onsdag 9. mars 2011

Endelig tilbake på internett

God aften, trofaste fans!

De siste dagers fravær skyldes at kjøleviften til computeren tok kvelden og således måtte byttes ut. Dette tok noen dager å få til fordi butikken nettopp var utsolgt for den type vifte, men i dag var naboen og jeg innom butikken og fikk tak i ny. Den skallede sto ene og alene for monteringen av ny vifte inne i kabinettet nu i aften. Det var nære på at computeren skulle gå varm her sist uke, men undertegnede oppdaget at viften hadde stoppet og fikk slått av elendigheten før det ble for varmt. Trolig sparte det meg for en utgift på mellom 5000 og 9000 kroner. Jeg kunne skrevet noen få ord fra computerene på skolen, men det tar seg nu engang dårlig ut å sitte med blogging blant skolerte kolleger.

Vårt skeive miljø er rammet av to triste dødsfall de siste dagene. Fredag aften døde Britt på SUS, bare 60 år gammel, efter å ha kjempet mot brystkreft siden 2008, som efterhvert spredte seg til maven. Selv om hun ikke har vanket i miljøet så meget de siste 7-8 årene (efter kjæresten Wenches bortgang, som hun tok meget tungt) husker man henne som en livlig quinde fra 1990-tallet. Det var Britt som tok seg av Anki da hun sto frem i 1993 og ved to eller tre anledninger omkring årtusenskiftet var avdøde gjest under festligheter i villaen. Et fjernt bekjentskap av naboen, en herremann ved navn Gjøran, skal ha vandret hen søndag, også han av sykdom. Naboen fikk høre om dødsfallet gjennom Frits så sent som i dag. Avdøde skal, i følge naboen, ha vært observert på HoT Open Mind, men undertegnede kjente ikke personlig til vedkommende. Han skal ha vært omkring 40-45 år, mente naboen. Det er dessverre fremdeles alt for mange homofile og lesbiske som dør før tiden her i vår ringe by, selv om AIDS sjelden er dødsårsaken nu for tiden. Psykiske påkjenninger, en røff livsstil med meget alkohol og sigaretter samt mange og ustabile forhold kan kanskje delvis forklare hvorledes det har seg at det går så ille med noen av oss... Det hele er en trist affære.

Lørdag gjenåpner forøvrig HoT Open Mind og denne gangen skal det være 100% sikkert, påstås det. Undertegnede har planer om å holde kalas i villaen den aftenen fra klokken 20.30 og frem til omkring midnatt, for så å fortsette i HoT Open Minds nye lokalet et par timers tid. Lesbiske quinder og ungjenter i særdeleshet er hjertelig velkomne til å delta i kalaset i villaen. Bare ta kontakt!

Her i Stavanger er det vinterferie i grunnskolene denne uken, dog var jeg på skolen på mandag i 4 klokketimer for å komme à jour med pensum. Man har nemlig kommet noget ut i uføret efter alle sykedagene den senere tiden, men nu skal alt være på plass igjen. Jeg har forberedet meg relativt grundig til neste ukes norskundervisning i mine to norskklasser. I den ene klassen skal vi arbeide med reklame o.l. kommende uke. Elevene skal lære seg å kjenne igjen reklame, vite noget om virkemidler innenfor reklame, vite hva propaganda er samt lære seg å lage egen reklame. Ytringsfrihet og sensur vil også bli gjennomgått. I den andre norskklassen skal man arbeide med massemedier og følgende skal læres, j.m.f. fagplanen: Elevene skal:
- Kunne gjøre rede for hva en skriftlige tekst, en muntlig tekst og en sammensatt tekst er
- Kunne gjøre rede for hvordan vi kan kommunisere uten språk eller tekst
- Kunne tolke /lese bilder
- Kunne gjøre rede for kommunikasjonsmodellen
- Kjenne til en del sentrale ord og uttrykk i tilknytning til aviser
- Vite hvilke avissjangre som finnes
- Vite hva arbeidet til en journalist går ut på.
- Kunne skrive en nyhetsreportasje
- Kunne skrive et leserbrev

I går viet man noget tid til husarbeid og baking av brød. Man vasket gulvet i hele første etasje, banket teppet i gangen, skiftet lysrør på badet, kokte tørkeklutene og man vasket over sofaene i stuen. Grovbrødet man bakte av hvetemel, rugmel, byggmel, diverse frø, olje, vann og gjær ble meget vellykket. Dessverre har man for tiden bare en brødform, men man husker vel å kjøpe en eller to nye en vakker dag. Selv om jeg var på handel i dag glemte jeg nok en gang å kjøpe brødform til baking. Man var nemlig i Stavanger sentrum i formiddag og handlet inn strømpebukser til mor, ny stakk, bluse og parykk (til bruk under gjenåpningen av HoT Open Mind) til undertegnede og man var innom optiker for å ordne med den ene brillestangen til mor, som ble noget skeiv i går da mor la seg oppå brillene i sengen. På veien hjem var man innom Prix på Kampen og handlet inn matvarer for omkring 350 kroner. I dag var det kokte poteter, karbonader, hjemmelaget brun saus og hjemmelaget ertestuing på menyen i villaen.

For eder kongelig interesserte kan nevnes at 85 år gamle hertuginne Gertrud av Oldenburg er død. For mer informasjon, klikk her: http://royalmusingsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/duchess-gertrud-of-oldenburg.html

Kom nylig over denne skeive bloggen fra Rogaland: http://gussan.nu/ Den unge herren bak bloggen skriver ikke et ord om Europas kongelige familier, ei heller omtales røffe lesber eller pekestokk-prinsippet, dog kan bloggen være verdt et besøk i ny og ne.

Dette var alt for i aften.

Ydmykt, Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter