tirsdag 25. januar 2011

Jarlfrids bestefar er død

Lesere!

Mandag morgen døde Jarlfrids 98 år gamle farfar, herr Gunnar Kvam, informerte Hildegunn meg om nu i eftermiddag. Avdøde, viss foreldre ble 77 og 80 år, døde på et sykehjem i Nord-Gudbrandsdalen, efter lang tids svekket helse. Far til Jarlfrid, Nils Kvam, kom til Stavanger som ung sjømann på slutten av 1950-tallet og møtte her Jarlfrids mor, frøken Gollaug Barbro Søyland. De to var forlovet i 5 år, men noe bryllup ble det aldri noe av og Nils ble efterhvert bosatt i Lillestrøm, hvor han døde av hjerneblødning, 4. april 2003, 67 år gammel. Gollaug ble senere gift med en svensk herremann ved navn Allan Swanström, som døde i 1993. Hun bor i dag i en kommunal trygdebolig på Storhaug, efter at hun fikk diagnosen kols i 2009.

Jarlfrid har fortalt meg at farfaren arbeidet ved jernbanen i en årrekke, men at han de siste 10-15 årene av sitt yrkesaktive liv drev småbruk og stelte for sin Parkinson-syke hustru, som ble 74 år. Hans mormor ble 97 år og en søster ble 90. Sist gang Jarlfrid så han var da hun tok turen til dalstrøkene innenfor i anledning 95-års dagen i april 2007, jmf. bildet ovenfor. De siste 3-4 årene av sitt liv skal han visstnok ha sittet i rullestol, men bodde fremdeles på småbruket da han rundet de 90. Han skal ha hatt et anstrengt forhold til Jarlfrids mor og var således ikke i Stavanger efter Jarlfrids konfirmasjon. Muligens ante han også at Jarlfrid ikke hadde rent mel i posen, men nu har altså freden senket seg.

For å komme inn på noe helt annet. I går fikk man uventet melding på Facebook om at det skal åpnes et nytt homosted i regi av Tomas og Hugo og at åpningen skal finne sted allerede førstkommende helg. Navnet på denne baren skal visstnok være Mami Open Mind. Makan! I tillegg venter man altså på skjenkebevilling for HoT Open Mind, som man regner med skal gå i orden allerede denne uken. Fra null til to skeive steder på en og samme uke, altså. Jeg nevnte dette for Hildegunn da hun var ferdig med å fortelle om Jarlfrids elendighet og hun hadde heller ikke hørt et pip om Mami Open Mind før nu. Jeg tror sannelig herrene Tomas, Hugo og Morten, kanskje også godt hjulpet av LLH-Arve, her har arbeidet i det stille for å overraske Stavangers skeive befolkning. Jaja, hyggelig med to uteplasser, men man må nu engang ikke ta helt av heller...

Naboen fortalte meg at han var innom Clas Ohlson på Madla Amfi i går eftermiddag fordi han trengte en ny ledning. Han tittet efter "Over There", men påsto han ikke kunne se han verken i kassen eller gjemt bak hyllene. Merkelig. Hver gang naboen eller undertegnede titter inn i butikken er det ingen smilede herremann å se. Har man gått av for aldersgrensen allerede eller kanskje man har flyttet tilbake til USA? Akk, den som hadde vært på gaysir... Vennligst opplys en uvitende quinde om tingenes tilstand!

Naboen påtraff forøvrig en homofil kollega fra skoleverket på senteret - fra en annen skole riktignok og attpåtil pensjonist nu - de to talte meget om mangt. Naboen fikk greie på at intet mindre enn to homofile bekjentskaper har gått hen og skaffet seg samboere fra Thailand; herrene Eirik og Arne Morten. Jeg kan ikke annet tro enn at det blåser en Thailand-vind over byen for tiden. Det er da vitterlig bare få uker siden en meget nær venn av Oldboy giftet seg med en ung herremann fra Thailand og Oldboy selv bader jo nærmest i thailendere. Kan det være at "Over There" også gjemmer seg der nede i Thailand, kanskje? Herren, som naboen påtraff, fortalte også at det blir drikkegilde hos naboens kamerat Einar førstkommende lørdag samt at en 42-åring, kjent for begge to gjennom Sting og HoT Open Mind, nylig fikk diagnosen hiv. Undertegnede er ikke selv 100% sikker på hvem den uheldige herren er, men han skal være en av de som alltid titter på ungdommen fra sitt bord i hjørnet og visstnok ikke den flotteste herren i lokalet. Det lønner seg med måtehold i lengden, i stedet for å ha ubeskytta sex med alle som er desperate, men enkelte homofile herremenn forstår visst ikke det.

I morgen kommer min 91 år gamle mor hjem fra sykehuset. Hurra! Kan også nevne at jeg hadde pannekaker med bacon til middag i dag. Det smakte så godt at man fremdeles er mett. Dog nærer deg seg nu tid for en kopp med kaffe samt et kakestykke. Også skal man i aften lese videre i romanen (omtalt i gårsdagens innlegg) og kose seg riktig så meget på denne siste aftenen alene.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter