mandag 19. juli 2010

Meget elendighet å berette om

God aften!

Storbritannias eldste person, Eunice Bowman, er død, nær 112 år gammel. På bildet til høyre sees hun i forkant av sin 105-års dag i 2003 sammen med søstrene Annie Batey (1904-2005) og Harriet Dixon (1920-2008). Hun var datter av Thomas Crook, som døde i 1953, 74 år gammel, og dennes hustru, Sarah Hosler, som døde i 1970, 92 år gammel.

I 1919 ble hun gift med Robert Pearson, som forlot henne til fordel for himmelriket allerede i 1928. De fikk 4 barn; Norman Pearson (1920-1987), Thomas Pearson (1922-2007), Doris Shepherdson (1924-1997) og Constance Thompson (1926-2010). Sorgen over alle de 4 barnas bortgang tæret på kreftene og også en av de to døtrene fra hennes andre ekteskap (med Frank Bowman) døde tidlig. En datter på 66 lever igjen samt en rekke andre efterkommere. Man kondolerer.

Fra Saxemarken kom det også et trist budskap i dag. Frøken Hildegunn telefonerte med bud om at hennes mor sovnet inn natt til søndag, efter å ha vært dement og avhengig av andre i flere år. Begravelsen skal finne sted i Tjensvoll kapell førstkommende fredag og Hildegunn ønsker mitt nærvær ved gravlunden og i kapellet. Efter den beskjedne og noget bitre morens ønske skal dødsfallet annonseres i de lokale aviser først efter at hun er kommet vel under torven. Faren døde 16. november 2008, 76 år gammel, men hvor gammel moren ble er jeg litt usikker på, men jeg tror hun var omkring 75 år. Jeg skal telefonere frøkenen for mer detaljer i morgen.

Fra farens begravelse skrev jeg dette, jmf. bloggen: "Hildegunns far ble stedt til hvile mens snøen falt nesten poetisk over Tjensvoll midt på dagen i dag. Han ble båret av sin bror, sin sønn og 4 barnebarn ut fra kirken, efter det som ble en meget verdig avskjed for en mann som viet 76 år til livet på jorden. Hildegunns mor var også med i kirken og ble støttet av frøkenen personlig. Selv satt jeg diskre på tredje benkerad i kirken og jeg kan anslå at omkring 50 personer møtte frem for å ta et siste farvel med avdøde. Ved graven ble "Fager kveldssol" sunget og den sangen synes jeg er så rørende at det tok meget krefter til for å holde tilbake tårene. Hildegunn ville at jeg skulle være med oppom til hennes onkel sammen med de andre for å ta en kopp kaffe efter begravelsen, men jeg ble bare sittende en times tid før jeg lot familien få resten av tiden sammen alene. Hvil i fred, J. M. Hansen."

På Facebook kunne også Tony Gundersen komme med en trist beskjed i dag, nemlig at hun måtte få sin høyt elskede katt avlivet i dag, grunnet sykdom og høy alder. Og elendigheten stopper ikke der. Min søster Bente er sengeliggende i dag efter å ha følt seg kvalm og uggen helt siden morgentimene. Jeg vet ikke om hun har fått i seg noe fordervet mat eller om det er tale om problemer i forbindelse med at hun (som jeg) er i livets bitre høst. Hun kan også være rammet av en virusinfeksjon da flere i Stavanger lider av redusert helsetilstand grunnet virus for tiden. Jeg synes det har vært nok å stri med i dag, så nu bedes det om husfred.

Heldigvis ble vår lille utflukt til Sting i går klokken 18.00 vellykket og man ble sittende nesten en hel time og nyte sjokoladekake og kaffe. Selv om jeg annonserte her i min ringe blogg at vi ønsket selskap ved vårt bord var det ingen kjente å spore under vårt besøk der. En hyggelig, ung mann, som kanskje skulle komme, ble også forhindret i å dukke opp, dog av personlige og høyst ærbare årsaker, og naboen ville holde seg hjemme fordi han fremdeles er noget forkjølet. Det får holde for i dag.

Ps: Ta gjerne min nye blogg-quis på Facebook, som tester eder kunnskaper om blogg-skriveriene.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter