mandag 8. august 2011

Hersens regnvær legger en demper på sommerferien

Godtfolk!

I dag (som i helgen) har det regnet mer eller mindre i et slitende renn. Innimellom bygene har jeg sett solen to ganger, men ikke mer enn en halvtimes tid om gangen. Det er ikke akkurat dette ferieværet jeg ønsket meg for den siste delen av friheten min. Om to uker er man atter i gang igjen med utakknemmelige og frekke elever i klasserommet og stort ansvar innen norskfagets pensum. Jeg kan formelig kjenne det stramme seg i skuldrene og føle giktsmertene bare ved tanken... Håper inderlig det klarner opp igjen denne uken, slik at man får nyte solen ute på altanen igjen - med god drikke i koppen og en rød mikstur i hånden. Vi som sliter helsen av oss i skoleverket fortjener bedre enn dette. Maken til elendighet!

Naboen og jeg kjørte bort på Helgøs matsenter sammen midt på dagen i dag. Jeg handlet matvarer der borte for over 600 kroner. Min mor hadde på forhånd sendt med meg 300 kroner, med ordre om å kjøpe noe godt til middag. Jeg kjøpte middager for 4 dager, faktisk, men kjøpte altså indrefilet og ferske grønnsaker (ink. sopp) til middag i dag. (Hadde liggende mandelpoteter og beatepoteter fra før av.) Laget hjemmelaget saus til. I morgen har jeg tenkt at vi skal ha ferdiglaget lasagne, som bare skal varmes opp i ovnen. Jeg kjøpte et stykke i ferskvaredisken for kroner 55. Det holder for mor og meg og det eneste tilbehøret man trenger er salat. Fantastisk, rett og slett. Onsdag og torsdag regner jeg med at det blir noe noget mer avansert til middag, i.o.m. at min søster Sissel har meldt sin ankomst i løpet av onsdag. Det er jo så meget hyggeligere å bruke tid på middagen hvis man har middagsgjester, selv om jeg synes at jeg kaster på bordet relativt variert og grei kost ellers også.

Jeg påtraff en kollega under handleturen og ble stående og tale en del med henne. Hun kom hjem fra Kypros i helgen og skal avgårde til Belgia på sykkeltur på torsdag. Det er noen som har det her i verden. Hun er 52 år, men ser yngre ut, dog har hun heller ingen gammel mor som ligger innenfor kjøkkenet og klager støtt og stadig. Jeg tviler på at jeg hadde flydd ned til Belgia for å sykle selv om jeg var alene i villaen, men friheten til å kunne gjøre hva det måtte være er meget verdt. Det å ha et valg, selv om man velger å ta sommerferien ute på altanen, er i seg selv et privilegium. Så lenge (min nu 91 år gamle) mor lever kan jeg bare dra på korte turer, som f.eks. ned til Lista over natten og lignende. Jeg gjør kun unntak hvis kongelige inviterer, men det sier seg nu engang selv at man ikke takker nei når de kongelige kaller. Så det så.

Jeg har levd et skikkelig latmannsliv i dag, bortsett fra turen på butikken og en halvtimes tid med støvsuging. Jeg leste ut "Hjertets siste sukk" av Florence Anoka i dag og begynte på "Kompani Orheim" av Tore Renberg; den andre boken av i alt 4 om Jarle Klepp. Man leste første boken for noen år siden og har også sett filmen av boken. Man har også saumfart Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad og man har tittet litt på fjernsynet. I eftermiddag så jeg opp igjen prinsesse Julianas begravelse fra våren 2004, som jeg har på videokassett, og det var riktig så hyggelig, selv om det sikkert var trist for de pårørende den gangen. Mor og jeg har hatt to runder med kaffe og kaker i dag og skal snart ta aftenskaffen sammen ved kjøkkenbordet. Det er meget kos i en kopp kaffe, skal vites.

Til slutt vil jeg ta med at en italiensk quinde på 114 år nylig døde. Hun lå på tredjeplass over verdens nålevende eldste personer. Tredjeplassen har nå gått til Shige Hirooka (114) fra Japan. Besse Cooper nærmer seg sin 115-års dag med stormskritt...!!!

Takk for i dag, Toril.

Ingen kommentarer:

Site Meter