kommer kong Albert II, dronning Paola og deres tre barn med ektefeller.
- Fra Nederland kommer hennes majestet dronning Beatrix, hennes tre barn med ektefeller samt kronprinsparets datter, prinsesse Catharina-Amalia, som er en av brudepikene.
- Fra Storbritannia kommer prins Edward og hans hustru Sophie, greveparet av Wessex.
- Fra Danmark kommer dronning Margrethe II, prins Henrik, kronprinsparet samt et av kronprinsparets to barn.
- Fra Spania kommer kong Juan Carlos med sin dronning samt deres tre barn med ektefeller.
- Fra Tyskland kommer blant annet danskedronningens søster, prinsesse Benedikte med ektefelle, samt representanter fra fyrsteslekten Sachsen-Coburg-Gotha, hvor svenskekongens mor kom fra.
- Fra Bulgaria kommer x-kong Simeon med hustru og to barn.
- Fra den greske kongefamilien kommer x-kong Konstantin og x-dronning Anne-Marie med tre barn og disses ektefeller.
- Fra Jordan kommer kong Abdullah og hans Rania.
- Fra Monaco kommer fyrst Albert med følge.
- Fra Romania kommer kronprinsesse Margarita med ektefelle.

Naturligvis kommer det mange andre gjester også, blant annet fra dronning Silvias familie, fra Daniel Westlings familie, representanter fra land som ikke lenger har monarki samt godtfolk og styrende fra Sverige. Det blir naturligvis noget forvirrende å si at kronprinsesse Margarita representerer Romania siden Romania har vært republikk siden krigens dager, forvirrende blir det kanskje også å tale om kongeparet fra Hellas, som har bodd i London i en årrekke og ikke lenger regjerer Hellas, men det er nu engang slik man har ført opp folk på gjestelisten. Skål for det!

Omkring klokken 18.00 i morgen eftermiddag skal de nygifte innta bryllupsmiddagen på Drottningholm slott, hvor det er ventet at de kosteligste retter skal på bordet. Efter morgendagen kan herr Daniel Westling kalle seg prins Daniel av Sverige, jmf. hva den lærde quinde har lest seg til på svenske konge-sider på internett.

På det svenske kongehusets hjemmeside står blant annet følgende om de søte små barn og ungdommer, som har æren av å være med i bryllupsseremonien:

"Tre kungliga barn reser till Stockholm. Det är H.K.H. Prinsessan Catharina-Amalia, 6 år, dotter till Nederländernas Kronprinspar Willem-Alexander och Máxima, H.K.H. Prinsessan Ingrid Alexandra, 6 år, dotter till Norges Kronprinspar Mette-Marit och Haakon och H.K.H. Prins Christian, 4 år, son till Danmarks Kronprinspar Mary och Fredrik.

Två barnbarn till Kungens systrar är också brudnäbbar. Det är Prinsessan Margarethas barnbarn Madeleine von Dincklage, 11 år, dotter till Sybilla Dincklage, och Prinsessan Désirées barnbarn Ian De Geer, 8 år. Han är son till Tina och Hans de Geer.

Familjen Sommerlath representeras av Vivien Sommerlath, 15 år, dotter till Drottningens avlidne bror Jörg Sommerlath, Giulia Sommerlath, 14 år, dotter till Thomas Sommerlath i äktenskapet med Susanne Sommerlath, och Léopold Sommerlath, 7 år, son till Patrick Sommerlath i hans äktenskap med Camilla Lundén. Patrick Sommerlath är son till Drottningens bror Walther Sommerlath.

Herr Daniel Westlings systerdöttrar, Hedvig Blom, 11 år, och Vera Blom, 6 år, döttrar till Anna Westling Blom, är också brudnäbbar."

Det var alt om det svenske kongehuset i dette innlegget, men noe mer må skives om bryllup når man nu engang først er i gang. Det er nemlig også andre som skal gifte seg denne helgen. En stolt teater-diva, enkefru Wenche Foss (92), kan i aften se sin sønn godt gift for annen gang. Oslo-ordfører Fabian Stang (54) skal gifte seg med frøken Catharina Munthe nu i aften - og det ombord i en båt. Hans to sønner skal være forlovere, opplyser den alltid like spreke teater-divaen. Den lærde quinde gratulerer!

I går og i dag har man omsider fått avsluttet undervisningen for dette skoleåret og kan nu endelig puste lettet ut. Dog har det vært usedvanlig full rulle og meget på agendaen denne uken, delvis grunnet streiken, som forsinket en hel del ting som man ikke kan hoppe over. Karaktersettingsmøter har man hatt opp til flere av denne uken og i går aften var det foreldremøte for de foresatte til neste års nye elever. Der måtte man dessverre delta, selv om man ikke gjorde annet enn å reise seg opp for å si sitt navn høyt og tydelig - en gang. (Rektor og de som skal være klassestyrere neste år tok seg av resten.) I går og i dag har det vært temadager med psykisk helse på dagsordenen og i den anledning har man hatt besøk av eksperter på området. I dag var dessuten neste års 8. klasse-elever på visitt og fikk hilse på sine kommende klassestyrere. De fikk også se seg omkring på vår flotte skole. I går var en del elever også oppe i muntlig eksamen og på mandag skal en del klasser ut på natursti ved Hålandsvannet. Grunnet sykdom i kollegiet nu på tampen av året måtte jeg hjelpe til med organiseringen av dette opplegget nu i går og i dag. At det skal være så meget styr nu rett før ferien tar på en bitter quinde i min alder.

Siste skoledag er for elevene på tirsdag, mens vi andre kan ta ferie efter onsdagen. Det blir ikke undervisning disse to dagene, mer "lekeskole". På mandag skal det forresten holdes et avslutningskalas for årets avgangselever klokken 18.00. Dit bør man vel gå, selv om helsen har godt av hvile nu. Man beklager forøvrig at man ikke har tatt seg tid til å bruke bloggen så meget i det siste, men når skolen krever sitt da blir det bare sånn. Man har dessuten slitt med egen helse også, men er heldigvis noget bedre igjen nu.

En god aften bedes eder!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter