fredag 26. august 2011

Beulah Young rundet 111 år!

Kjære lesere!

Beulah (eg. Beulah Mae, født Miller) Young fra Nazareth i Pennsylvania, USA, feiret den 18. august sin 111-års dag på sykehjemmet, hvor hun har bodd de siste årene. Enken efter en herremann ved navn George Young har i dag et utall barn, barnebarn, oldebarn og tippoldebarn, som titt og ofte stikker innom familiens matriark på sykehjemmet. Eldstemann i den neste generasjonen, datteren Marjorie Schlough på 93 år, mener meget av hemmeligheten til at både moren og den neste generasjonen er beæret med god helse skyldes at de ikke tror på å sitte stille. Det å være i aktivitet har mer enn meget å si, noe Beulahs eldste sønn, Charles Young (91), sier seg enig i.

For å se video fra 111-års kalaset, klikk på følgende link: http://www.wnep.com/wnep-nham-woman-turns-111-years-young-20110818,0,3954042.story

Onsdagen og torsdagen forløp som seg hør og bør på skolen, riktignok er man fremdeles i innkjøringsfasen, dog skal man ikke klage. Det at jeg bare underviser i norsk i år gjør at jeg får konsentrert meg mer enn før. Det å skulle ha to eller tre fag å tenke på til enhver tid gjør naturlig nok at man ikke får den samme strukturen i arbeidet med å forberede undervisningen. På onsdag hadde jeg hele 4 timers klasseromsundervisning, så da fikk jeg ikke gjort stort annet, men i går hadde jeg helt undervisningsfri efter lunsj og fikk gjort en hel del. Jeg gikk ikke hjem før klokken hadde passert 14.15 og rakk således å lage ferdig terminplanen i norskundervisningen for klasse 8B. Den planen burde, i likhet med den jeg laget ferdig for 9C i helgen, strengt talt vært ferdig allerede, men nå skal i alle fall elevene få en noget detaljert plan til uken over hvilke temaer vi skal ta opp de forskjellige ukene.

15% av stillingen min i år er såkalt administrativt arbeid i forbindelse med mitt embete som leder for norskseksjonen. Den jobben går ut på å ha hovedansvaret for norskundervisningen ved skolen, altså sørge for å veilede og hjelpe kolleger som måtte trenge det, avholde seksjonsmøter annenhver uke, passe på at elever med lese- og skrivevansker får den hjelpen de har krav på, informere ledelsen om elever som evt. trenger ekstra støttetimer - har jo ikke personalansvar, så kan bare viderebringe at vi evt. trenger flere timer til undervisning - bestille bøker til norskfaget, informere fagkolleger om datoer for nasjonale prøver, tentamener og eksamener, følge med på relevante kurs som måtte dukke opp o.s.v. Så tidlig som før helgen oppdaget jeg at det allerede i midten av september skal avholdes nasjonale leseprøver for ungdomstrinnet. Det er aldri fred og få. Er det ikke det ene som pålegges oss, så er det det andre.

Onsdag aften var jeg med på skolepolitisk møte ved Revheim skole, jmf. tirsdagens innlegg i dagboken. Politikerene lover både mer penger og flere lærere til skoleverket, men alle som ikke er født i går vet jo at dette bare er valgflesk. Dessuten har jeg forlengst avgitt min stemme til SV, så da så. Det skjedde ellers lite onsdag aften. I går aften var jeg i telefonen hele tre ganger. Først med min søster Sissel, så med min sønn i Tyskland og til slutt telefonerte Turid for å høre om det blir full rulle i helgen. Jeg fikk også tid til å lese litt i romanen jeg holder på med samt å saumfare Stavanger-avisene. Når det gjelder helgen så har jeg bestemt meg for å ta det med ro, så får man heller ta det igjen en uke senere, da er det jo også Stavanger på skeivå...

I dag gikk jeg fra jobb klokken 13.00 og lot skole være skole. (Hadde ikke undervisning efter lunsj, altså.) Jeg tok buss nummer to fra Tasta og rett ut til Kvadrat kjøpesenter, forøvrig Norges største, hvor jeg vandret rundt og koste meg i halvannen time. Jeg hadde lyst til å se efter en ny stakk til høststormene kommer, men kjøpte meg langt mer en bare en stakk. Jeg kom nemlig også over et flott par med strømper, to par med sokker, en grønn genser med høy hals, en flott jakke til bare 299 kroner, en Johnny Cash-dvd og på Dropsen kjøpte jeg meg belgisk sjokolade for 55 kroner. Jeg undret meg noget over at det var så mange folk på kjøpesenteret såpass tidlig på eftermiddagen, men det kan vel forklares med at mange skulket skolen, at mange på trygd og sosialstønad gikk rundt der, at mødre på permisjon brukte nok en dag der og at det fremdeles henger igjen noen turister i området. Ikke vet jeg.

Mor og jeg spiste bare brødskiver da jeg kom hjem ved 15.30-tiden, men nu straks (klokken 20.15) ventes naboen over og da skal både han og mor få servert løvstek med potetbåter og bernaisesaus til. Senere skal jeg by på kaker og kaffe, kanskje også en skvett med eggelikør? Kjære venninner(!), i aften skal man ikke ut på byen, så vennligst ikke telefoner med fyllevrøvl mot midnatt.

Vennlig hilsen Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter