lørdag 25. desember 2010

Rapport på 1. juledag

Godtfolk!

Nu har man inntatt en god frokost her i villaen, bestående av lefse og sylte med tilbehør, godt brød, kokt egg, kokt skinke, syltetøy, smør, gaudaost, nøkkelost, laks, melk, kaffe og litt kaker. Det smakte fortreffelig og man spiste så sent som klokken 10.30. Det ble nemlig godt over midnatt før man fant sengen i går; den skallede satt til klokken var omkring 00.45, mens Bente gikk og la seg ved midnatt. Julaften var på alle måter hyggelig; maten smakte fortreffelig, pakkene var spennende å åpne og kakene passet godt til kaffekoppene. Stemningen var ellers fredelig og god. Til ribben hadde man kokte poteter, surkål, erter, medisterkaker, hjemmelaget saus og tyttebær.

Min søster Bente hadde med seg videoopptak, gjort av hennes avdøde mann mellom 1993 og 1996, og det var meget spesielt å se levende bilder av vår gamle mormor i går aften. Blant annet fikk vi se en sekvens der vår da 74 år gamle mor støtter mormor på 92 år mens de spaserer seg en tur i hagen her sommeren 1994. Mormor kommenterer et høyt tre i en nabohage, som hun mente burde vært hugget ned fordi det skygget for solen. Fantastisk! Et mindre behagelig øyeblikk viser den lærde quinde spille kort og banne ved kjøkkenbordet sammen med venner anno romjulen 1996. Et tredje opptak viser Bente, mor og undertegnede vandre rundt i Stavanger sentrum i august 1993, som vanlig filmet av Bentes nu avdøde mann. På det opptaket går undertegnede rundt i stakk, uten strømpebukse, med en åpen frakk av et eller annet slaget og med noen rare damesandaler. For å toppe kaken hadde man visst latt være å ta ut hårrullene fra håret. Himmel og hav så stygt... Å se seg selv er det verste som sees kan, altså.

I eftermiddag skal man holde seg innendørs og nyte familiesamholdet. Det er 6 kuldegrader og vind utendørs, i tillegg snødde det nettopp litt, så det er innevær så det holder i dag. Man skal ha lunsj med kaffe nu klokken 14.00, videre er planen å spise middag klokken 17.30. I kveld blir det stort sett det samme på menyen som i går og de samme personene skal være til stede. Sissel og Kjell har meldt sin ankomst mellom klokken 19.00 og 20.00. Midt på dagen i dag hadde Bente, mor og den lærde quinde en runde på omkring 50 minutter med spørrespillet geni. Det var gøy!

Til slutt; hvem fikk hva i går?

- Den skallede: 200 kroner (fra mor), to pakker rød mikstur (fra undertegnede) samt en konfekt (fra en søster på Sørlandet.)
- Bente: Tre bøker (fra undertegnede og datteren), en brosje (fra mor), en vase (fra Sissel) samt et skjerf og et par votter (fra venner i hovedstaden.)
- Mor: En bukett med tulipaner (fra naboen), to esker konfekt (fra barnebarn), et gavekort på pedikyr et sted på Madla (fra barnebarn), et flott sengeteppe (fra undertegnede), et sengesett samt en diktbok (fra Sissel), en kryssordbok samt en lampe (fra Bente) og en sekk med poteter, noget salat, noget erter og en fin rose (fra efterkommerene på Klepp.)
- Undertegnede: en halvflaske med vodka (fra naboen), gavekort pålydende 300 kroner til kjøpesenteret Arkaden (fra Jarlfrid, Turid og Hildegunn), en biografi (fra Bente), en vase (fra Sissel), et smykke (fra mor), en flott geranium (fra Klepp) samt 2-3 småting.

Gledelig jul videre!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter