tirsdag 1. juni 2010

Dronning Beatrix til Norge i dag

God eftermiddag!

Hennes majestet dronning Beatrix av Nederland (72) ankom i dag Norge for et tredagers statsbesøk. Bildet til høyre viser Beatrix som spebarn sammen med sin mor, prinsesse Juliana (1909-2004), mormor dronning Wilhelmina (1880-1962), som holder lille Beatrix, og farmor prinsesse Armgard (1883-1971).

I dag har det vært velkomstseremoni og kransenedleggelse i anledning statsbesøket og i aften holder kong Harald og dronning Sonja gallamiddag for den nederlandske monarken, som i år har sittet på tronen i 30 år. På gallamiddagen er også kronprinsparet, herr og fru Behn samt prinsesse Astrid (78) invitert.

I løpet av tre dager skal dronning Beatrix blant annet på skolebesøk, delta på likestillingsseminar sammen med vår kjære dronning og være med til Bergen for å oppleve regnvær. Den lærde quinde synes det er fantastisk at Europas flotteste dronning er på statsbesøk i vårt kjære land igjen; sist gang var faktisk i 1986 og da satt fremdeles kong Olav V på tronen. Hennes mormor, som satt på tronen fra 1898 til 1948, var ofte på sommerferie i den norske fjellheimen, blant annet guidet av Gjendine Slålien (1871-1972). Man hever en kopp med eggelikør til ære for dette sjeldne besøk!

De som vil lese om monarkens ankomst til landet kan klikke her: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7148047

Man har klart å pådra seg en lei forkjølelse nu midt oppi eksamenstiden og til tross for at man opplever den varmeste uken i år 2010. Kanskje er det nettopp sommervarmens spede begynnelse som tar knakken på helsen. Man har også i dag, tross nevnte forkjølelse og noget hodepine også i dag, klart å gjennomføre de pålagte plikter ved skolen, men hvis helsen blir verre til i morgen kommer man til å telefonere rektor og melde seg syk. I skrivende stund er det 14 varmegrader ute på altanen. Hos min søster Sissel skal det være 16-17 grader, jmf mor, som telefonerte henne tidligere i eftermiddag.

Nu skal jeg sette i gang med middagsmaten, som i dag skal bestå av kokte mandelpoteter, ertestuing, medisterkaker, brun saus og surkål. Noen som fikk lyst til å bli med på middag, kanskje?

En god aften bedes!

Toril

2 kommentarer:

0ldboy sa...

Man ønsker god bedring!

Toril sa...

Tusen hjertelig. Toril

Site Meter