mandag 7. juni 2010

Stille og fredelig helg

Riktig god mandag aften!

Den lærde quinde har nu lagt bak seg en rolig og fredelig helg. I det hele har det vært noen usedvanlig rolige dager pga. kommune-streiken. I dag (mandag) skjedde det så lite på skolen at det var nesten ingen vits i å sitte der i det hele tatt, men må man så man man. Jeg gikk hjem klokken 12.45. Kun streikevaktene måtte sitte til klokken 15.00.

I aften ryktes det at det muligens blir en ende på streiken i morgen, men man har ennu igjen å høre noe mer konkret om saken. Jeg håper i alle fall det går til onsdag eller torsdag før man må begynne å undervise igjen, men det kan hende at streiken avblåses allerede i morgen, dog rekker man neppe å få samlet alle igjen før til onsdag i så fall. Skål!

Dagens bilder i bloggen er av svenskekongens tre eldste søstre, som nesten aldri sees i det offentlige søkelyset, men som alle er ventet i kronprinsesse Victorias bryllup lørdag 19. juni. Kronprinsessen og hennes søster har i en årrekke dominert i søkelyset og latt Haga-prinsessene komme så alt for langt i bakgrunnen. Hvis man synes at svenskekongens tre barn er skjønnheter burde man se på bilder av hans 4 søstre fra 50- og 60-tallet. Ikke det at den svenske kronprinsessen, hennes søster og bror ikke er noget at se til, for det er de jo så abselutt, men kongens 4 søstre var virkelig modell-pene i sine unge år. Prinsesse Christina (66) er den av de 4 søstrene som tidvis opptrer sammen med kongefamilien. Hun er gift med herr Tord Magnusson (69). Prinsesse Desireé (71), til venstre på bildet, er gift med en svensk adelsmann og bor på et gods i Sverige. Prinsesse Birgitta (73) var i sin tid gift med en tysk prins, ja de er vel fremdeles gift, men prinsen er i dag helseløs og de to har vært separert i 20 år. Prinsessen lever livets glade dager på Mallorca, hvor en god drink i solen er en av favorittsyslene. Prinsesse Margaretha (75) var gift med John Kenneth Ambler, som døde på et sykehjem i 2008. Hun bor i dag på et flott gods i Oxfordshire i England.

Det har vært noen hektiske dager for kongefamilien. Ikke før hadde dronning Beatrix reist tilbake til Nederland så måtte kongen på den årlige inspeksjonen av HM Kongens Garde i helgen. Og i dag begynte kongeparet sitt tre dager lange fylkesbesøk i Oppland og første stopp var Valdres. Den 19. juni skal hele kongefamilien og resten av Europas kongelige, med få unntak, altså til Sverige. Torsdag denne uken runder prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, 80 år. Det er noget uklart hvorvidt det blir en feiring i den anledning, men man lover å komme tilbake med informasjon om et evt. 80-års kalas.

I helgen telefonerte Turid og fortalte at en gammel lesbisk venninne av oss fra 10-15 år tilbake, Åsa, hadde gått bort. Hun ble funnet død i huset sitt i Bryne og ble bare 50 år gammel. Det er alltid ekkelt når man hører om unge mennesker man kjenner til som forlater denne verden. I følge Turid skal hun ha slitt med hjerteproblemer og astma efter årevis med slankeprodukter og en mindre sunn livsstil, men om dette hadde noe med dødsfallet å gjøre, vites ei. Jeg påtraff henne for første gang på Sting i 1995 eller 1996. Den gangen var hun sammen med Nina, men jeg vet at de to ikke hadde kontakt de siste årene. Amen.

I dag spiste mor og jeg ost- og spinatstuing til middag. I aften hadde vi naboen over på kaffe og banankake. Ellers har jeg ryddet litt og lest i en god roman i aften. Dessuten fikk jeg med meg en spennende krim-episode i aften. I morges knuste jeg en kaffekopp da jeg skulle hente den ut fra skapet over oppvaskkummen. Den falt ut og knuste da den traff den harde kummen, men men. Jeg tror den kostet omkring 25 kroner på Ikea i sin tid, så det kunne vært verre. Nu er det snart sengetid og i alle fall avslutter jeg dagens innlegg nu.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter