fredag 17. juni 2011

Intet spennende å berette

God aften!

Nu har man nettopp inntatt et stort stykke deilig sjokoladekake, hjemmelaget naturligvis, samt to kopper svart kaffe og et glass med eggelikør. I eftermiddag spiste mor og jeg leverkaker med kokte poteter og hjemmelaget ertestuing til. I tillegg til sjokoladekaken har man også bakt en rullekake i dag, men den halve fikk naboen, som takk for god hjelp med bæring av diverse skrot, som skulle ut av kjelleren og opp i en tilhenger. Man har prøvd å rydde noget i kjelleren nu i dag, særlig i rommet innenfor potetkjelleren, d.v.s. et mørkt rom uten verken lyspære i taket eller vinduer. Det rommet har i alle år blitt brukt som lagerrom til mer eller mindre ubrukelig skrap, men nu har man fått ut deler av skrotet og tilhengeren skal naboen og jeg kjøre til skraphaugen på Forus med i morgen. Noget gjenstår dog før man kan kjøre avgårde, blant annet skal man ned i kjelleren for å ta med noen småting til og man skal ta med en ødelagt trillebåre fra vedskjulet.

Naboen er ikke hjemmeværende for tiden, men sluttet klokken 13.30 i dag og kunne således bidra i eftermiddag. Selv skal jeg på skolen for å være med på avslutning av skoleåret på onsdag i neste uke, men forøvrig er jeg altså 100% sykemeldt. Det er helsen som skranter, trolig fordi man nærer seg 64 og det er nok ganske så for meget. Sissel og Kjell kom seg oppover til seg selv igjen på tirsdag og kunne konstatere at huset sto, til tross for flommen som herjet fylket deres, dog hadde de visstnok fått ødelagt en parasoll på verandaen (som de satte opp for å skåne noen utendørs potteplanter for regnskyll), men det var p.g.a. sterk vind. Her i Stavanger er det ustabilt vær for tiden, med sol og regn om hverandre. Det er spådd regn hele helgen, dessverre.

Natt til i dag skal en toskete mann ha kastet seg ut av en drosje i fart, for så å bli kjørt over av en annen drosje nede i sentrum her. Resultatet ble at herren sovnet inn på sykehuset samme natt. Hendelsen kan ha sammenheng med fyll, dog blir dette kun spekulasjoner. Netter til fredager er i alle fall netter hvor vanligvis hundrevis av mennesker raver rundt dørgende fulle nede i sentrum. Til tross for at det fra tid til annen inntreffer et og annet dødsfall her i byen, grunnet fyll og toskenskap, har man dog takket ja til å beære et kalas hos Hildegunn med sitt nærvær i morgen, lørdag. Sjansene er nok over 50% tilstede for at man havner på HoT Open Mind ved midnatt. Turid og Jarlfrid kommer i alle fall, trolig 2-3 andre også, men naboen blir hjemme. Det skal bli hyggelig med en skvett av det sterke i kaffekoppen igjen, og når man kan nyte hjemmebrent i godt lag er intet bedre.

Hva har man så ellers bedrevet med denne uken? I går var man på Kvadrat og da kjørte man bilen til den skallede. Det ble storhandel, hvor det ble innkjøpt både ny bukse, ny parykk, nytt skjerf, to nye t-skjorter, et nytt par med sko samt salviete og kamillete fra helsekostbutikken. Man var også innom OBS og handlet matvarer for omkring 350 kroner. Alt i alt brukte jeg over 1500 kroner på Kvadrat i går, til tross for at jeg burde spare penger, i stedet for å bruke. Dog lever man jo bare en gang, sies det. Og pengene kan ikke brukes i graven. Naboen fikk også 40 kroner som takk for lånet av bil. De skulle han bruke på lotto, sa han. På tirsdag var jeg hjemme hele dagen lang, mens jeg på onsdag var på spasertur ved Ullandhaugtårnet og på konditori sammen med Tove Johs-Castell. Skål for det!

Dette får holde for i dag.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter