mandag 12. juli 2010

God aften!

Dagens bilde viser dronning Sofia av Spania sammen med sin mor, enkedronning Frederika av Hellas, ca 1979. De to sto hverandre meget nær og Frederika var også i Madrid da hun plutselig og uten forutgående varsel døde av hjerteinfarkt, 6. februar 1981, knapt 64 år gammel. Hun var dronning i Hellas ved sin manns side fra 1947 til 1964.

Frederika var en meget myndig dame og var ikke bare godt likt under sin tid som dronning. Enkelte mente hun næret for meget innflytelse over sin sønn, som satt på den greske tronen fra 1964 til 1973. Moren, Victoria Louise (som døde 11. desember 1980), var datter av keiser Wilhelm II av Tyskland.

Lørdag aften var det kalas i min ringe villa og følgende beæret meg med sitt nærvær; min skallede nabo, Hildegunn, hennes nye flamme Veronia, Jarlfrid, Turid og Heidi. Jeg serverte chips, sjokoladebiter i skål samt brus til gjestene og så drakk folk det de hadde med seg av sterkere saker. Selv kastet jeg innpå 2-3 kopper med 50/50 kaffe/hjemmebrent, som ikke er meget på en hel aften for meg, og jeg nøt noen små glass med tyrkisk pepper eller "hot and sweet" som det vel tidvis også refereres til som. De tre virile quinder delte på en kasse med pils, naboen nippet til konjakk og Turid hygget seg med gin og brus. Heidi tror jeg drakk mest øl, men jeg tror hun også hadde med seg et eller annet av det sterkere slaget.

Turid serverte sine sedvanlige historier av det røffe slaget, delvis fra disse røffe vitsebøkene hun besitter, men også en og annen historie fra det lesbiske miljøet. (Det er ikke mange kirkegjengere blant byens lesber, altså!) Dog hadde også naboen en og annen festlig historie å komme med. Han har jo begynt å oppdage Bjergstedparken mer og mer den senere tiden og er nu innom nesten ukentlig for å observere, som han sier. Hva han legger i å observere, vites ei, men han fortalte oss at han ser igjen mange av de samme herrene nesten hver gang han lusker igjennom parken i skumringen. Han tror det er en kjerne på 5-6 desperate, mer eller mindre skjulte herremenn mellom 45 og 58 som oppholder seg i området nærmest hver eneste aften. Noen av de drar luen så langt nedover ansiktet og kragen så høyt opp at han ikke ville ha oppdaget om det var en traktorlesbe som gjemte seg bak klærne før det hadde vært for sent. Det er rart hvor lite som har forandret seg fra 1980. På den tiden var det ikke like enkelt å være åpen om sin legning, men i vår moderne tid er det meget lettere å stå fram, men fenomenet med eldre menn og parker ser ut til å leve i beste velgående.

En eller annen sen aften i løpet av uken som gikk var han innom og observerte igjen og talte hele 4 herremenn som enten sto og onanerte eller tok seg utenpå buksen - men alle sto for seg selv og det hele så rett og slett komisk ut, humret naboen. Kun to ganger har han sett folk i parken som kunne gå for å være under 30 år, så han har konkludert med at det for det meste er generasjonen fra før computer-tiden som fremdeles holder på med park-vandring mot midnatt. Hildegunn ville vite om han selv har opplevd full rulle i parken, men det eneste han svarte på det spørsmålet var at han har sett litt av hvert. Kanskje vi quindene skulle begynne med dugnader i parken ved skumringen? Det hadde nok skremt unna en og annen, tenker jeg.

Veronia ble skjenket så hardt av Hildegunn at hun måtte ut på lufting allerede ved 22-tiden og sikkert et par ganger til efter dette, men Hildegunn fulgte henne ut hver eneste gang og det var jo omsorgsfullt gjort. Jeg ble bedugget selv også, så absolutt, men den av oss som gikk i gulvet var Jarlfrid, dog mest fordi hun sparket inni kanten på en stålampe jeg har stående på gulvet ved siden av bordet. Omkring klokken 23.00 kom kortstokken og småpengene på bordet og vi spilte poker og litt andre kortspill i lange tider. Undertegnede oppnådde faktisk flush en av omgangene og innkasserte omkring 40 kroner på den hånden. Skål for det! I festlig lag med kortspill, sladder, litt dansing og god musikk flyr tiden så alt for fort og vips var klokken nesten 01.00 og man måtte bestille skyss til byen. Akkurat i det den første drosjen ankom måtte Veronia kaste opp og valgte stuebordet som åsted for hendelsen. Jeg ble meget arg på quindemenneske nu og beordret både henne, Jarlfrid og Hildegunn til å pelle seg inn i drosjen. Heidi ble også med de, mens Turid og naboen hjalp meg med å tørke opp elendigheten før også vi kunne komme oss avgårde i en annen drosje, det omkring 10-15 minutter senere.

Da vi ankom sentrum gikk vi innom 7-eleven og kjøpte oss hver vår pølse i brød og det smakte rett og slett fortreffelig. Da vi vandret bortover Kirkegaten møtte vi på Hildegunn og Veronia - visstnok hadde den yngste av de to blitt nektet inngang på Hot Open Mind - de to skulle prøve seg på et annet utested, efter hva jeg fikk med meg. Jeg hørte ikke mer fra de to den natten, men jeg tror nok at det gikk efter Hildegunns planer. I krysset ved veien opp til Sting hørte jeg noen som ropte på oss der dukket Unni opp og vi ble stående og tale en god stund med nevnte quinde. Da vi endelig kom oss innenfor dørene på Hot Open Mind var klokken omkring 01.45, men jeg så folk som kom ennu senere enn det, så ingen skade hadde skjedd. Jarlfrid kom bort til oss ganske fort og undret på hvor Hildegunn var, så hun hadde sikkert "glemt" å si fra at hun hadde gått videre, også hadde vel ikke Jarlfrid fått med seg at Veronia hadde problemer i døren. Jeg hilste også ydmykt på to unge lesber ved navn Elisabeth og Elin i det vi gikk forbi på vei innover i lokalet på jakt efter et sted å sitte. Naboen fikk et vått kyss på kinnet av stedets innehaver i det vi ble observert, men undertegnede fikk ikke verken kyss, klapp eller klem.

Hildegunns fiende nummer en var på plass denne natten, så kanskje like greit at Hildegunn ikke var til stede. Man observerte også Glen, Bitten og Torstein, som alle er bekjente av naboen. Det var dårlig med quinder over 45 år i lokalet, men jeg observerte et par stykker. Ellers talte vi litt med både Anki, Else, Michelle og Nina. Nina skrøt meget av å ha kysset på en jente inne på dametoalettet. All hunnør til Dem, quinde! Herr Oldboy ble observert av Turid ved dansegulvet - visstnok i trappen mellom dansegulvet og rommet med ekstrabaren - men det skjedde mens jeg var i den andre baren for å kjøpe rødvin. Naboen og jeg tok en runde noget senere for å se om herren var å finne, men vi kunne verken se han på dansegulvet eller i rommet med ekstrabaren, men det kan hende at herren var i annen etasje eller ute i bakgården, men da burde vi sett han komme ned igjen en eller annen gang og det gjorde vi ikke. Enten var det ikke Oldboy frøken Turid observerte eller så forsvant han kort tid efter observasjonen ble gjort. Ikke vet jeg, men det skal visst ikke være så lett å spore opp mitt mannlige motstykke. Man så heller ikke noe til "Over there".

Klokken 03.11 på minuttet forlot undertegnede utstedet sammen med naboen og Turid. De andre i følget hadde da allerede forlatt lokalet. Vi ble enige om å avslutte mens leken ennu var god og avlyste alle nashspiel-planer. Turid ville ordne seg med drosje fra sentrum og heller hente mopeden neste dag. Naboen og jeg vandret fredelig hjemover og tok farvel med hverandre i gaten utenfor husene våre. Fornuftig. Søndag var jeg ute av sengen før klokken 10.30. Ikke verst.

Søndag skjedde intet og atter intet.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter