søndag 6. februar 2011

Prinsesse Irene inviterer til langhelg

God søndag!

Til høyre har jeg lagt ut et bilde fra sommerens ferietur til Wijk bij Duurstede, Nederland. Byen er populær blant turistene og meget vakrere enn Amsterdam, skal sant sies. Undertegnede falt for byen sommeren 2010 og har mang en gang drømt om å bli gammel der nede.

Som sterkt antydet i gårsdagens innlegg ble det en særdeles rolig aften i villaen i går. Naboen og mor var dog de eneste som holdt den lærde quinde i skinnet. Man fikk nemlig plutselig lyst på hjemmebrent og bytur i går aften, men da minnet naboen meg klokelig på at det neppe var særlig lurt å ødelegge den fornuftige planen som var lagt for helgen, dessuten gjorde han det klinkende klart at han ikke kom til å slå følge, p.g.a. hans vonde fot samt det faktum at han skulle tidlig opp i dag for å besøke en kamerat på en hytte i Hå kommune. Det ble med kaffedrikkingen og fjernsynstittingen i går aften. Med unntak av en forstyrrende telefonsamtale fra en utagerende frøken Hildegunn, rett før midnatt, forble idyllen værende. Naboen satt her til klokken var omkring 00.30, mens mor la seg inne på kammerset ved 22.30-tiden. Selv satt jeg og leste ut romanen "Trommer i natten" før jeg krøp under dynen en eller annen gang mellom klokken 01 og 02.

I formiddag, rett efter frokosten var inntatt, telefonerte min kollega Ingeborg, som er en nær venninne av prinsesse Irene, og hun hadde gledelige nyheter å by på. Hun hadde nemlig mottatt en telefon fra Wijk bij Duurstede i går med invitasjon til langhelg hos prinsessen fra fredag 15. april til mandag 18. april. Prinsessen hadde personlig nevnt at hennes gode venninne, altså undertegnede, også er hjertelig velkommen, om situasjonen i villaen tillater det. Jeg sa ja på stående fot, så får man heller gripe fatt i problemene med lærergjerningen, mor o.s.v. efterhvert. Det er tross alt ikke hver dag man får en kongelig invitasjon over telefonen. I følge min gode kollega har man ordnet med billetter til en konsert i regi av Dana Winner lørdagen den helgen. Da man informerte mor om invitasjonen svarte hun som følger: "Ja, Toril, du har jo adelig blod i årene, du." (Min tippoldemor på morsiden kom nemlig fra en tysk adelsslekt.)

Påskeferien begynner 15. april og jeg kan sikkert ordne meg med avspassering eller ta ut en feriedag den fredagen, slik at jeg kan reise nedover sammen med min kollega. Når de kongelige kaller, da kommer man, rett og slett. Jeg er heldig som har en kollega og venninne, som vanker i slike fornemme kretser og som også tar med meg en sjelden gang. Kontrasten mellom villaen i Torfæusgaten og den gedigne villaen i Wijk bij Duurstede er meget stor, selv om dannelse også verdsettes her hos mor og meg. Min kollega er nu så gammel (født 1942) at hun har begynt å trappe ned, men har tenkt å stå i deltidsstilling til hun fyller 70. Derefter kan vi kanskje flytte ned til Nederland begge to, om da mor ikke blir 110 år gammel og krever sin datters omsorg i ytterligere 19 år. Skål!

Nu skal jeg ut å spasere i nærområdet før jeg begynner med søndagsmiddagen, som i dag skal bestå av kokt torsk med poteter og annet godt tilbehør til. I aften skal man forberede morgendagens norskundervisning, ja kanskje til og med tirsdagens timer. Fortsatt god dag!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter