onsdag 12. januar 2011

Noen ord fra villaen

God aften!

I går ble man informert om at NRKs Knut Olsen (57) er død av kreft. En markant del av Dagsrevyen ble viet elendigheten. Undertegnede er kjent med at avdødes far (fra Bærum) også led samme skjebne, da han var omkring de 50 år. Moren skal visstnok også ha hatt kreft. Her i Stavanger kom det også ut et trist budskap i går, nemlig at min gamle kollega Jorunn døde av kreft på SUS mandag, 71 år gammel. Fra Thailand har man hørt rykter om intet mindre enn to trafikkulykker med døden til følge i kretsen rundt Oldboy. Akk, slik en ulykke. Lyspunktet må være at min skallede nabo, som tittet innom hans dagbok forleden, kunne informere om at det lot til å stå bra til med 66-åringens egen helse. Skål for det!

Efter dagens lærergjerning (som inkluderte et seksjonsmøte med meget krangling, men jeg skal la dette ligge) var jeg innom mor på sykehjemmet og da jeg kom fant jeg henne sittende inne i dagligstuen, som absolutt må sees på som et positivt tegn. I følge en pleiemedarbeider, som jeg talte noget med, spiste mor en potet og to kjøttkaker til middag i dag, og det var vi skjønt enige om at er bra for en så gammel quinde, særlig såpass raskt efter både drypp og oppkastsyke. Jeg tilbrakte en knapp times tid med henne før jeg reiste innom Prix og så hjem, hvor jeg spiste fiskepudding med raspede gulrøtter til middag. Efter oppvasken satte jeg meg ned med forberedelser til morgendagens norskundervisning og jeg tok en telefon til Hildegunn for å få rapport fra Folken, men hun kunne ikke tale med meg akkurat nu fordi hun satt på bussen til Kvadrat. Kanskje jeg slår på tråden igjen senere i aften.

Min skallede nabo og jeg talte en del om både det ene og det andre under lunsjen i dag. Blant annet kunne han berette at både hans kamerat Einar og hans kamerat Frits har sitt å stri med for tiden. Førstnevntes far er nu så dement at han ikke lenger kjenner igjen sine egne efterkommere og moren skal være syk og trenger meget hjelp i hjemmet for tiden. Frits sliter med sin 89 år gamle mor, som nu er så giktbrudden at han må bære henne inn og ut av bilen under de ukentlige handleturene de to gjør sammen. Ellers kunne han berette om at han ble regelrett utskjelt fordi han ikke ville blande seg borti en omkring 50-55-årig herremann han påtraff i Bjergstedparken i går aften. Jeg lo så jurene ristet da han fortalte hvorledes herren hadde ment han var ved sin fulle rett til å antaste alt som beveget på seg i parken. Skummelt å tenke på hvor mange gale mennesker som ikke er forsvarlig låst inne. Kanskje det hadde vært en ide å ha et godt gammeldags asyl her i byen, som kan ta i mot noe av det som i dag vandrer fritt omkring, men som ikke burde vært uten konstant tilsyn. Naboen fortalte også at han har begynt på noen nye tabletter for urinsyregikten han sliter med og i følge legen skal disse tablettene være nærmest på forsøksstadiet, dog med lovende resultater så langt.

Man fikk nylig en strømregning på omkring kroner 4000 for to måneder, så nu blir det ikke meget til overs denne måneden. Naboen fikk en på kroner 6500, men så bruker da til gjengjeld han for det meste strøm til oppvarming, men i villaen benyttes det også ved og parafin, likevel ble altså regningen såpass stor. Det er irriterende med alle disse regningene. Man venter også på kravbrev fra forsikringsselskapet nu og med mor på sykehjem forsvinner det inntekter også der i gården. Januar er på mange måter en gørrkjedelig måned med betaling av regninger i fleng, rydding av julepynt, vasking efter julen, kulde og vind og sykdom og elendighet fra den ene ende og til den ganske annen. Der er langt mellom høydepunktene, kan man si.

Takk for nu!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter