søndag 20. juni 2010

Vellykket bryllupsfeiring i villaen

Man hilser folket!

Til høyre er et gruppebilde fra gårsdagens kronprinsesse-bryllup i Stockholm. Brudeparet er omkranset av sine foreldre. Dronningene av Nederland og Spania står også i fremste rekke, mens brudens fastre kan skimtes omkring midten, langt bak. Man hever kaffekoppen til en skål!

Den lærde quinde bivånet hele bryllupet på NRK i går eftermiddag/aften sammen med den skallede samt enkefruen fra kammerset. Sendingene startet klokken 14.00 og vi satte oss ned omkring en halvtimes tid senere og da ble vi sittende like til klokken nærmet midnatt og sendingene ble avsluttet. Festlighetene fortsatte naturligvis like inn i den lyse morgen, men kameraene fikk ikke lov til å filme beduggede gjester utover morgenkvisten. Det ble likevel en fantastisk dag og et minne for livet.

Det mest fascinerende ved hele bryllupet, foruten å se det forelskede paret da naturligvis, var å se på alle de kongelige personene fra fjern og nær, som hadde tatt turen til Stockholm for å delta i årets største begivenhet. Den lærde quinde registrerte at årene har fart hardt med prinsesse Birgitta (73), en av brudens 4 fastre, men man kan vel ikke annet forvente efter et røft liv der nede på Mallorca. Danskedronningen troppet opp i en mindre pen kjole, som var knall grønn, ei heller hadde hun benyttet den tilrådede mengden med sminke for å rette på skavankene. Mon tro om hun kjører økologisk stil? Spennende var det å se mindre kjente kongelige personer, som f.eks. kronprinsesse Margarita av Romania (61), som kom uten sin skrantende far på 89 år, og x-kong Simeon av Bulgaria (73), viss far døde under mystiske omstendigheter efter et hett møte med Adolf Hitler i 1943. (Moren til Simeon ble dog 92 år.) Man observerte også unge prins Gulliaume fra Luxembourg (28), som var til stede sammen med sine foreldre og muligens en av brødrene. Fyrst Albert av Monaco gikk rundt med et (for meg) ukjent quindemenneske, men han lot i alle fall til å opptre dannet. Prins Huburtus representerte det tyske fyrstehuset Sachsen-Coburg-Gotha, hvor svenskekongens mor kom fra. Kongelige fra ubetydelige land som Jordan og det tidligere Jugoslavia var også til stede, men undertegnede bryr seg ikke om slike folk.

Prinsesse Margaretha, enkefru Ambler (75), brudens eldste faster, må vel sies å ha vært den prinsessen som satt mest fornemt til under middagen, rett ved siden av vår egen kong Harald V (73) og dronning Beatrix av Nederland (72). Nevnte quinde, som til vanlig bor på et gods i England, talte meget med den nederlandske dronningen, muligens for å slippe unna herren på den andre siden, som visstnok var en geistelig herremann i livets bitre høst. Prinsesse Ingrid Alexandra, et barnebarn av dronning Beatrix samt et barnebarn av dronning Margrethe av Danmark var tre av brudepikene og gjorde en meget god jobb, særlig med tanke på deres unge alder. Jeg innrømmer ærlig at det sikkert var 50-60% av gjestene jeg ikke ante hvem var, men hvem bryr seg vel om svenske politikere, fjerne slektninger fra slekten Sommerlath og menigmann i gaten, som tilfeldigvis kjente til Daniel før han i går fikk prinsetittel av sin svigerfar...

Det mest skammelige av alt var at dronning Elizabeth II av Storbritannia (84) verken møtte opp selv eller sendte prinsen av Wales og svigerdatteren Camilla. At ungdommene - William og Harry - heller ville se fotball i Sør-Afrika er så sin sak, men at kun dronningens yngste sønn med hustru møtte opp, grenser til det skammelige. Om den aldrende dronningen ikke hadde helse til selv å møte opp, burde i alle fall Camilla (63) blitt tvunget til å reise, men trolig ser man såpass ned på de skandinaviske kongehusene der i Storbritannien at man ikke vil delta med det kongelige toppskiktet. Fy(!) fra den lærde quinde! Det var alt fra bryllupet i vårt naboland.

Man serverte kaffe, nybakt kringle, sjokoladekjeks og dram her i stuen i går aften. Dog nøt man kun de dannede tre glass med eggelikør. I dag har man hatt besøk av Anne-Grethe fra Klepp, som hadde med seg hjemmelaget sviskekompott til mor og meg. Hun satt vel halvannen time og fikk servert kaffe og siste nytt fra villaen og vi fikk siste nytt fra bondegården hun og bondetampen av en mann driver ute på Jæren. Til middag i går stekte man medisterkaker, som man spiste med lefse og diverse tilbehør ved siden av. Noe annet hadde man ganske enkelt ikke tid til med alt det royale på agendaen. I dag var det neslesuppe med fleskeboller og potetmos (fra pose) på menyen. Jeg serverte også dessert i dag; jordbær med melk, fløte og sukker på. I aften har jeg støvsuget alle gulv i første etasje og man har tatt oppvasken. Alt annet av rengjøring får vente til sommerferien setter inn f.o.m. torsdag. I følge min søster Bente i hovedstaden fikk man der sommerferie i skoleverket på fredag, så det er åpenbart forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Man skal alltid være hakket bedre der borte på østlandsområdet.

I eftermiddag telefonerte forresten Turid, som humrende kunne berette fra en vill slåsskamp mellom en god venninne av Hildegunns fiende nummer en og en (for Turid) ukjent traktorlesbe. Hendelsen fant sted ganske så nøyaktig klokken 01.35 på Hot Open Mind natt til i dag og Turid så det hele med egne øyner. Akk ja, så skulle man altså tatt en tur ut efter at fjernsynsoverføringen fra bryllupet tok kvelden likevel... Krangelen skal, ikke overraskende, ha involert et tredje quindemenneske fra miljøet, med andre ord en helt sedvanlig og nærmest ukentlig slåsskamp mellom maskuline quinder fra byen. Man gjetter at krangelen bunnet ut i at en av quindene, trolig venninnen til Hildegunns fiende nummer en, prøvde seg på hun som slåsskjempe nummer to mente hun hadde eneretten på. Det er et typisk senario og om det var 100.000 lesbiske quinder i byen ville man neppe sluttet å slåss om den samme quinden av den grunn. Det hele er ganske patetisk.

Neste helg blir det sikkert kalas i villaen også, et realt drikkegilde for å feire at man har to måneders sommerferie. Nu er det tid for kveldsmat.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter