søndag 3. april 2011

Man skriver søndag 3. april.

Godtfolk!

Til høyre sees herr Øystein, en av de faste bartenderene ved HoT Open Mind. Det ryktes at innehaverene er meget fornøyde med den jobben han gjør i de sene nattestimer. Forutenom overnevnte nattklubb driver også innehaverene den skeive baren Mami.

I går, lørdag, foregikk det ikke det helt store her i villaen. Mor, naboen og undertegnede koste seg for det meste foran fjernsynsapparetet i stuen med kaffe og enkel servering. Vi så blant annet på et minneprogram om Wenche Foss samt en episode med noget krim. Mor talte også om sin mormor (som døde i 1955) og om hvorledes hun var som bestemor. Ikke visste jeg at hun holdt på å ta fyr på begynnelsen av 50-tallet p.g.a. uforsiktighet i forbindelse med røyking av pipe, men det tok visst fyr i kjolen hennes en gang, men det hele gikk bra og hun ble ikke skadet av hendelsen, dog måtte kjolen kastes i søpla. Under krigen delte hun ut mat til fattige og hun skal ha vært en ruvende skikkelse i sin tid.

Tidlig i eftermiddag telefonerte Turid med en kortfattet rapport fra gårsdagens festligheter. Ikke visste jeg at hun var klar for fest og moro igjen allerede i går - hun var jo med på kalaset hos Anki med påfølgende bytur natt til lørdag - men det hadde jo foregått meget og mer enn meget i natt, jo. Turid m.fl. hadde vært på vorspiel hos en eller annen quinde i Hillevåg, viss navn jeg ikke husker. Dog var det på HoT Open Mind det hadde foregått for det meste. Hildegunn hadde blitt kastet ut av lokalet fordi vaktene mente hun var for full, men man kaster ikke simphelten ut Hildegunn. Hun snek seg inn igjen og ble kastet ut for annen gang! All honnør for din standhaftighet, virile quinde! Vaktene var dog unormalt strenge i natt, fortalte Turid, en trend jeg syns å se da jeg var innom den snarturen natt til lørdag jeg også. To andre quinder (Hege og Laila), en yngre gutt samt en herremann ved navn Bjørn ble også vist mot utgangsdøren. Kanskje mener vaktene at man ikke skal drikke på en nattklubb?

Turid fortalte også om Heidi og en ungjente hun fant seg i lokalet og om hvorledes de to ble svært så intime på dansegulvet. Plutselig var de dog som sunket i jorden, det tyder vel på at sengevalsen ble satt på ganske tidlig, vil jeg tro. Det trodde også Turid kunne være forklaringen. Turid ble værende en del med Jarlfrid og Anki mens de var på HoT Open Mind, men gikk hjem før klokken 02, visstnok fordi det ikke var like festlig der uten Hildegunn og undertegnede. Jeg forsøkte forøvrig å telefonere Hildegunn i eftermiddag i håp om å få høre hva hun gjorde efter at hun ikke fikk komme inn igjen, men hun tok ikke telefonen.

I går, men mest i dag, har man lest i en bok av Majken van Bruggen, som heter Julie og Leon. Boken handler om den rastløse og noget virile Julie, som reiser fra Norge til diverse steder i Europa, men det er i Amsterdam hun møter Leon, som hun ikke kan få ut av sitt sinn. Julia og Leon er en roman om møter mellom mennesker, og om hvordan enkeltemøter kan gi livet en ny retning og kanskje forandre det helt. I løpet av dagen i dag har man også lest i en biografi om Wenche Foss, skrevet av Mona Levin (71), viss egen mor nu er 96 år gammel. (Mona Levins morfar, Medel Bernstein, ble 97 år gammel!) Biografien ble skrevet en eller annen gang på 1990-tallet og er således ikke 100% oppdatert, men den er godt skrevet.

Hva angår Wenche Foss' anetavle var hun altså datter av Christian August Steenfeldt-Foss (1878-1958) og Alfhild Røren (1885-1961). Alfhilds far het Ole eller Ola Røren, mormorens navn har jeg ikke foran meg, men hun døde i alle fall i 1914, 64 år gammel. Christian August, som var ingeniør, var sønn av Olaf Henrik Foss (født 1848 - død ca 1900) og Jenny Margrethe Steenfeldt (1850-1937). Foreldrene til Jenny Margrethe, som begge døde på 1870-tallet, het Ludvig Theodor og Anna Steenfeldt. Thomas Stang (1897-1982), Wenches ektemann fra 1953, var sønn av Ole Andreas Stang (1872-1955) og Emma Heiberg (1874-1927). Emma var datter av Axel Heiberg (1848-1932) og Ragnhild Meyer (1849-1937); sistnevntes far (som var hele 90 år ved sin død i 1909) var rittmester og grosserer Thorvald Meyer.

Man har også brukt noget tid på huslige sysler i helgen, blant annet impregnerte jeg tre jakker i vaskemaskinen i dag, og jeg la tidligere i dag naboens frakk i insektmiddel. (Han plages av møll i klesskapene på soverommet sitt.) Man har også støvsugd og tørket noget støv samt betalt en regning på nettbanken. Nu skal man begynne å forberede søndagsmiddagen, som skal serveres klokken 17.00. I dag er det hjemmelaget lapskaus på menyen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter