fredag 12. august 2011

Hildegunn innlagt ved SUS

God fredag, godtfolk!

Min gode venninne, frøken Hildegunn, ble torsdag eftermiddag innlagt ved Stavanger universitetssykehus med gallesteinsanfall. Hun ble kjørt rett fra sykehjemmet, hvor hun tidvis arbeider, til legevakten med store smerter i mage/bryst-regionen. En sykesøster ved sykehjemmet fryktet hjerteinfarkt, som slettes ikke var en dum antagelse med tanke på hennes alder (53 år) og det faktum at hun er noget frodig. Heldigvis viste diverse tester ved legevakten at hjertet var i relativt god form, dog med unntak av noget høyt blodtrykk. På grunn av sterke smerter og behandling av lidelsen måtte hun legges inn og, så vidt meg bekjent, har hun ikke blitt utskrevet igjen i dag - hun skulle i såfall telefonere med siste nytt. Planen var at hun skulle skrives ut nu i dag, men jeg tipper at hun blir værende på sykehuset til i morgen, lørdag. Akk, slik en elendighet som vederfares min flotte venninne.

Mange tror at quinder ikke dør av hjerteinfarkt, men dette er feil. Riktignok er det langt vanligere at herremenn faller døde om av lidelsen i 50-års alderen enn at quinder gjør det, dog vet undertegnede om flere quinder som har gått bort av hjertebesvær før fylte 60 år. I 2006 døde den kjente Stavanger-psykiateren, Gerd-Ragna Bloch Thorsen, plutselig av lidelsen en lørdag i august, kun 55 år gammel. Selv om både hun og ektemannen var leger og villaen lå nær sykehuset, sto dessverre ikke livet til å reddes. I 1990 døde min fars kusine, Dagny Johannessen Hansen, 59 år gammel. Begge hennes foreldre nærmet seg 80 før de døde, men selv hadde hun tette blodårer allerede i 50-års alderen. Heldigvis er det meget lettere å gjenvinne helsen efter gallestein. Skål for det!

Onsdag fikk jeg besøk av min høyst elskede søster Sissel. Vi koste oss innendørs onsdag aften sammen med mor i det kalde og våte været. Sissel hadde med seg et bilde i prydsøm til mor, som hun fikk av sin svigermor på 1990-tallet. Det satte mor meget pris på. Jeg serverte eggerøre og laks på rundstykker med melk og kaffe til onsdag aften. Naturligvis var rundstykkene hjemmelaget. Vi spiste rundstykker til frokost i går også, da med forskjellig pålegg på.

I går hadde vi besøk av Anne-Grethe midt på dagen og ved middagstider var naboen med oss og spiste god mat. Sissel, mor og jeg kjørte oss en rundtur med naboens bil efter middagen, blant annet til Randaberg kommune, hvor vi stoppet og tittet på Tungenes fyr og det store havgapet. Vi kjørte også gjennom Stavanger sentrum, som nu var åpnet for trafikk igjen, og mor sperret virkelig opp øynene da hun fikk se det store cruiseskipet som lå til kais. Vi kjørte også en rundtur oppå Storhaug, blant annet for å se hvorledes det sto til med huset der farmor og farfar bodde i hine hårde dager. De bodde i et hus i en gate som nu heter Cederberghs gate. Huset ligger på den høyeste toppen av Storhaug, ovenfor Midjord. Før vi reiste tilbake til Eiganes var vi oppom Ullandhaugtårnet, men vi gikk ikke ut av bilen fordi det var et helt turistfølge på vei opp til tårnet akkurat da. Dessuten er det visst også en viss fare for å påtreffe menn som blotter seg i det området nu for tiden, en opplevelse som i så fall kunne blitt så rent for meget for vår gamle mor.

I går og i dag har det forøvrig vært meget varmere enn tidligere i uken; hele 18 grader i skyggen nu i dag. Dessverre blåser det litt. I går aften koste vi oss også innendørs med diverse sysler. Vi så blant annet en del på fjernsynet, drakk kaffe og koste oss med kaker, Sissel og jeg nøt også en skvett av det sterke og vi spilte yatsy sammen med mor ved kjøkkenbordet. Tiden flyr når man har besøk, altså.

I dag kom det meg for øret at herren i Murgaten skal holde drikkegilde i sin ringe villa nu i aften, faktisk ganske så straks, j.m.f. en invitasjon man har fått på Facebook. Jeg husker ikke om festlighetene skulle starte klokken 19.00 eller 20.00, men nu er jo uansett klokken snart 20.00, så de ivrigste gjestene har sikkert allerede kastet innpå sin første skvett med godsaker, vil jeg tro. Jeg skal ikke holde det for umulig at man beærer villaen med en visitt, i så fall blir det sammen med Sissel samt Turid og naboen, som også er invitert i aften. Man har nemlig planer om å innta en skvett av det sterke i denne villaen også! Man taler ikke om vill festing, men kosedrikking med brunt og blankt ved siden av kaffekoppen. Kanskje blir det også en tur til HoT Open Mind? Det skal i alle fall ikke stå på Sissel, som forøvrig er noget nysgjerrig på å observere Hildegunns fiende nummer en, som man har talt om til henne på telefonen mer enn en gang.

I dag har Sissel og jeg kost oss i byen. Vi har vært på kafé og spist rundstykker, innom polet, gått i butikker og sett på folkelivet i gater og på torg. Det var sikkert tusenvis av turister og siddiser i byen i eftermiddag. Vi kjøpte oss kaffe og softis, som vi nøt på en benk ved torget mens vi myste utover folkelivet. Jeg tror Sissel savner Stavanger på slike flotte dager. Vi var i sentrum i nesten tre timer. Vel hjemme igjen hjalp vi hverandre med å ordne til grilling på altanen. Vi grillet både koteletter og pølser og hadde salat, potetsalat og pølsebrød til samt naturligvis dressing, sennep og ketchup. Vi drakk solo til grillmaten og naboen var med på hele gildet. Han har forøvrig vært her siden, mens Turid er ventet en gang før klokken 21.00. Nu skal man ta seg en shot med hjemmebrent for å komme i form. Skål!

Toril

Ingen kommentarer:

Site Meter