onsdag 14. juli 2010

Ny vannpumpe på plass, min søster har ankommet og invitasjon til Vestre Platå

Godtfolk!

Til høyre sees et bevis på at det også finnes landlige områder i Nederland. Bilde er tatt av den lærde quinde, i likhet med de fleste av Nederland-bildene.

Klokken 09.30 reiste naboen og jeg til Forus for å kjøpe ny vannpumpe og trykktank til villaen. I teorien kunne man montert den gamle vannpumpe-motoren på en ny trykktank, men rørleggeren anbefalte sterkt at vi investerte i ny motor også da den gamle ble kjøpt inn i 1971, til bruk da ny trykktank ble installert under min fars myndige hånd den gangen. En gammel motor på ny trykktank ville bare betydd mer arbeid innen 10 år, mente herren.

Da vi kom frem viste rørleggeren, som forøvrig het Helge, frem to forskjellige pumper de hadde på lager; begge sentrifugalpumper. Han forklarte oss at hvis vi insisterte på å bruke stempelpumpe måtte det bestilles og da ville det ta omkring en ukes tid før vannet kunne renne i kranene i villaen igjen, noe som avgjorde saken der og da. Trykktanken er betydelig mindre enn den gamle, men stor nok til vårt bruk, mente rørleggeren. Prislappen for trykktanken og sentrifugalpumpe-motoren kom på 5.780 kroner, dog kom et tillegg på 1.100 kroner for arbeidet herren gjorde i kjelleren, alt i alt altså 6.880 kroner. Av det betalte mor 1.880, mens jeg brukte av lærerinde-lønnen til de resterende 5.000 kronene.

Rørleggeren kom og gjorde arbeidet i eftermiddag og jeg har vært nede og kikket litt og så at han har lagt noen nye rør fra trykktanken og inn på villaens rørsystem, men ellers ikke de helt store forandringer. Trykktanken er rød, da, mens den gamle var grå. Nu står forøvrig alt det gamle spetakkelet ved vedskjulet ute her og det ser ikke pent ut med slikt skrot liggende, så jeg får se om naboen kan hjelpe meg med å kjøre det bort i løpet av uken. Det er i alle fall deilig å ha fått skiftet ut det gamle opplegget og vann må man jo ganske enkelt bare ha. Helge undret dog på hvorledes det har seg at man holder egen brønn når man bor så sentralt, hvorpå jeg informerte han om at både naboen og jeg styrer dette selv og er fornøyde med det. Et annet hus mindre enn 50 meter unna her har også egen brønn og vannpumpe. I tørre sommermåneder er det meget greit å slippe dette med vannrasjonering, som jo tidvis innføres fra kommunalt hold i visse situasjoner.

Jeg skrev en aldri så liten kommentar til en sak i dagens Stavanger Aftenblad (nett-utgaven), som handler om en bitter og noget arg nabo til utestedet Bøker og Børst, som mener det ikke er nattero å få med et utested så tett innpå seg. Les saken og prøv om min kommentar er å oppspore her:
http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/1232640/Boeker_amp_Boerst-nabo_-_Vil_bare_ha_nattero.html

Sent i eftermiddag kom også min søster Bente vel frem til Stavanger, via tog fra Oslo sentralstasjon. Nu er hun trygt forvart på et av gjesterommene, hvor hun ligger og hviler seg efter den lange reisen. Vi nøt en enkel middag da hun kom, bestående av stekte fiskekaker med kokte poteter og raspede gulrøtter til. Jeg tok et fint bilde av mor og Bente ved kjøkkenbordet kort tid efter hennes ankomst og satte henne inn i det siste døgns vannpumpe-problemer. Selv fortalte hun oss at hun var innom mors 100-årige moster på sykehjemmet sist uke og at alt sto bra til med slektens eldste medlem. Tiden vil vise hvem som holder ut lengst; mor på 90 eller hennes moster på 100 1/2...

I morgen har jeg invitert Tove Johs-Castell på kaffe og kringle. Hun ferierer på Lista store deler av sommeren, men denne uken er hun for det meste i Stavanger for å ordne med hus og hage samt for å besøke venner og kjente. Tove er utdannet lærerinde og det er jo som kjent både mor og Bente også, så dette blir jo det reneste lærerværelse-treffet! Både Bente og Tove skal naturligvis få referat fra mitt opphold i Wijk bij Duurstede, slik mor allerede har fått (og visstnok også spredt videre til enkelte gamle enker i bydelen her.) Jeg har litt lyst til å ta et par dager på Lista i sommer jeg også, men jeg må først høre hvilke planer enkefru Johs-Castell har.

Herr Oldboy sendte meg følgende melding på Facebook i dag: "Dersom det ville behage den Lærde quinde å delta på min pizzafest fredags aften denne uken, kan hun få hilse på samtlige av mine venner i Murgaten." Det var hyggelig med slik en invitasjon, men jeg tviler på det faller i god jord hos Bente hvis jeg stikker av på kalas såpass fort efter hennes ankomst til byen. Dog har man ennu ikke talt om hva man skal ta seg til fredag og lørdag så jeg skal ta invitasjonen med i vurderingen da Bente, mor og jeg legger slagplan for helgen i morgen. Forøvrig talte jeg med en ung og meget hyggelig herremann på Facebook sent i går aften, som også kunne tenke seg å besøke herren en gang og hans unge alder (ennu ikke fylt 20) burde ikke tale til hans ulempe.

Det var alt for i aften. Skål og ta vare på hverandre!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter