torsdag 8. juli 2010

Huslige sysler og labert sommervær

God aften!

Bildet til høyre er av kafeen "de Engel", som ble beæret med vårt nærvær tirsdag i forrige uke (se tidligere blogginnlegg).

Livet i villaen går forøvrig sin vante gang. Stavanger opplever ikke akkurat det flotteste sommerværet nu om dagen med middelmådige temperaturer, noget vind og regnbyger. Således har man brukt dagen til å få orden i villaen. I dag har man både støvsuget og vasket gulv. Man har vasket soveromsgulvet, gulvet inne på kammerset og ellers på kjøkkenet, i stuen og i gangen. Man har også ristet, men ikke banket, teppet i gangen. Jeg har også skiftet en lyspære i stuen, tørket noget støv og hjulpet mor med å skifte på sengen hennes. De huslige sysler krever sin quinde.

Det ryktes ellers at Oldboy er tilbake i byen og da blir det sikkert kalas i hans hvite villa til helgen, vil jeg tro. I følge min skallede nabo, som talte med sin kamerat Einar forleden, skal Oldboy ha blitt observert ute på byen sist helg, men det er uklart om denne fantastiske hendelsen fant sted på fredag eller lørdag. Den lærde quinde, som selv har invitert mange hit på lørdag, håper det blir en mulighet for å påtreffe herren på Hot Open Mind førstkommende lørdag. Planen til undertegnede er i alle fall kalas i villaen fra omkring klokken 20 og frem til omkring midnatt, for så å ta med gjengen til Hot Open Mind, hvor det visstnok også er LLH-fest akkurat den aftenen og natten. Frøken Hildegunn kommer til å ta med seg sin nyeste flamme hit, så det kan jo bli spennende å se hvem som har falt for den virile og frivole quinden, denne gangen. Skål!

Fra Østerrike har det kommet sørgebudskap om at prins Johannes Heinrich av Sachsen-Coburg-Gotha er død i Innsbruck, i sitt 80. år. Fra Russland har det også kommet et sørgebudskap. Storhertuginne Leonida skal ha gått bort nylig, 95 år gammel. Hun var mor til storhertuginne Maria (56), som ser på seg selv som overhode for Romanov-slekten. Dødsfallet inntraff i Madrid, hvor familien har bodd i en årrekke. Avdødes mor skal ha vært 93 ved sin død i 1979. Leonida skal ha vært sprek og ved god helse inntil det tilstøtte uventet sykdom i vår. Man kondolerer. (Avdødes ektemann var storhertug Vladimir av Russland, som døde i 1992, viss oldefar var tsar Alexander III.) Fra Monaco har det kommet melding om at fyrst Albert (52) har inngått forlovelse med frøken Charlene Wittstock. Gratulerer så meget!

Den lærde quinde har også bedrevet med slektsgranskning efter å ha kommet tilbake fra ferie. Man har endelig klart å spore opp anene til Aud Schønemanns svigerfamilie. Den kjente skuespillerinen, som døde i 2006 (nesten 84 år gammel), var som kjent gift med herr Jan Pande-Rolfsen, som døde i 2002, nær 80 år gammel. Man har nu klart å spore opp hans mor, som var Catarina Helene Devold. Hun var hele 96 år gammel da hun døde i 1994. Hun var gift med en viss Henrik Pande-Rolfsen. Catarina Helenes foreldre var Johan Robert Devold (1858-1929/1939?) og Elise Johanne Christiane Bock (1872-1951), sistnevnte født i Tyskland. Aud Schønemanns svigerforeldre bodde i Lysaker og huset også en tid skuespillerinnen og hennes ektemann da de var nygifte. Aud Schønemanns egen mor, Dagmar Johansen, døde i 1987, nær 86 år gammel. Auds mormor og morfar var Karl Kristensen (1875-1925) og hustru Marie (1876-1945). Nærmere informasjon om Devold-slekten kan finnes her:
http://devold-viken.net/devold/f553.html

Neste uke kommer min søster Bente på besøk for en ukes opphold i villaen. Det blir hyggelig. Andre planer for sommerferien har man ennu ikke lagt her i villaen, men det er ikke umulig at man kommer til å ta en tur hit eller dit på sparket, om det skulle by seg et eller annet. Det kommer til å bli en forsinket 60-års feiring til ære for Bente, trolig mot neste helg. At vi nu er to søstre i 60-årene med livet bak oss i søskenflokken på 4 er en skremmende tanke. Bente har ikke følt seg helt vel i sommer heller, har hun fortalt oss på telefonen, så jeg håper hun kan få slappe av og komme til hektene igjen hos oss. Det er sikkert lærergjerningen som har tæret for meget på henne. Ellingsrudåsen skole er nemlig en røff skole å arbeide ved pga. et stort antall innvandrere blant elevene og meget uro i klassene. Flere av hennes kolleger har sluttet ved skolen de senere årene på grunn av det røffe miljøet. En quinde ga seg t.o.m. med undervisning for godt og hun hatt sitt virke ved Telenor på Fornebu i flere år nu og trives bedre der enn i skoleverket, har min søster fortalt.

Takk for oppmerksomheten.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter