torsdag 15. juli 2010

Kvadrat-tur i elendig vær

God aften!

I dag er det et begredelig vær så langt øye kan se. Det har blåst dagen lang og røffe regnbyger kommer og går. Jeg måtte ut i eftermiddag for å sette noen av blomstene under tak slik at de ikke skulle ble ødelagt av vindkastene og de mange regnbygene, og klestørken måtte gjøres innendørs. Man satte nemlig på en vaskemaskin i formiddag. Kjøkkenvinduet blåste dessuten helt opp av et vindkast i dag, så prosjektet med å lufte ut måtte legges på is. Min søster og jeg fant ut at vi kunne fordrive tiden med en Kvadrat-tur i dag og jeg telefonerte den skallede for å sjekke om han skulle bruke bilen eller om vi kunne låne den mot å betale evt. skader som måtte påkomme under kjøreturen - det gikk bra altså(!) - og det fikk vi.

Det var temmelig vanskelig å finne parkeringsplass nær inngansdørene i dag, men jeg ga da også opp ganske tidlig og parkerte rett og slett bilen hvor det ikke var like trangt om plassen, omkring 30-40 meter unna en av inngangsdørene. Ingen av oss hadde planer om å kjøpe noe som helst, men det går som kjent sjelden som man planlegger når man først kommer inn i butikkene. Jeg skal ikke remse opp alle butikkene vi var innom, men min søster kjøpte seg i alle fall noe både på HM, Lindex og på en av skobutikkene. Selv kjøpte jeg meg litt klær på Personlig Mote, en flott butikk for oss quinder, dessuten kjøpte jeg meg noen bøker til nedsatt pris på Notabene, blant annet en bok om fugler fordi jeg føler jeg kan for lite om hvilke fugleslag man har her til lands. På Cubus kjøpte Bente og jeg en ny kjole til mor, som bare kostet 255 kroner og vi kjøpte nye hårspenner og hårruller til henne. Jeg kjøpte meg forresten noe billig pudder der inne også.

Vi nøt en god og lang lunsj på Mexicana og der kjøpte vi oss forskjellig moderne mat; Bente prøvde kylling Burrito, mens undertegnede bestilte noe som het Diablo, som var biff med diverse tilbehør. Kaffe og is kjøpte vi oss ute i gangen ved en isbar eller hva det heter for noe, det var i alle fall noen få sitteplasser der. Turid dukket opp mens vi satt der, skjønt hun var på vei til å haste forbi oss da jeg ropte på henne. Hun fortalte at moren var med henne og at hun var hos en frisørdame akkurat da og at hun selv var på vei til Kondomeriet for å kjøpe en spennende gave til en lesbisk venninne fra Sandnes, som hun visstnok skal på bursdagsfest til i helgen. Jeg fikk ikke med meg om det er i morgen eller lørdag det skal feires, men det var i alle fall ganske typisk at en lesbisk quinde skal få gave fra slik en luguber butikk. Etterpå spurte Bente meg om det var kjæresten til Hildegunn som hadde stoppet og talt litt med oss, men jeg bedyret at det var det i alle fall ikke. (Bente har nok sett henne i villaen samtidig med Hildegunn og tenkt sitt...)

Vi var innom den store matbutikken i underetasjen og handlet inn til helgen - og det for over 600 kroner - før vi reiste hjemover igjen, via motorveien, Madlaveien og Løkkeveien. Mor ble glad for det vi hadde kjøpt med til henne og ennu blidere ble hun sikkert da vi serverte henne sellerisuppe med salt kjøtt og ferske rundstykker til middag, klokken 15.30. Det smakte i alle fall fortreffelig! I aften har vi bare slappet av innendørs, sett på fjernsyn, oppdatert hverandre på siste ukers hendelser og kost oss med kaffe og kaker. Mor har vært med oss i stuen store deler av aftenen. Jeg fortalte Bente at en herremann på 65 år har invitert til pizza-kalas i sin ringe stue i morgen og at jeg står på gjestelisten. Jeg forklarte at herren tilhører den mer skolerte delen av byens skeive miljø og at han pleier å ha huset fullt av gjester i helgene, hvor det leses, spilles musikk og tales dannet. (Det er vel lov å overdrive en smule?) Jeg tviler på at jeg får somlet meg innom, men jeg kommer ikke til å bestemme meg før i morgen siden Bente ikke har sagt hva hun har lyst til å finne på i morgen ennu. Jeg har jo lyst å håndhilse på han som sies å være fest-kongen blant byens homofile, men det hadde passet bedre om det ble neste helg eller helgen derefter igjen. Man skal dog ikke se bort i fra at jeg kan stikke innom en time eller to sent på aftenen.

Nu skal Bente og jeg snart legge oss, men vi ble enige om å slappe av litt ved kjøkkenbordet først - over hver vår kopp med salviete. Så da får jeg gå ned til henne.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter