søndag 3. juli 2011

Full rulle på HoT Open Mind - og i villaen!

Godtfolk!

I går ble det drikkegilde her i villaen, og det ganske så på sparket. Naboen og Turid var invitert over på grilling ute på altanen kl. 16.30. Planen var at vi skulle bivåne fyrstebryllupet på fjernsyn der ute. Naboen hadde sågar ordnet med skjøteledning og alt var klappet og klart, men så kom regnet... Således ble det grilling under parasollen samtidig med at man gikk frem og tilbake mellom altanen og stuen for å få med seg glimt fra årets hendelse i Monaco. Omkring klokken 17.15 var maten ferdig og man kunne nyte koteletter, fleskepølser, salatblader med oppskjært agurk, potetsalat og hver vår bakte potet mens man koste seg med kongelig bryllup på fjernsynet. Min gamle mor orket så vidt å komme ut i stuen for å spise middag, men orket ikke å skifte fra morgenkåpen hun gikk rundt i, men pytt sann... Ei heller ble hun sittende til bryllupet var over, men til gjengjeld ble vi andre sittende i timesvis utover aftenen.

Fyrstebryllupet i Monaco var det første store bryllupet i staten siden daværende fyrst Rainier fikk sin Grace Kelly i 1956. (For de uskolerte kan nevnes at fyrstinne Grace døde uventet av et hjerneslag, som førte til at bilen hun kjørte havnet utenfor en skrent i 1982. Hun ble bare 52 år.) (Se fotnote nederst for mer informasjon om foreldrene og søsknene til fyrstinne Grace.) Fyrst Albert er forøvrig også det første regjerende overhodet for et monarki som gifter seg siden 1976. Jeg unnet meg to glass med rødvin til maten; såpass må man diske opp med når det er fyrstebryllup! Den norske kongefamilien var representert ved vårt kronprinspar. Av andre kongelige gjester man observerte var hele den svenske kongefamilien, det danske kronprinsparet, det nederlandske kronprinsparet, kong Albert og dronning Paola av Belgia med sønn og svigerdatter, greven og grevinnen av Wessex (sønn og svigerdatter av dronning Elizabeth II) samt prins og prinsesse Michael av Kent. Det skal også ha vært en rekke såkalte kjendiser til stede og den siste av gjestene som ankom kirkebryllupet var den franske presidenten. Skål!

Da begivenheten var vel overstått på fjernsynet (og festen sikkert nådde nye høyder der nede i Monaco) telefonerte frk. Hildegunn og lurte på om hun kunne komme innom, siden Jarlfrid er i syden på ferie og tiden var lang. Da hun ankom på trammen en drøy halvtimes tid senere var det med 6 pilsflasker og to bokser sommerøl under armen. Det ga meg et hint om at det nok kunne bli festlig utover aftenen. Naboen ruslet hjemover efter en flaske med konjakk og mens han gjorde det satte jeg over kaffekjelen, var en tur nede i kjelleren og fylte på en skvett med hjemmebrent på lommelerken fra dunken og fant frem en pose med sjokoladechips. Turid hadde bare tatt med seg tre bokser med øl, men jeg fant en åpnet flaske med gin inne i kjøleskapet, som jeg forærte min gode venninne - og således var aftenen reddet for oss alle 4. Været ble også bedre utover aftenen med oppholdsvær og gløtt av sol. Dog var det en kald vind i luften, som hindret oss i å kunne nyte den friske luften på altanen.

Efter flere timers hygge og x antall grovere vitser samt en oppdatering på siste nytt innen det lesbiske miljøet, i regi av Hildegunn, ble det bestilt drosje til villaen omkring midnatt. Da vi ankom sentrum slo det meg plutselig at det var sandvollyball på gang, noe som hadde gått meg hus forbi, men slik kan det gå når man er for meget innendørs med en skrantende mor som eneste selskap. P.g.a. arrangementet og at det nu er sommerferie var det ekstra mange folk i byen, også på HoT Open Mind var det usedvanlig mange ukjente fjes. Det var særlig ungdommen som herjet i lokalet, denne gangen, selv om man også observerte herrer som Glen, Bjarne og Hansemann. Naboens kamerat Einar var (i følge naboen) på ferie i helgen, det samme gjaldt visst for kameraten Frits, som var i Newcastle. Ei heller observerte man Over there, Bitten, Kjell Inge, Arne Morten, Odd, Bjørn, Knut, Nina, Heidi eller Hildegunns fiende nummer en, så det var åpenbart ungdommens aften og natt. (Mon tro om det var et konkurerende eldretreff for spesielt inviterte?) Det beste ved klientellet var alle de flotte ungjentene, som spradet frem og tilbake med hevet hode og mer eller mindre langt blondt hår.

Turid og jeg hadde æren av å ha to av dem ved bordet vårt - frøkenene Lizzie og Birgitte, om jeg husker korrekt - om dog bare for en stakket stund. Vi talte i alle fall en hel del med de to og jeg mente å oppfatte at bare den ene av de to var interessert i det samme kjønn. Turid og jeg er alt for dannet til å innynde oss hos ungjenter; den jobben er det Hildegunn som står for, men hun var for det meste opptatt på dansegulvet og ved baren. Jeg fikk greie på at skjønnhetene bodde henholdvis på Stokka og Storhaug. Naboen satt også ved siden av oss en hel del, men gikk også bort til kjentfolk innimellom. Hildegunn falt for en skjønnhet i 20-årene ved navn Michelle, denne gangen, men akk, den gang ei. Hun var nemlig opptatt og sto på sitt. Jeg tror hun måtte gå hjem med uforettet sak i natt, men det skal sies at Turid, naboen og jeg gikk først, så man skal aldri si aldri. Jeg kjøpte meg to glass med hvitvin samt en kopp med svart kaffe under oppholdet på nattklubben. Turid klarte seg med bare et eneste glass med øl.

Naboen påpekte også at den thai-trenden som preger deler av det skeive miljøet for tiden (ved at mange får seg kjærester fra Thailand; særlig menn ved livets middagshøyde) også lot til å sette sitt preg på HoT Open Mind. Han talte 10 thaier i lokalet, riktignok inkludert venninnene til noen av thaiguttene, ei heller er det sikkert at alle var homofile, men naboen mente i alle fall å vite at to av dem er i forhold med norske menn. Forøvrig vil jeg anslå at det var 60% gutter/menn og 40% jenter/quinder i lokalet, og hvis man anslår at det var 120 personer i lokalet (som sikkert er å underdrive) så betyr det 48 med henge- eller sprettjur, altså godt utvalg av lesber og bi-jenter. Hurra for det! Måtte trenden holde seg også til høsten, så blir det kanskje håp for noen og enhver av oss.

Vaktene later til å ha blitt en aldri så liten smule mildere i sin omgang med beduggede nattklubb-gjester, i alle fall var det opp til flere synlig berusede gutter (og særlig en quinde, som jeg tror heter Anna), som vinglet frem og tilbake og gikk inn og ut, uten å bli nektet inngang igjen. Tommy og Kristian, som ved et par anledninger har vært innom villaen, klinte så det sto efter ved dansegulvet og det til heftig begeistring fra blant annet Steffen og Marius. Jeg inviterte likeså godt alle 4 med venner, Turid, Hildegunn, naboen, Hansemann, en herremann ved navn Lars Johnny, samt to quinder ved navn Rebeccca og Mona til nashspiel i villaen. Jeg trakk så tilbake invitasjonen til herren med dobbeltnavn, efter å ha konferert med naboen, som visste et og annet om herren, da trakk også Hansemann seg, som åpenbart var mer eller mindre i følge med herren. Hildegunn dukket aldri opp i villaen, mens Steffen og Marius kom og beklaget seg i det vi var på vei ut og sa at de måtte hjem. De som til slutt endte opp i villaen sammen med undertegnede, sikkert delvis p.g.a. mine lovnader om fri flyt av hjemmebrent og kaffe, var; Turid, naboen, Rebacca, Mona, Kristian, Tommy samt sistnevntes kamerater Thomas og Geir.

Det ble full rulle fra klokken var omkring 03.00 og i minst 2-3 timer fremover. Jeg glemte nesten ut at mor også bor i villaen, men husket nok på det innimellom. Jeg husker i alle fall at jeg på et eller annet stadium av natten innførte musikk-forbud. Hvor meget som ble inntatt av det sterke utover mot morgenkvisten, kan sikkert diskuteres, men i alle fall ble det konsumert mindre enn hva jeg hadde trodd på forhånd. Jeg hentet nemlig to halvannenlitersflasker med hjemmebrent fra dunken og satte frem og da jeg fant igjen flaskene neste dag var det sikkert bare tatt 4-5 dl fra begge to til sammen. Selv tok jeg meg noen reale slurker av det sterke, det må man skal man holde ut på et nashspiel med langt yngre deltagere. Uten Hildegunn ble det ikke galskap til tusen, denne gangen, men naboen, Thomas og Kristian sørget for at det ble full rulle inne på badet, i alle fall, uten at jeg skal detaljere villskapen. Jeg tror Thomas kom ene og alene for å ordne seg med noget kos, men han om det. Det er bra for den skallede at det skjer noe på den fronten, i alle fall. Heller inne på badet her enn i Bjergstedparken, mener nu engang jeg. I villaen er det i alle fall varmt og tørt og liten fare for at noen pådrar seg urinveisinfeksjon. Skål for det!

Mona var meget festlig av natur og lo ganske meget hos meg, men akk slik til strev hun hadde med å holde Rebecca våken... Da den gode samtalen og "piffen" generelt sett begynte å dabbe av døde ting efterhvert hen av seg selv. Naboen smilte lurt da jeg spurte han om jeg skal invitere ungdommene tilbake ved en senere anledning. Han hjalp meg med rydding av det verste før han gikk vel hjem til seg selv. Jeg husker ikke når jeg la meg i natt, men jeg sto i alle fall opp igjen ved 11-tiden og da fikk jeg beskjed av mor om at hun hadde hørt at det var gjester her i natt, men vi lot det ligge der. Forøvrig avlyste jeg dagens planlagte søndagsmiddag, rett og slett forid jeg ikke orket å styre med en stor middag i dag. I stedet ble det potetstappe og stekt fleskepølse på mor og meg i eftermiddag.

Og med disse ord bedes eder en god natt og en god ny uke f.o.m. i morgen!

Toril

Fotnote: Fyrst Alberts mor, fyrstinne Grace, var en kjent Hollywood-skuespillerinne før hun ble gift inn i fyrstefamilien i Monaco. Hennes far, John Brendan (Jack) Kelly, som døde i 1960, 71 år gammel, var i sin tid en kjent roer med deltagelse i flere OL, hvor han tok flere gullmedaljer. Moren, født frk. Margaret Katherine Majer, var gymnastikklærerinde i yngre år. Hun endte sine dager på et sykehjem i New Jersey i januar 1990 og ble 91 år gammel. Dit kom hun allerede i 1982, samme år som datteren døde, efter et slagtilfelle. Hun fikk senere flere drypp og slag og ble på slutten av sitt liv dement. Grace hadde en bror, John B. Kelly, som også ble en kjent roer. Han falt død om under en joggetur i 1985, 57 år gammel. Familien besto også av to søstre; Margaret (gift Conlan), som døde i 1991, 66 år gammel, og Lizanne (gift Le Vine), som døde i en trygdebolig i Pennsylvania i 2009, 76 år gammel. Lizanne' eneste datter, Grace Le Vine, døde i 1999, 43 år gammel.

Ingen kommentarer:

Site Meter