fredag 9. juli 2010

Bytur i dag og nu er det helg

God fredag!

Dagens bildet i min ringe blogg viser den meget berømte vindmøllen i Wijk bij Duurstede, i følge kongelige kilder visstnok den eneste drive-through vindmøllen i verden.

I dag har man vært i byen og handlet. Først var man på kjøpesenteret Arkaden, hvor man var innom flere klesbutikker, men det eneste jeg gikk til innkjøp av var to par sokker. Heligvis har det vært oppholdsvær så langt i dag så jeg tok sjansen på å vandre litt gatelangs i byen og var innom flere butikker. Blant annet gikk jeg til innkjøp av to bøker i en bokhandel; en biografi om den svenske kongefamilien samt en roman av Anne Holt. Jeg kjøpte meg også et par sommersko til 289 kroner i skobutikken på andre siden av samme gate.

Jeg var innom apoteket også for å kjøpe meg allergimedisin fordi jeg har følt meg noget utilpass i det siste og tror det kan skyldes allergi. Jeg leverte også mors resept og fikk utlevert en ny dose med blodfortynnende medisiner. På domkirkeplassen kjøpte jeg meg en kurv med moreller samt 8 gulrøtter. På veien hjem gikk jeg innom vinmonopolet på Straensenteret og kjøpte meg en halvflaske med "hot and sweet" til i morgen. Jeg så ingen gode venner i byen i dag, men observerte to unge homofile herrer, viss ansikt jeg har sett på flere skeive tilstelninger i byen.

Jeg inviterte naboen på middag i dag, bestående av bakte poteter med hjemmelaget salat, stekt biffkjøtt og hjemmelaget saus til. Klokken 17.30 hadde vi kaffe og kringle ute på altanen - sammen med mor. En av mine naboer skulle absolutt slå gresset da vi satt ute så det var ikke like lett å konversere dannet hele tiden, men vi hevet stemmen til vi kunne høre hverandre og prøvde å ignorere den idiotiske naboen. Mens vi satt på altanen ringte det plutselig på døren og der sto min niese og ville hilse på, datteren til min søster Anne-Grethe på Klepp. Hun er nesten aldri i villaen så jeg mistet nesten brillene da jeg så at det var henne, men det var meget hyggelig og mor bladde frem 200 kroner til henne fordi hun er så glad i å skjemme bort den yngre generasjonen. Hun fortalte meg at hun hadde vært på denne Hove-festivalen sist uke og at hun reiser til Hellas på ferie sammen med venner i helgen. Naboen humret godt da hun fortalte oss om en tullete homofil gutt, som hadde onanert foran flere av festivalgjestene en av de fuktige nettene. Den ungdommen, den ungdommen... Dog, naboen minnet meg ydmykt på at den slags oppførsel like gjerne foregår blant byens 50-årige homofile herremenn og det er jo sant.

I dag telefonerte Hildegunn for å fortelle at hun hadde vært på fest hos en gjeng med unge lesber i går aften. Hun hadde hatt med seg Jarlfrid og sine unge flamme og Anki hadde også vært til stede, men ellers var det visstnok nesten bare 20-åringer der og det hadde gått vilt for seg. De hadde havnet på Hexagon til slutt og Hildegunn hadde blitt kastet ut fordi hun ikke klarte å holde fingrene fra fatet inne på dametoalettet. Morsomt! Jeg minnet henne på kalaset i villaen i morgen, hvor Heidi også har sagt ja til å komme. Turid kommer også. Skål for det!

Nu skal jeg kose meg med bøkene jeg kjøpte i dag, tenne meg en rød mikstur, ta meg en kopp med "hot and sweet" og slappe av i sofaen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter