lørdag 6. august 2011

Full rulle i villaen

Godtfolk!

Åpen villa med ville quinder (og en og annen herre) i hver en sofa og stol krever sin giktbrudne quinde. Det skal med rette sies. Følgende gjester deltok på den lærde quindes sommersammenkomst i går aften; den skallede, Frits, Hildegunn, Jarlfrid, Turid, Nina, Britt, Janne og Susanne. Selv om jeg hadde anmodet godtfolk om å ankomme 19.30, passerte klokken 20.10 før de første gjestene ringte på dørklokken. (Naboen hadde riktignok kommet tidligere.) Britt kom sammen med Nina og er visstnok på besøk hos henne for tiden, efter at de fant tonen på et lesbetreff i juni. Jeg tror hun er fra Grimstad eller Arendal, efter dialekten å dømme. Janne en en røff quinde fra Storhaug, mens Susanne kom i følge med Hildegunn og Jarlfrid. Hun er 44 år og fra Stavanger. Jeg husker ikke hva alle hadde med seg av drikkevarer, men at Hildegunn og Jarlfrid delte en kasse pils er i alle fall et faktum, like sikkert er det at naboen alltid drikker brunt brennevin, selv om det straffer seg i lengden i form av podagra. Nina inntok rødvin i alle fall.

Susanne, som er selverklært sosialøkonom, la ut i det vide og det brede om Europas økonomiske situasjon og mener en total EU-kollaps vil finne sted innen få år p.g.a. av at land som Italia, Hellas og Spania har har vært styrt av uskolerte taskenspillere siden 1990-tallet; mennesker, i følge "sosialøkonomen", som ikke har innsett at alle lån som tas opp før eller siden må betales tilbake. Hun talte også om euroen, som hun tror kan komme til å bli døden for både Tyskland og Frankrike. Jeg undret ydmykt på hva som er hennes forslag til løsning på "Europa-krisen" og hun mener bastant at rike land som Storbritannia, Frankrike og Tyskland må gi en lang blanke i de økonomisk kaotiske landene, hvis ikke kommer de selv til å bli dratt ned i sølen i forsøket på å hjelpe. I grunnen burde hele EU-opplegget blitt avlyst, mente Susanne, som fikk innvilget trygd i 2008, efter lengre tids nevrose-besvær.

Jeg ble noget imponert over at en quinde, som sover til langt utpå eftermiddagen de fleste dager i uken, kunne være såpass reflektert. Hun fortalte meg at hun begynte hos UNI Forsikring som 17-åring sommeren 1984. Det var meningen at det skulle være en sommerjobb, men hun ble værende der helt til hun byttet jobb og ble ansatt i Skagenfondene på 1990-tallet. Der klarte hun å invistere 30.000 kroner (mener jeg det var hun sa) i et selskap som straks derefter ble slått konkurs av namsfogden. Dette (i tillegg til en tidligere episode) førte til at hun fikk sparken på dagen og siden har det vært meget elendighet i livet hennes. Det var nesten fascinerende å lytte til hennes lidelseshistorie, som inkluderte blant annet at hun fant sin mor død i en stol i 2007, at hun falt ned fra et hustak og pådro seg både fysiske og psykiske lidelser for noen år siden, at hun i perioder før hun fikk trygd ble nektet dagpenger og måtte bo hos en tante i Bodø og ikke minst har hun visstnok klart å bli dumpet intet mindre enn 4 ganger de siste årene. Maken! Hun ble kjent med Hildegunn og Jarlfrid på en eller annen fest i vår.

Turid underholdt oss med grove vitser fra en nyinnkjøpt vitsebok med engelske vitser. Selv sørget jeg for at det konstant var god musikk i bakgrunnen, men jeg sørget også for at det ikke var for høy musikk, da den gode samtale er en viktig del av sammenkomstene i villaen. Jeg spilte blant annet sanger av Tammy Wynette, Loletta Franklin, Willy Nelson, Tina Turner, Cowboy-Laila og Morten Abel. Jeg hadde før gjestene ankom satt frem twist, chips, dipp og påsmurte rundstykker med forskjellig pålegg på (sild, egg, hvitost, hjemmelaget rekesalat og kjøttkaker). Jeg kokte også opp 4 liter med kaffe, slik at jeg skulle slippe å koke under sommerfesten. Jeg tror jeg inntok nærmere en hel liter med kaffe i løpet av festlighetene og meget hjemmebrent, men så har da heller ikke magen min vært helt i lage i dag. Jeg måtte innta både link og nycovann før jeg kunne spiste frokost midt på dagen i dag.

Selv om det var temmelig fullt i stuen må jeg si meg fornøyd med hvorledes gjestene - og da i særdeleshet Hildegunn - oppførte seg. Det gikk ikke et eneste glass i gulvet, ei heller var det mer alkoholsøl og aske på gulvet enn man kunne forvente. Stemningen var meget god hele aftenen og de to nye quindene, "sosialøkonomen" og Britt, uttalte begge at dette var en sammenkomst av de ytterst sjeldne og at de sjelden har hatt det så hyggelig blant mer eller mindre røffe lesber. Jeg er jo kjent som en god vertinne, det vites, men det er naturligvis ekstra hyggelig å bli gjort oppmerksom på det. I.o.m. at det var litt fullt i stuen ble det ikke dansing på danseløvene i villaen, men når tiden kom at vi inntok HoT Open Mind var det en og annen som var innom dansegulvet, observerte jeg.

Vi tok maxitaxi ned til sentrum omkring klokken 00.30. Janne hadde forlatt oss en knapp times tid tidligere fordi hennes utkårede og like røffe quinde ventet henne hjem til dobbeltsengen. Nina og Britt skulle på et annet utested enn vi andre fordi det visstnok var en eller annen rockegruppe som skulle spille der utover natten. (Jeg husker ikke hva dette utstedet heter.) På grunn av at vi kom efter midnatt måtte de av oss som ikke er LLH-medlemmer punge ut med 100 kroner i inngangspenger, mens de resterende slapp unna med hver sin 50-lapp. Det første Turid og jeg gjorde da vi ankom var å stille oss opp på den opphøyde plattingen på venstre side for å få oversikt over lokalets gjester. Det ble relativt tidlig klart at flere av de jeg kunne tenkt meg å hilse på, dessverre ikke var tilstede. Dette gjelder blant annet Oldboy, "Over there" og Anki. Naboens kamerater Einar og Hansemann var heller ikke å se, ei heller kan man huske å ha observert Glen, Tore, Bjørn, Michelle, Elin, Heidi, Bente, Bitten, Hildegunns fiende nummer en og Unni, som alle tilhører den harde kjernen av HoT Open Mind-gjester.

Hvorvidt folk flest heller vil ut på livet i aften eller om det var andre mer eller mindre tilfeldige årsaker til at såpass mange av de som pleier å dominere i lokalet glimret med sitt fravær i natt, vites ei. Kanskje noen fremdeles holder på med ferieavvikling og således oppholder seg under jorden? Turid og jeg kjøpte oss hvert vårt glass med øl og beordret naboen til å passe på at ikke uvedkommene kom for å ta seg en slurk, mens vi gikk ut for å ta oss en sigarett. Utenfor ble vi stående å tale noget med en noget røff quinde ved navn Sissel, som man har observert så vidt ved et par anledninger tidligere, men som man ikke har talt med før. Hun lot til å være en hyggelig quinde - naturligvis for ung for meg - dog skal det sies at kjærligheten ikke kjenner på alderen. Jeg spurte ikke hvor gammel hun var, men anslo i efterkant til Turid at hun så ut til å være omkring de 30, noe Turid ikke var meget uenig i. Neste gang vi var utenfor for å røyke ble vi stående å tale med Tommy og Kristian, som begge er meget festlige efter et par sniff ned i poppersflasken. Nu ja, det var generelt sett god stemning hvor man enn lot øynene fare.

Hildegunn beholdt både blusen og bh-en på, denne gangen, men det var en unggutt som ikke hadde bedre vett enn at han kastet av seg både t-skjorten og buksen og danset som om han hadde djevelen selv i hælene, naturligvis til vill begeistring fra de mer eller mindre virile herremennene som satt ved baren og myste mot dansegulvet med store øyne. En av herrene - jeg tror han heter Eirik eller Erik - innrømmet sågar høylytt til en av de andre herrene at han ble kåt av å se på danse- og strippeshowet, kunne naboen referere, som også "tilfeldigvis" sto slik til at han så rett inn på dansegulvet. Akk ja, de gamle grisene har det godt! Hildegunn og Jarlfrid forsvant plutselig en eller annen gang mellom 01.30 og 02.00, sikkert fordi de fant seg et nashspiel. Jeg vet ikke når Susanne og Frits takket for laget, men da klokken var omkring 02.15 bestemte i alle fall naboen, Turid og undertegnede at nok fikk være nok. Vi spaserte hjemover via torget, trappene ved rådhuset og Eiganes gravlund. Heldigvis var det oppholdsvær akkurat der og da - det hadde jo ellers striregnet hele aftenen.

Vel hjemme laget vi oss vårt eget rolige nashspiel med nattmat (det var igjen et rundstykke til hver), chips og solo. Min gamle mor stakk så vidt hodet utenfor kammersdøren da vi kom inn på kjøkkenet og gryntet et eller annet, men jeg tror bare hun ville forsikre seg om at det var datteren med følge som kom, og ikke uvedkommende. Turid satte seg oppå mopeden og ga full gass i retning Sandnes omkring klokken 04.00, samtidig som naboen gikk hjem for å vente på at eftereffektene av konjakken skulle sette inn. Selv ryddet jeg en 10 minutters tid før jeg la meg og sovnet til en god biografi.

I dag har man vært meget redusert og lider fremdeles av "tungt hode" og tidvis ørhet. Verst er det dog at jeg har visse huller i hukommelsen fra gårsdagen, noe jeg sjelden har, med mindre jeg har fullstendig blackout, men det får nå være som det være vil. I aften skal man nyte kaker, innta kaffe og se på NRK sammen med mor. Det ble ikke middagsmat på oss i dag, men jeg stekte noen poteter som lå igjen i kjøleskapet, som mor inntok med smør på. Selv har jeg stort sett spist paracet og knekkebrød med sild på i dag. Amen!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter