søndag 13. mars 2011

Flott kalas og bytur til HoT Open Mind

Ærede lesere!

Til høyre er herr Tomas fra HoT Open Mind avbildet i anledning gårsdagens åpningskalas i nye lokaler i Skagen. Som man ser er herren for anledningen antrukken en rød jakke og en fargerik skjorte.

Den offisielle åpningen fant sted omkring klokken 20, visstnok med brask og bram og dertilhørende mannfolk i quindeklær. (Hva er vitsen, under nu engang jeg...). Hugo skal ha holdt en flott tale i anledning dagen, men den kan man ei gjengi her da man ikke var til stede. Den lærde quinde var nemlig opptatt med kalas i villaen ved 20-tiden, hvor følgende deltok: Heidi, Anki, Turid, Hildegunn, Jarlfrid og naboen.

Det ble nok en hyggelig aften i villaen i går. Turid leste fra boken med grove vitser, Hildegunn informerte oss om siste nytt innen det lesbiske miljøet og vi hadde god musikk i bakgrunnen og god drikke på bordet. Jeg hadde også satt frem epler samt saltstenger på bordet og bød på kaffe til den som villa ha det. Anki nøt bailys og tok således også noget kaffe i går aften - vanligvis er jeg den eneste som drikker kaffe - så det var hyggelig å se to kaffekopper på bordet. Man tente et telys og satte i en hylle, til minne om Britt Haaland (1950-2011). Man mimret også tilbake til tiden med Britt og man talte om andre som har forlatt denne verden de siste par årene og jammen meg er det ganske mange som har gått bort før tiden disse årene. Tre stykker under 30 og haugevis under 60 har Herren kalt til seg fra Nord-Jærens skeive miljø siden 2008. Slik en elendighet.

Da klokken var omkring 23.45 ankom to drosjer Torfæusgaten og tok oss ned til sentrum. Været var ganske fint i går aften, slik sett kunne vi sikkert ha gått, men det var behagelig med bilskyss, altså. Køen utenfor inngangsdøren var milevis lang, det var i alle fall den følelsen man fikk, og vi ble stående i 20 minutter før vi i det hele takk fikk dispensasjon til å komme innenfor dørstokken. Den røde løperen var også lagt ut, i retning kaien, mon tro om det hadde ankommet celebre gjester der tidligere på aftenen? Hugo og Morten gikk frem og tilbake, ut og inn, hilste på godtfolk og sjekket tilstanden. En streng vakt holdt et skarpt øye med køen, men likevel var det en og annen som klarte å snike seg inn i køen, blant annet en unggutt som påsto at hans mor hadde holdt av plass til han, og det kan jo ha vært mulig at det var hans mor; quinden var i alle fall omkring de 40 år. Hildegunn mente dog dette var upassende og ba unggutten om å stille seg opp bakerst. Det gjorde han ikke.

Vel innendørs kunne vi konstatere at det var alt for mange folk i lokalet. Jarlfrid løp rett til toalettet, mens vi andre banet oss vei gjennom folkemengden, til vi til slutt fant oss noen sitteplasser ikke så alt for langt unna baren. Da jeg skulle kjøpe meg et glass rødvin i baren prøvde jeg å oppnå kontakt med herr Øystein, men det ble til slutt en annen herremann som ordnet med drikkevarer til meg. Jeg så det var 3-4 personer bak baren, men likevel var det ganske lang kø ved og rundt baren, så det var åpenbart en natt hvor "alle" homofile og lesbiske var under samme tak. En viril quinde ved navn Gunn bød seg noget frem for meg da jeg var på vei tilbake til sitteplassen min med vinglasset, men jeg klarte å riste henne av meg. Hun har også plaget Turid ved et par anledninger tidligere. Naboen kjøpte seg en spenstig drink av et eller annet slag, men jeg har glemt hva den het. Det var riktig så trivelig i lokalet når man satt sammen, men ganske umulig å snakke sammen p.g.a. lydnivået. Forhåpentligvis blir det ikke like folksomt hver helg. Lokalet var forøvrig lyst og fint.

Man fikk talt med noen kjentfolk utover natten, blant annet Elisabeth, Bitten og naboens kamerat Frits. Man observerte også en del mer eller mindre kjente, blant annet Janne, Unni, Steffen, Kristian, Tommy, Hansemann og Nina. Muligens så man også herr Ivar Andre. Naboens kamerat Einar var ikke å se i lokalet, i alle fall prøvde naboen å observere han, dog forgjeves, ei heller klarte man å finne herr Over There (Thomas), men i et så stort lokale er det ikke lett å ha kontrollen på alt og alle. Hildegunn og Jarlfrid oppholdt seg mer og mer i rommet med dansegulv utover natten, Heidi gikk også flere runder for å myse på folkelivet, men vi andre satt relativt i ro og koste oss med drikkevarer og til den gode samtalen. Naboen gratulerte Hugo med vellykket åpning og fikk samtidig informasjon om hvor man kunne finne toalettene. Da jeg kom tilbake fra en tur inne på toalettet hadde en ungjente tatt stolen min, men det får nu så være, tenkte jeg, dessuten ble det ganske snart ledig en annen stol rett ved siden av. Hun sa forresten at hun het Kine. Efterhvert fant hun tonen med Anki...

Da vi takket av for aftenen - da var klokken ganske så nøyaktig 02.25 - sto det fremdeles en liten kø av nysgjerrige utenfor lokalet, men det kan ikke ha blitt lange oppholdet på de, vil jeg tro. Sammen med den skallede, Turid, Anki og Kine gikk man så til Eiganes for å fortsette festlighetene til den lyse morgen. Hildegunn og Jarlfrid, som man hadde mistet kontakten med på HoT Open Mind, telefonerte en drøy halvtime efter ankomst i villaen og annonserte at de var på vei oppover gatene med en god gjeng. Da de ankom viste det seg at de hadde med seg Bitten og en herremann han hadde funnet seg i lokalet (viss navn jeg ikke husker, ei heller var han noget å se til), to unggutter ved navn Jonas og Brutus samt en lesbisk jente et eller annet sted mellom 20 og 30. Hun het Frøya og var dagens fangst for Hildegunn.

Det ble satt frem noget hjemmebrent på bordet til gjestene, men klok av skade holdt jeg meg unna påfyll efter byturen og stekte heller opp egg og karbonader som nattmat til de som ville ha. Selv tok jeg en brødskive med egg og karbonade samt et glass melk. Hildegunn lurte på om hun kunne få ta med seg Frøya opp på et av gjesterommene for å demonstrere jurmassasje m.m. og det fikk hun naturligvis lov til; heller der oppe enn midt i sofaen. De to ungguttene ble vel sittende en times tid før de skulle gå hjem til han som het Jonas. Jeg tror nok naboen hadde satt pris på om de ble sittende lenger, men bedre med en liten visitt enn ingen visitt, mener nu engang jeg. Bitten og herremannen ble noget klåfingrete i sofaen efterhvert, men da klokken var omkring 04.15 ble Bitten så trøtt at den lærde quinde måtte bestille drosje til de to. Omtrent samtidig kom Hildegunn og Frøya ned igjen og ble med i den samme drosjen. Turid, naboen, Kine og Anki ble sittende en stund til, muligens til klokken var omkring 04.45, men da fant vi ut at det var best om vi alle gikk hver til vårt mens leken ennu var god.

Således endte en flott aften og natt. Man kommer tilbake med et nytt innlegg i bloggen i morgen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter