fredag 8. april 2011

Så har man tatt helg!

God aften, skolerte og uskolerte!

Da har man endelig fått helg og det kjennes fantastisk, selv om man verken skal feste eller herje på annen måte de neste kommende to dagene. Lærergjerningen gikk vel for seg i dag, t.o.m. de tre timene med heimkunnskap, som avslutter hver uke for undertegnede. Før lunsj hadde man to undervisningstimer i norsk samt en fritime, hvor man blant annet fikk tid til en sigarett sammen med den skallede inne på lageret i kjelleren. Mens man satt og nøt tre knekkebrød med sild og majones i lunsjen så man på reprisen av dagens "God morgen Norge" på Tv2 og gledet seg stort over at temaet var dannelse. Blant annet var forfatterinnen Frid Ingulstad (75) gjest i studio og talte varm om dagens ungdom, som hun mener er bedre enn sitt rykte. En annen gjest påpekte at de mest udannede og uhøffelige menneskene i Norge faktisk er 40-50 år gamle herremenn. Av de temaer man kom inn på i samtalen i studio var blant annet etikette og vanlig folkeskikk, og naturligvis viktigheten av å eie noget dannelse i sin fremtoning.

Mine tre venninner - frøkenene Hildegunn, Jarlfrid og Turid - er i aften invitert på drikkegilde hos de to røffe lesbene på Haugtussa ved Ullandhaug. Det er med en ambivalent følelse bloggens o' store forfatterinde mottok telefonsamtalen om invitasjonen fra Turid nu i eftermiddag. Det er godt å vite at gjengen har et sted å innta drikkevarene sine, dog skulle man jo gjerne vært med selv, dog jeg vet at jeg har best av å holde meg edru hele helgen. Uansett, fest og moro blir det ikke på meg denne helgen, såpass standhaftig skal man nu engang være at man ikke sprekker bare fordi skinnjakke-quindene åpner rekkehusleiligheten sin på Haugtussa. De to har forøvrig en såpass grovstiret humor at det ikke sømmer seg helt for en quinde i min alder. De er visstnok i 40-års alderen et eller annet sted, trolig i midten eller i slutten. Håper gjengen havner på HoT i natt slik at man kan få rapport fra hendelsene i morgen en gang.

Man var sprek som sjeldent før i dag og gikk hjem fra Tasta, en spasertur som tok omkring en drøy halvtimes tid. Min giktbrudne skrott hadde nok godt av å bevege på seg igjen; man er nemlig ikke flink nok til å trimme i det daglige. En sjelden spasertur i nabolaget her oppe på Eiganes er som regel den eneste "trimmen" man får. Så sprek at man orker å gå helt til Madla (som ville tatt en times tid i min tilstand) er man dog ei. Således skal man få med seg naboen og Saaben i morgen når man skal til "Amfiet" for å gjøre storhandel på Mega. Naboen skal også innom "Clas Ohlson" for å kjøpe seg ledninger, så vær på vakt, "Over there", og hold øynene åpne og speid efter en 65 år gammel lektor i fysikk, muligens akompagnert av en eldre quinde i stakk.

På sengekanten satte jeg i går aften opp en liste over de gjøremål som må/bør gjøres innen søndagen er omme. P.g.a. høyt arbeidspress til uken samt avreise til Nederland fredag orker jeg neppe å gjøre så meget i villaen når jeg kommer hjem efter undervisning og møter. Dog har man jo helgen til den slags. Her er listen jeg skrev:
* Vaske gulvet på kjøkkenet og på kammerset
* Skifte på sengen til mor
* Vaske håret til mor
* Gjøre klar kaminen i stuen for sommeren
* Handle på Madla Amfi
* Bake brød og minst et kakeslag
* Få naboen til å titte på panelovnen i gangen
* Gjøre klart gjesterom i annen etasje

Avslutter dagens innlegg med et egenskrevet dikt.

Vid påske tar flyet av
- til tulipanenes verden man nesen vender
- dit treskoen går i vindmøllenes trapper
- gjennom små kanaler i royalt selskap

Dit quinden farer
- det folksomt er i vinden
- med Ingeborg og Irene i høytid
- og Dana skal oss hylle med sang

Ydmykt, Toril

(Ps: Man skal nyte konsert med Dana Winner i Nederland og kanskje synger hun denne sangen?: http://www.youtube.com/watch?v=Xzgau-2CyLg)

Ingen kommentarer:

Site Meter