tirsdag 28. desember 2010

Rapport fra julefeiringen i villaen

Riktig god jul, ærede lesere!

Til høyre sees den lærde quinde i avslappet positur med kaffekoppen i hånden. Det var min skallede nabo som lurte seg til å ta dette bildet da vi nøt kaffe efter å ha inntatt sylte på lefse lille julaften. Noget redusert kvalitet på bildet, noe naboen mener skyldes at hans scanner er 9 år gammel samt at fotografiapparatet, som spyr ut bildene med en gang, er fra 80-tallet. Morsomt likevel.

Det er for tiden full rulle i villaen med mor, undertegnede, min søster Bente, min søster Sissel og hennes ektemann Kjell under samme tak. Kjell irriterte meg grundig da han kom fordi han hadde tatt med seg en kilo med rakfisk, noe som har vært forbannet i villaen helt siden far døde; han var den siste som likte den slags av villaens beboere. Kjell vet at jeg ikke kan fordra den illeluktende rakfisken hans, som minner meg om en blanding av kloakk og fordervet ost. Likevel har man i dag måttet puste inn denne forferdelige luften, men han fikk klar beskjed om at han fikk lov å spise rakfisk en gang, men så måtte resten kastes ut til fuglene på gravlunden. Jeg så at Sissel fulgte min ordre og kvittet seg med elendigheten for få strakser siden.

Sissel og Kjell ankom klokken 20.35, 2. juledag. Det skjedde ikke særlig meget den aftenen, men den påfølgende aftenen ankom også min søster Anne-Grethe sammen med sin sønn og da ble det kalas for vår mor, viss 91-års dag egentlig var 14. desember. Hun hadde med seg en meget god kransekake, som hun hadde laget selv. Kaker var det fullt av fra før også; min søster Sissel hadde nemlig med seg både sjokoladekake og krumkaker og selv hadde jeg også bakt en hel del. 3. juledag ble en meget hyggelig aften. Det er sjelden vi 4 søstrene er samlet under samme tak og at mor fremdeles er med oss, er intet mindre enn fantastisk! Vi ble sittende til klokken var over 22.00 før gården på Klepp kalte de to nedover igjen. Sissel, Kjell og jeg nøt et par drammer da vi ble alene, mens mor og Bente koste seg ved kjøkkenbordet med diverse lesestoff og senere gikk og la seg. Vi la oss ganske tidlig vi også, omkring klokken 00.30.

I går aften var det rolige forhold i heimen. Vi tre søstrene spaserte oss en lang tur helt til Stokkavannet og nøt det vinterlige været på eftermiddagen. Senere spiste vi kokt torsk på lefse. 2. juledag var det forresten ribbe og medisterkaker på menyen igjen, akkurat som de to foregående dagene. Kaker og kaffekos ble det naturligvis meget av i går også og Bente var en tur hos en gammel venninne på aftenen. I aften er planen å spise julegrøt klokken 18.00 og klokken 20.30 har man invitert naboen, Hildegunn og Turid på kalas. Jarlfrid er forøvrig også invitert, men hun har sin mentalt tilbakestående sønn hjemme hos seg noen dager nu, så hun måtte dessverre takke nei. Mor og Bente skal noen timer ned til Klepp i aften, men Sissel og Kjell valgte naturligvis kalas fremfor en tur ned til Anne-Grethe. Godt valg! Man håper det blir noen festlige timer i aften, men siden HoT Open Mind ennu ikke har gjenåpnet, blir man nok værende i villaen. Dog har man informert gjestene om at man nok må avslutte senest klokken to, pga. mor og Bente. Det skal i alle fall bli godt med en skvett hjemmebrent oppi kaffekoppen igjen. Det er så alt for lenge siden sist. Skål!

Man har ikke hørt noe fra Thailand, så man kan bare anta at konvolutten man sendte avgårde for to uker siden har kommet bort i postgangen, eller så har man rett og slett klart å skrive på feil adresse eller satt på for lite frimerker. Det er uansett irriterende, når man tross alt gjorde seg bryet med å ordne av gårde en liten hilsen, men pytt sann. Selv mottok jeg i år 5 julekort i posten, men mange andre julehilsener i form av telefoner, lykkeønskninger på gaten og hilsener på Facebook. Det er hyggelig at man husker på hverandre i julen, synes nu engang jeg.

I morgen skal man gjøre storhandel på Madla Amfi og på aftenen er Tove Johs-Castell ventet på kaffe. Man skal også en tur ned til sentrum. Det er visse ting som tyder på at det blir kjøttmat på menyen igjen i morgen, men vi har ikke helt bestemt oss for hva ennu. Nyttårsaften skal man i alle fall ha kalkun. Den ble kjøpt inn ved sist storhandel. Dette får være nok for denne gang. Mine søstre hilser!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter