mandag 1. august 2011

Deilig med hjemmehelg!

Kjære alle sammen, særlig faste lesere fra Stavanger!

Nu er man i ferd med å tilbakelegge en rolig og fredelig helg, som mer eller mindre har blitt tilbrakt i villaens lune stue. Det kjennes godt å være frisk og opplagt gjennom helgen og det har da også vært så meget trist å ta inn over seg i uken som nu har gått at villaen har vært det tryggeste stedet å oppholde seg, har jeg følt. Offentliggjøringen av mange døde navn i hver Dagsrevy denne uken må sies å ha gjort inntrykk på alle oss i villaen. Særlig trist er det at tre fylkesledere ikke lenger er blant oss. AUF må finne seg nye styrende hender i både Hordaland, Sogn- og Fjordane og i hovedstadsområdet. At det "bare" ble tre omkomne fra et fylke med et såpass høyt innbyggertall som Rogaland - som efter innbyggertall ligger på fjerdeplass - må jo sies å være et aldri så lite mirakel. Særlig hardt rammet ble hovedstadsområdet og Hordaland. Også nestlederen i Hordaland AUF (som i likhet med lederen kom fra Osterøy kommune) ble stadfestet omkommet denne uken. Den skal oppleve megen elendighet den som får noen år på baken...

Efter en rask tur innom Facebook nu i eftermiddag, innimellom forberedelsene til middagen, har man kunnet konstatere at det ikke(!) var herr "Over there" som ble med naboens kamerat Frits hjem fra fredagens bytur til HoT Open Mind. Det var da ennu godt, det, men det skal nu engang også sies at man hadde sine tvil selv også. Særlig var det merkelig at denne personen hadde bedt Frits om å surre han inn i plastikk før selve akten i sengen, en "interesse" man ikke har hørt herr "Over there" synes å ha. Hvis noen skulle vite hvem denne "40-åringen" er - kan hende han er rundt 40 år i stedet for eksakt 40 år - så ta snarest kontakt med den lærde quinde. En annen herremann som også har latt høre fra seg på Facebook siden i går er Oldboy, som kunne fortelle at han var ute på galeien både torsdag og fredag. De gamle er fortsatt eldst, skriver herren på Facebook, og sannelig min hatt så er det nok meget sannhet i de ordene. Han skriver også at han omsider er sliten, men det skulle da vitterlig bare mangle. I følge hukommelsen skal det være i løpet av august måned at han fyller de 67 år. Stå på, min gode mann!

Man vil også benytte anledningen til å gratulere dronning Elizabeth II med datterdatteren Zara Philips, som i går giftet seg i Edinburgh, til brask og bram. I en alder av 60 år kan nu altså prinsesse Anne konstatere at begge barna er godt gifte. Brudgommen bærer navnet Mike Tindall og seremonien var av privat karakter, kan man lese i seriøse britiske aviser nu i dag. Jeg skriver ikke mer om bryllupet, men nettavisene kan gi mer stoff for de kongelig interesserte.

Lørdag var Anne-Grethe og naboen invitert på middag kl. 18.30. Undertegnede hadde laget hjemmelaget pizza med meget kjøttdeig og ost oppå. Man hadde også noget paprika, purreløk og sopp (kantarell) oppå pizzaen, som falt i smak hos alle ved bordet, Bente og mor inkludert. Kantarellen plukket man forøvrig ved siden av hytten til Bentes venninne ved Lutsivannet, selv om jeg glemte å skrive om det på fredag. Det vokser nemlig meget kantareller ovenfor hytteveggen der. Vi hygget oss stort ved stuebordet og jeg lot med vilje fjernsynsapparetet være slått av mens vi spiste, slik at vi kunne nyte den gode samtale. Noget senere bød jeg på semulepuddig med rød saus og kaffe til. Naboen bød også på konjakk efter desserten og jeg satte frem banankake og sjokoladebiter. Anne-Grethe skyldte på at hun kjørte bil, Bente er avholds og mor ville ikke ha, så da sa jeg ja takk til et halvt glass med konjakk, som takk for at han tok seg bryderiet med å ta med flasken.

Anne-Grethe kom uten sin bondeknøl av en mann, som vanlig, men hun satt i tre timer i går, noe som er meget lenge til henne å være. Jeg må innrømme at naboen og jeg hvisket litt i hjørnet om hva våre bekjentskaper måtte finne på å ta seg til og vi hadde begge et visst drag mot sentrum og det skeive utelivet med gjengen, men, man må sette slekt foran venner. Bente har en fantastisk evne til å komme like godt ut av det med alle oss tre søstrene, selv om vi er ganske forskjellige. Jeg synes Anne-Grethe er en smule spesiell - hun tenker bare på bondegården, adventismen sin og er sykelig opptatt av å innta salviete, grønn salat og å holde avstand til alkohol - dog skal man naturligvis prøve å respektere at folk er forskjellige. Jeg kommer godt ut av det med Bente, men har det mest festlig sammen med Sissel.

(Nu var planen å publisere dette innlegget i går, søndag, men det skjedde altså ikke. Bedre sent enn aldri.)

I dag har Bente og jeg herjet i villaen. Hun har hjulpet meg med å pusse vinduene i begge etasjene, som tok nesten to timer, og hun har hjulpet meg med å banke absolutt alle dynene og putene og vi har satt på intet mindre enn to vaskemaskiner med klær. Puh! Det tar på en giktbrudden skrott å herje slik, at vi sto opp før klokken var 08.00 og var i full sving allerede klokken 08.45 gjorde ikke saken særlig bedre. Det var Bente som mente vi burde stå opp med hanen, i stedet for å bruke hele dagen på huslige sysler. Mellom klokken 11.50 og omkring en times tid fremover hadde vi lunsjpause med rundstykker, melk og kaffe - mens vi så på Stortingets minnemarkering. I løpet av vår andre økt gjorde vi ferdig spyling og tørking av vinduene, hang opp klær til tørk og vasket alle gjesteværelsene i annen etasje. Vi var ferdige med pliktene omkring klokken 14.00. Nu skal man snart sette på noget middagsmat, men man har ennu ikke bestemt hva som skal stå på menyen.

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter