søndag 13. februar 2011

Redusert helsetilstand pga. alkohol

God søndag!

Til høyre sees Leila Backman Schull (født 16/10-1894 - død 22/12-2007), som ved sin død var den eldste innbyggeren i den amerikanske staten South Carolina og verdens 7. eldste person.

Leila var datter av William Backman og Julia Shumpert og bodde hele sitt liv i Lexington County i South Carolina. Moren ble 97 år gammel og morens farfar ble innpå 101. (Morens foreldre ble 85 og 79 år.) En av hennes brødre ble 94 år. I 1914 ble hun gift med Lee Shull, som gikk bort i 1959. Den yngste datteren, Lettie Mae Smith (født 1926), tok seg av moren de senere årene.

Leila hadde i alt 4 barn, men som så mange super-hundreåringer opplevde også Leila å måtte begrave noen av sine efterkommere. Datteren Annie døde i 1992, 77 år gammel. I 2006, da Leila var utrolige 112 år gammel (!) døde først sønnen Harold, 85 år gammel, kort tid senere efterfulgt av datteren Addie på 88 år. Tre barnebarn så hun også vel i graven. Akk, slik en elendighet. Amen for det.

Den 18. januar døde herr Sargent Shriver i Maryland, USA, 95 år gammel. Den lærde quinde har ei fått med seg dette triste dødsfallet før i går. Avdøde ble i 1953 gift med Eunice Kennedy (som døde i august 2009, 88 år gammel), en søster av tidligere president John F. Kennedy. Avdødes far døde i 1942, 62 år gammel, mens moren (Hilda) levde til 1977 og ble 93 år. De senere årene led Sargent av Alzheimer og var på det nærmeste 100% pleietrengende. Om hans politiske karriere skal jeg intet skrive, men om man vil vite mer om herren er det meget å finne på internett.

I går ble man informert om at åpningen av HoT Open Mind er utsatt nok en gang. Dette må da vitterlig være 4. eller 5. gangen åpningen blir utsatt. Det er ikke engang en uke siden man ble informert om at ny åpningsdato nu var satt til 26. februar, men nu er det hele utsatt nok en uke, til 5. mars. Den gangen herrene Hugo og Tomas talte til pressen i oktober i fjor anslo de at de ville være oppegående igjen med nytt utested om 2-3 uker. Jasså? Det hele er noget useriøst, nærmest på grensen til det skammelige, men men... Ikke alle kan være like dyktige i sitt fag. Man får gi herrene og hoffet rundt en sjanse om tre uker, tross alt. Inntil videre har man jo også Mami.

Apropos Mami, sammen med den faste gjengen beæret man nevnte bar med sitt nærvær ved midnatt (lørdag aften), dog kun en stakket stund. Det var for mange mennesker i lokalet til at det var mulig å oppdrive sitteplasser til alle sammen, således vandret vi videre og havnet på Hexagon. Naboen klappet Hugo på skulderen i det vi forlot baren og ønsket han lykke til med HoT Open Mind. Man observerte også naboens kamerat Einar der inne, men det var ikke mulig å oppnå kontakt pga. alt for mange gjester. Det var kalas i villaen før vi gikk ut på byen, men jeg velger å hoppe over referat derfra, denne gangen, pga. at man er for redusert til å skrive et langt innlegg i bloggen nu i aften.

Årsaken til at man er mer enn meget redusert i dag skyldes nok et uheldig inntak av hjemmebrent, øl og rødvin i går aften og i natt. Faktisk har man vært sengeliggende nærmest hele dagen i dag og har bestemt seg for å ta en sykedag i morgen, slik at man kommer til hektene igjen. Hvorvidt det er migrenen eller nervene som har vært det største problemet i dag, skal forbli usagt, men verken tre paracet, to ibux eller en valium hjalp særlig meget mot dagens lidelser. Nu tror jeg sannelig at det er slutt på festlighetene for min del. Uansett hvor vill og morsom en natt er så er det ikke verdt slike smerter som man har opplevd i dag. Kjære lesere, det var altså så ille at jeg på et stadium midt på dagen i dag trodde at livet næret sin ende. Akk ja, det smerter, det smerter...

Tilbake til Hexagon. Hildegunn, Jarlfrid, Turid, naboen og undertegnede holdt det gående på nattklubben i nesten to timer - omkranset av ungdommer rundt de 20-25 år. Et kjærestepar i midten av 20-årene ved navn Håkon og Maria satt ved siden av oss i en sofa og man talte meget med turtelduene. Noen unge herrer fant det fascinerende at såpass voksne mennesker klarte å slippe seg såpass løs som det vi gjorde og satte seg ned ved siden av oss, og efterhvert talte man med ganske mange av de unge festløvene på Hexagon. Det var en meget hyggelig stund, men man kjøpte seg altså to glass med rødvin og to glass med øl på den tiden man satt der, og det ble så rent for meget, skulle det altså vise seg.

Mellom klokken to og tre gikk man til villaen og fortsatte festlighetene her oppe til den lyse morgen, men helsen tillater dessverre ikke et fyldig referat derfra. Skrotten skriker nu efter sengen igjen og gikten verker smertefullt. Selv om jeg husker alt som skjedde, denne gangen, skulle det altså bli helseproblemer ut av en festens aften og natt. Er det ikke det ene så er det det andre...

"Det smerter at drikke,
at nyte nattelivet.
Den tid er forbi
da man levde lykkelig
i alle sine dager."

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter