fredag 22. juli 2011

Snartur på Gladmatfestivalen m.m.

Godtfolk!

Til tross for at jeg ikke og atter ikke skulle beære Gladmatfestivalen med mitt nærvær ble det dog til at naboen og undertegnede tok seg en aldri så liten spasertur ned for å titte på folkelivet midt på dagen i går. Selveste Ingrid Espelid Hovig (87) fra det nu nedlagte NRK-programmet Fjernsynskjøkkenet deltok på festivalen i går og ble selvsagt det naturlige midtpunktet i det som skjedde, til tross for at Jørn Hoel visstnok også befant seg et eller annet sted på festivalområdet. (Han så vi dog ikke!) Vi satte oss ned ved standen til Gaffel og Karaffel, men kjøpte også mat på en stand som solgte grillspyd. På Gaffel og Karaffel kjøpte vi oss "billigretten" til kroner 30; kjøttboller med saus og potetsalat. Været var det jeg vil kalle lettskyet og perioder med sol, så vi koste oss den drøye timen vi var på Gladmatfestivalen. Dog ble det fort ganske fullt og trangt ved kaien, så vi gjentar nok ikke fornøyelsen i år. Vi påtraff ingen kjentfolk, men på avstand så jeg en lesbisk quinde jeg vet jeg har sett på sjøhusene for 2-3 år siden.

Vi var også innom Straensenteret i går. Der handlet vi på Meny og vi var innom Vinmonopolet, hvor naboen kjøpte seg en flaske med konjakk, mens jeg kjøpte meg en halvflaske med eggelikør. Ved 15-tiden grillet vi pølser og enkel kjøttmat ute på altanen her, men p.g.a. en noget kald vind valgte vi å spise maten i stuen. Mor kom borti dørstokken på vei inn i stuen og falt overende, men jeg tror hun kom fra hendelsen med bare et blåmerke på høyre arm. Jeg prøvde å ta i mot henne, men med min giktbrudne skrott er dessverre ikke reaksjonstiden hva den engang var. At hun ikke brakk et eller annet må ha vært Guds nåde, tror jeg. Jeg leste nylig i et eller annet ukeblad at Jern-Erna rundet de 50 år tidligere i år og at hun ikke vier meget tid på å tenke på at hun nu er midt i livet. Hennes bestemor ble, i følge sitatet i ukebladet, nemlig hele 103 år gammel. (Hun gikk bort for 7 år siden.) Således mener Erna at hun ikke er midt i livet før hun er 51 1/2 år gammel. Den lærde quinde vet dog at hennes mor på 85 nylig ble rammet av hjerneslag og det mens hun var i vannet og badet sammen med Høyre-lederen. I følge mine kilder skal det ha vært Erna som reddet moren fra å drukne og moren skal nu være på bedringens vei. Det er ingen som vet hvor lenge man skal få være her på denne jord, ei heller hvorledes en skal vandre hen. Det er jo noe av spenningen ved livet, det.

Det skjedde lite å skrive om i går aften, men jeg kan jo kort nevne at jeg leste videre i romanen jeg holder på med for tiden samt at jeg vasket to maskiner med klær, blant annet en maskin med kun hvite klær. (Man er jo meget glad i hvite bluser.) Forøvrig så man på fjernsynet en del, spaserte en tur rundt gravlunden, satt litt med mor ved kjøkkenbordet og slappet av med kaffe og banankake. En helt grei aften.

I dag har man vært på handletur på Kvadrat på formiddagen og der var man blant annet innom to skobutikker, Hennes og Mauritz, Cubus og en jernvarebutikk. Det ble ikke den helt store handelen, men jeg kom da i alle fall hjem med en nytt par med sko til mor, noe hun satte meget pris på. Jeg kjøpte også nytt hårnett og solbriller til mor. Det kom en meget heftig regnbyge akkurat da jeg var på vei til Kvadrat på motorveien. Den var såpass ille at jeg nesten kjørte av veien fordi det brått ble meget dårlig sikt. Slikt er skummelt, kjære lesere. Værgudene er ikke bare snille med oss for tiden, dessuten er det utsendt flomvarsel for sør-og østlandet i aften og i morgen. Elendigheten tar visst ingen ende i år...

I.o.m. at min søster Bente kommer på toget i morgen eftermiddag må det festes i aften - og det til gagns. I går aften telefonerte jeg frøken Hildegunn med det glade budskap og ba samtidig om at hun informerer Jarlfrid. Hildegunn ble meget glad over invitasjonen. Turid fikk også en hyggelig telefon fra undertegnede, men det var moren som svarte p.g.a. at Turid akkurat da lå i badekaret. Jeg regner med at beskjeden ble overbrakt da hun hadde tørket av seg badevannet. Man har også invitert Bitten og Anki, men begge ga sånn passe svar, Anki var usikker fordi hun egentlig hadde Gladmat-planer, mens Bitten sa rett ut at han vil finne seg et vorspiel der noen kan knulle han. Det blir neppe hos meg... Det skal bli festlig med en sammenkomst igjen, i alle fall. Skål for det!

Nu skal man rydde og ordne litt i huset og efterhvert blir det forberedelse av middagsmaten. God aften og god helg til alle som en!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter