fredag 24. desember 2010

Gledelig jul!

Ærede lesere!

Nu er det julaften i kalde Norge. I skrivende stund viser gradestokken -5 ute på altanen her og det blåser litt fra havet. Vi ble altså velsignet med iskaldt og flott julevær i år, noe som er sjeldent i Stavanger, men nu skjer det altså to år på rad. Virkelig vakkert og stemningsfullt! Selv har jeg ikke julelys utendørs, men jeg har adventstjerne i kjøkkenvinduet og i aften skal man tenne på to flotte levende lys utendørs.

Man har hatt en trivelig julotta i villaen med frokost på kjøkkenet og snømåking mellom villaen og Torfæusgaten. Min søster Bente ankom i går aften og min søster Anne-Grethe var innom en snartur med gaver midt på dagen i dag. I går aften nøt vi julesylte med sennep på lefse i stuen, slik tradisjonen har vært her i villaen helt tilbake til 1970-tallet. Man har også begynt å smake på julekakene.

Klokken 16.15 skal min søster Bente og mor til gudstjeneste i Stokka kirke, slik tradisjonen er med de to damene. Planen er å spise omkring klokken 17.30 - 18.00, avhengig av når kirkegjengerene er tilbake. Min skallede nabo skal også være med på etegildet her i villaen og er ventet omkring klokken 17.00. Så fort jeg er ferdig med å forfatte dagens innlegg i bloggen skal jeg sette ribben inn i ovnen. Den må stå nesten tre timer for å bli perfekt.

Klokken 19.00 skal vi ha dessert, så åpning av pakker og den slags. Noget senere blir det kaffe og kaker på bordet. I morgen aften ankommer min søster Sissel og hennes mann Kjell.

En gledelig jul bedes eder her fra beste Eiganes!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter