lørdag 5. februar 2011

Man fester ei denne helgen

Ærede lesere!

Til høyre sees gravsteinen til Varina (født Athens, senere Lyons) Renfroe, moren til Eunice Sanborn (1895-2011). Hun var 85 år gammel da hun døde 27. oktober 1939. Det var en meget høy alder på den tiden, men datteren skulle altså klare 115 år i Herrens tjeneste før hun måtte takke for seg. Varina var datter av William Athens, som døde i Louisiana i 1914, 82 år gammel. (Moren døde før hun nådde en høy alder.)

Faren til Eunice Sanborn het Augustus Lyons og han var 80 år da han døde i desember 1937. Hans foreldre var Oscar Stanton Lyons (død 1906, 70 år gammel) og Minerva Perkins (død 1891, 53 år gammel.) Det er meget som tyder på at Eunice arvet de gode genene fra denne siden av familien. Både Oscar og Minervas foreldre ble nemlig gamle mennesker. Oscars far, John Lyons III, var nemlig 82 år da han døde i 1887, mens moren, som het Amanda Stanton, var omkring 92 år da hun gikk bort så sent som i 1904. Minervas far (død 1895) ble 82, mens moren ble 74. Det var det om slekten til verdens eldste quinde, som altså døde 31. januar.

Man vil også benytte dagens innlegg til å gratulere tidligere lege, Leila Denmark fra Georgia, USA, med vel overstått 113-års dag den 1. februar. Leila var eneste quinde i sitt kull da hun gikk ut av medisinskolen i 1928 og først i 2001, 103 år gammel, sluttet hun å praktisere som lege. Hennes ektemann ble 91 år gammel, og hun klarte seg selv frem til hun var 106 år. Da flyttet hun inn med sin nu 80 år gamle datter, Mary Hutcherson, som kan fortelle at moren var sprek frem til hun var 110 1/2 år gammel. Da skrantet hun plutselig betraktelig, men har siden gjenvunnet noget av sitt gamle jeg. Dog er hun i dag tilnærmet 100% pleietrengende, forteller datteren. Leila ligger nu til sengs, men er klar i toppen. Leila har i alle år holdt seg unna mat med sukker i og nektet å spise bløtkake da hun feiret sin 110-års dag, fordi det var for meget sukker i kaken. Hun har i alle år også ment at melk og juice burde erstattes med vann og frukt i kosten. Hennes foreldre var Elerbee og Alice Cornelia (født Hendricks) Daughtry, som ble henholdsvis 65 og 45 år gamle. Bilde av nevnte quinde og andre super-hundreåringer finnes her:
http://www.grg.org/Calment6.html

I går aften hadde naboen, mor og bloggens O' store forfatterinde en hyggelig aften i villaen. Mor, som ikke har vært i form denne uken, var bedre i går og hadde såpass helse at hun orket å sitte oppe sammen med oss i stuen til klokken var omkring 22.00. Naboen led av løs mage i går, men ble bedre efter å ha fulgt mitt råd om å kaste innpå en kopp med nycovann med en link ved siden av, for så å avslutte med en shot hjemmebrent. Den kuren tar alt av magebesvær. Jeg serverte de to og meg selv påsmurte rundstykker i går; noen med nøkkelost, noen med egg, majones og salat og noen med syltetøy. Vi nøt kaffe og litt sterkere saker til, men jeg tok bare en liten skvett hjemmebrent oppi en av de tre kaffekoppene jeg inntok i løpet av aftenen. Vi tittet på fjernsynet og ellers talte vi om løst og fast og tittet litt i noen gamle album, som jeg hadde ryddet litt i tidligere på dagen.

Tidligere på dagen hadde naboen talt med sin kamerat Frits, som fortalte at han i aften (lørdag) er invitert på kalas hos Einar og at naboen også er velkommen. Naboen takket dog ydmykt nei fordi han, i likhet med undertegnede, ønsker å ha en helg uten det helt store inntaket av alkohol, rett og slett en rolig helg. Han tenker vel også på podagraen sin, sikkert, for den blir ofte verre efter en helg med meget brunt brennevin. Frits informerte naboen om at Jonny har flyttet ned til Thailand for tre måneder og at han har permisjon uten lønn i mens. Målet for den lange ferien er visst å leke med yngre bi- og homogutter der nede. Han er i alle fall ærlig. Han fikk også greie på at Kjell Inge og Helge ble observert på Mami torsdag aften. Frits var nemlig innom og tok seg en øl den aftenen og kunne således avlegge rapport, dog gikk han hjem før midnatt.

Naboen og jeg fant på at vi kunne gå oss en tur til sentrum for å se på nattelivet i går aften, omkring klokken 23.30. Været var så som så, men det var i alle fall oppholdsvær da vi gikk. (Tidligere på dagen hadde det både blåst liten storm og haglet.) Noget vind var det, men det gjorde godt for skrotten med en spasertur. Vi måtte naturligvis gå forbi Mami for å se om det var liv i leiren og da vi spaserte gjennom gaten var vel klokken omkring 23.50, tipper jeg. Det lot til å være full rulle og mange mennesker i lokalet, på gaten observerte man blant annet Glen, som sto og talte med Hugo ved døren, og man gjenkjente Heidi innenfor vinduet. Det sto også en gjeng med ungdommer og nøt sine sigaretter ved noen bord utenfor lokalet. Naboen mente også han observerte Morten innenfor døren, men det var ikke så lett for meg å se hvem som var hvem. Hyggelig at Mami er godt besøkt, men når HoT Open Mind gjenåpner vil vel de fleste dit. Skål!

Da vi kom opp til Eiganes igjen gikk vi hver til vårt, men avtalte felles frokost i villaen klokken 10.00 i dag, som viste seg å bli en hyggelig seanse. Akkurat i det vi nøt frokosten kom det gående to unge herrer forbi på gaten, som spilte henholdsvis trekkspill og fiolin. De to stoppet opp 2-3 minutter og spilte litt for oss da vi gikk ut på trammen, jeg ba de til og med vente litt slik at jeg fikk hente min gamle mor. Morsomt! Jeg ga de en 50-lapp som takk for underholdningen, som de tok i mot i en hatt. Frokosten besto forøvrig av påsmurte rundtstykker med melk og kaffe til. Mor fortalte meg at hennes bror faktisk spilte trekkspill i sin ungdom og det var nytt for meg. Skål!

I aften ventes atter naboen og man har planlagt en rolig aften sammen med mor, selv om det er lørdag. Jeg vasket håret til mor tidligere i dag og nøt selv et herlig fotbad i grønnsåpe- og kamfervann i eftermiddag. I morgen må jeg forberede neste ukes undervisning, forøvrig har man tenkt å vie søndagen til studier av Gotha-kalenderen og super-hundreåringer. Man kan ikke herje hver helg i vår alder - det skal med rette sies. Med disse ord ønsker man alle en flott aften og hilser spesielt til Hildegunn, Jarlfrid, Turid, Nina, Bitten, Heidi, Anki, naboen, Oldboy, Over there, Frits og gjengen på Mami!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter