onsdag 9. juni 2010

Streiken avblåst og prinsesse Ragnhild fyller 80 år

God eftermiddag, godtfolk!

I anledning prinsesse Ragnhild, fru Lorentzens 80-års dag nu i dag har man fått den skallede til å lage en aldri så liten bilde-collage med bilder av prinsessen, som den lærde quinde har funnet her og der. Dåpsbildet av prinsessens datterdatter må være fra nyåret 1989 siden dåpsbarnet kom til verden i desember 1988.

Tidlig i eftermiddag kom beskjeden undertegnede forutså allerede sist fredag, nemlig at kommune-streiken er avblåst. Jeg sa høyt på lærerværelset ved lunsjtider på fredag at innen torsdag neste uke er det slutt på friheten, og det slo altså til. Det er klart at man ikke ønsker å streike inn i sommerferien, for det gagner ingen, det har også ligget klart som dagen at før eller siden ville pengene komme på bordet. At man streiket disse dagene sparte i alle fall Stavanger kommune for flere millioner kroner i lønnsutgifter, så noe godt kom da ut av streiken for en kommune på sparebluss. Hvor meget tillegg i lønnen man får har jeg ennu ikke oversikt over, men jeg hørte det ble sagt at man får så det holder. Basta.

I morgen må man altså møte på post igjen, men to dager med plikter skal man alltids klare å gjennomføre med glans før fredag aftens drikkegilde. Man har bestemt at man skal holde åpen villa fredag aften fra klokken 20.30 og frem til omkring midnatt. Hildegunn, Turid, Jarlfrid og naboen har allerede meldt sin ankomst, men det er i alle fall plass til omkring 10 personer i stuen. Efter kalaset blir det bytur, muligens til Hot Open Mind, men det er noget irriterende at de holder store deler av lokalet stengt på fredager (blant annet det innerste rommet med egen bar), så det kan hende at man tar seg en tur på et annet utested i stedet. Selv liker jeg meg godt på utesteder à la Javel og Hexagon, mest fordi jeg trives i selskap med langt yngre personer. Den gjengse 60-åring er som regel både bitter, avholds og lei livet. Riktignok er det noget mer futt og fart i skeive 60-åringer enn i de heterofile, uten at jeg helt vet hvorledes dette har seg, men drikkepresset, sexpresset og den jagede tilværelsen de skeive lever, kan jo spille inn her.

"I stedet for gaver har jeg ønsket et bidrag til mitt fond for gatebarn i Brasil", sier prinsesse Ragnhild fru Lorentzen til ukebladet Allers. Undertegnede har dog sendt konfekt til slottet i anledning dagen, en eske med "Kong Haakon". I aften skal prinsessen hylles med kalas på slottet i hovedstaden i anledning sin 80-års dag. Blant de inviterte gjestene finner vi hennes ungdomsvenninner fra "Niern", strikke- og sladderklubben prinsessen og hennes søster startet sammen med venninner efter krigen. Prinsesse Astrid, fru Ferner, er naturligvis også ventet å være til stedet i aften sammen med kongeparet og deres efterkommere. Trolig har også grevinne Ruth av Rosenborg (85) ankommet hovedstaden. Hun er enke efter prinsessens fetter, grev Flemming, som døde av blodpropp i hjertet i 2002. "Mitt livsmotto er å holde hjulene i gang så lenge det går! Og når jeg tenker tilbake på livet, er jeg fylt av takknemlighet for alle de gode stundene jeg har fått oppleve. Jeg har alltid fokusert på det positive."

Prinsesse Ragnhild har siden sitt giftemål med Erling Lorentzen for 57 år siden bodd i en luksuriøs leilighet i Rio de Janeiro. Kong Olav V, faren hun sto så meget nær, besøkte henne der nede for første gang i 1967. Meget oftere var dog prinsessen i Norge for å tilbringe tid sammen med kong Olav V og resten av sin norske slekt. I 1954, 1957 og 1968 ble hun mor til sin sønn og sine to døtre. I dag er hun også bestemor til 5. Det eldste barnebarnet, unge herr Olav Alexander Lorentzen, blir 25 år i juli. Da blir det kalas i Brasil. Prinsessen trives godt i sitt eget selskap, men det er vel heller ingen hemmelighet at det er meget selskap i en flaske whisky. Dog skal det også sies at prinsessen har en god del bekjentskaper, men som mange eldre quinder synes også jubilanten at det kan være godt å slappe av og nyte sitt otium. Helsen er fremdeles god, selv om en stokk kan være god å ha når man skal bevege seg over lengre distanser. Den lærde quinde gratulerer så meget prinsessen med sin 80-års dag. Skål!

http://www.aftenposten.no/nyheter/kongelige/article3684085.ece (Aftenpostens nett-artikkel i anledning 80-års dagen.)

I natt måtte man stå opp omkring klokken 03.00 for å jage hannkatter ut av hagen. Det var slik et spetakkel en periode at det var umulig å få den natteroen som kreves for å streike. Jeg så en stygg og bustete katt som skvatt inn under hekken mot naboen da jeg gikk ut på altanen med sleiv og lokk for å jage elendigheten bort. Den andre katten så jeg ei, men efter mitt lille utbrudd på altanen ble det i alle fall fred og ro å få. Jeg blir dog noget arg når andres hannkatter skal herje i min hage nattestid.

På menyen til dagens middag sto fleskepannekaker med tomasuppe til. Jeg laget pannekaker nok til kveldsmaten også, men da blir det ikke suppe ved siden av. Ellers har jeg syslet med det sedvanlige i eftermiddag og i aften; tørket støv, sett i avisen, fulgt med på nyhetssendingene og tatt oppvasken. I aften har jeg ikke tenkt å gjøre noe spesielt.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter